Connect with us

ACTUALITATE

Proiect: Ministerul Agriculturii prelungeşte termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în Programul ”Tomata”

Publicat

rosii

Termenul de depunere a cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru legumele în spaţii protejate în cadrul programului „Tomata” se prelungeşte cu o lună, respectiv până la data de 1 aprilie 2022, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Totodată, proiectul prevede şi eliminarea obligativităţii depunerii documentelor fiscale pentru accesarea ajutoarelor de minimis.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că a elaborat un proiect de act normativ prin care vor fi modificate Hotărârea Guvernului nr.148/2022, precum şi Hotărârea Guvernului nr. 147/2022, prin reglementarea următoarelor aspecte: prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru legumele în spaţii protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv; abrogarea criteriului de eligibilitate referitor la obligaţiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis; eliminarea certificatului de atestare fiscală şi a cazierului fiscal din cadrul documentaţiei ataşate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis”, se arată într-un comunicat al MADR, remis marţi AGERPRES.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susţine că decizia de simplificare a procedurii de acordare a sprijinului a fost luată după discuţiile avute cu fermierii interesaţi de accesarea acestui program.

„În urma dialogului cu fermierii interesaţi de accesarea programului ‘Tomata’ şi de celelalte programe pe care le derulăm în acest an, am luat decizia de a simplifica procedura de acordare a sprijinului. Am ţinut cont de semnalele primite din partea potenţialilor beneficiari şi am prelungit cu o lună termenul de depunere a cererilor. De asemenea, pentru a simplifica procedura de accesare a schemelor, am decis să eliminăm obligativitatea depunerii certificatului de atestare fiscală şi a cazierului fiscal, procedură care s-ar fi resimţit şi la nivelul personalului instituţiilor emitente ale acestor documente”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Potrivit sursei citate, în luarea deciziei s-a ţinut cont şi de faptul că majoritatea solicitanţilor ambelor scheme de sprijin sunt persoane fizice care nu au realizat venituri, confruntându-se totodată cu lipsa lichidităţilor, a diverselor cheltuieli pentru achiziţia de sămânţă ori pentru înfiinţarea culturilor, alte costuri generate de încălzirea spaţiilor protejate dar şi a faptului că, în foarte multe cazuri, informaţiile înregistrate în bazele de date ale ANAF, APIA şi ale UAT-urilor nu erau corelate, ceea ce generează întârzieri în procesul de depunere a cererilor de înscriere în program. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: APIA a finalizat controlul clasic pe teren, campania 2024

Publicat

1727284898 cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează opinia publică finalizarea controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024.

Astfel, la nivelul  Centrului judetean Botosani au fost verificate 138 de exploatații, cu o suprafață de 13390 hectare și un total de 4601 parcele controlate la fața locului.

Reamintim că, în conformitate cu OMADR nr. 292/16.07.2024 pentru aprobarea  Procedurii operaţionale privind activitatea de control clasic pe teren, aplicabilă în Campania 2024, ediția a II-a, termenul de finalizare a controalelor pe teren este de cel târziu până la data de 11 octombrie 2024, cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șoferii vor putea afla, în orice moment, unde se află permisul sau talonul suspendat de Poliție. Vor putea fi urmărite online

Publicat

permis 1.jpg

Publicitate

Șoferii vor primi un cod unic, apoi, prin intermediul unui HUB de servicii al Ministerului de Interne, vor putea urmări traseul documentelor ridicate de polițiști. Permisul de conducere reținut de poliție, sau talonul mașinii, vor putea fi urmărite online, precum coletele de la curieri, relatează alba24.ro.

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care ar putea fi implementat un sistem digital de urmărire a documentelor reținute de Poliție, scrie ProMotor.

Concret, conducătorii auto cărora le sunt reținute permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare vor putea urmări online documentele.

Permisul de conducere reținut de poliție va putea fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din Răchiți depistat CONDUCÂND sub influența alcoolului pe Calea Națională din municipiul Botoșani

Publicat

alcool11.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au anunțat astăzi că oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Răchiți.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge”, au transmis polițiștii de la Botoșani.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni a primit veșmânt de har. Lăcașul, renovat cu sprijinul arhim. Ciprian Grădinaru

Publicat

nichfor botosaneanul biseroca hlipiceni 1000x600.jpg

Publicitate

În această dimineață, 21 septembrie, s-a mai scris o filă în istoria localității Hlipiceni din județul Botoșani. Biserica din cadrul cimitirului parohial a fost resfințită astăzi de doi ierarhi ai Bisericii noastre: de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal și de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Restaurarea lăcașului de rugăciune a fost realizată cu susținerea părintelui arhim. Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale, originar din localitate, scrie Doxologia.

Biserica cimitirului Hlipiceni a fost nconstruită între anii 1990-1992,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe