Connect with us

ACTUALITATE

Proiecte PNL de 8 Martie: Majorarea indemnizației maxime pentru creșterea copilului și prioritate pentru gravide la parcare și casierie

Publicat

proiecte pnl de 8 martie: majorarea indemnizației maxime pentru creșterea

De 8 Martie, PNL vine cu câteva idei de legi care să ajute femeile din România.

PNL propune într-o iniţiativă legislativă creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului de la 8.500 la 12.000 de lei.

Iniţiatorii, deputaţii Mara Calista, Alin Ignat şi Florin Alexandru Alexe, afirmă că nivelul prezent al cuantumului maxim al indemnizaţiei pentru creşterea natalităţii, raportat la cel al taxelor şi impozitelor plătite de către cei care au salarii peste medie, reprezintă un factor descurajator.

”Guvernul a decis plafonarea…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un copil de 18 zile

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat,miercuri, la Botoșani pentru a prelua un copil de 18 zile,aflat în stare gravă.

Medicii l-au diagnosticat cu ocluzie intestinala. Pacientul este transportat de la spital, la elicopter, cu ambulanta de terapie intensivă mobilă SMURD.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 25 de ani din municipiul Botoșani, băgat după gratii după ce a încălcat măsura arestului la domiciliu

Publicat

arestat 1.jpg

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri s-au sesizat din oficiu, marți, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare și au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, în cazul unui tânăr, de 25 de ani.

 

Astfel, deși se afla în arest la domiciliu, tânărul a fost depistat de polițiștii botoșăneni pe Bulevardul Mihai Eminescu, încălcând astfel obligațiile impuse de lege, respectiv aceea de a nu părăsi domiciliul decât cu aprobarea organelor judiciare.

 

Față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

 

 

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia susţine că a livrat, gratuit, 200.000 de tone de cereale către şase ţări africane

Publicat

ambasadorul rus la washington acuză că dronele sua adună informații
fotografie cu caracter ilustrativ

Marți seara, ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev, a anunțat că Moscova a finalizat inițiativa de a livra gratuit 200.000 de tone de cereale către șase țări africane, conform promisiunii făcute de președintele Vladimir Putin în iulie 2023. Această informație a fost transmisă de Reuters.

Rusia a livrat câte 50.000 de tone de cereale către Somalia şi Republica Central-Africană, precum şi câte 25.000 de tone de cereale către Mali, Burkina Faso, Zimbabwe şi Eritreea, a spus Dmitri Patruşev la o reuniune cu Vladimir Putin, potrivit unei transcrieri publicate pe site-ul de Internet al Kremlinului.

Putin a promis că va livra gratuit cereale către cele şase ţări la un summit cu liderii africani care a avut loc în luna iulie a anului trecut, la scurt timp după ce Moscova s-a retras dintr-un acord internaţional care a permis Ucrainei să expedieze cereale din porturile sale de la Marea Neagră, în pofida războiului cu Rusia.

Acest acord, cunoscut sub denumirea de Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, a contribuit la reducerea preţurilor pe piaţa mondială. Însă Putin susţine că acelaşi acord a eşuat în a permite Rusiei să îşi exporte propriile sale cereale.

„După summitul Rusia-Africa am menţinut relaţiile cu ţările africane şi am continuat cooperarea. În consecinţă, am putut să livrăm acest volum de grâu către ţările respective destul de rapid”, i-a spus Patruşev lui Putin.

De asemenea, ministrul Agriculturii i-a spus lui Putin că Rusia se aşteaptă să exporte până la 70 de milioane de tone de cereale în anul agricol 2023-2024.

În sezonul precedent, Rusia a livrat 66 de milioane de tone de cereale, cu o valoare de aproape 16,5 milioane de dolari, a adăugat Patruşev.

Anul agricol 2023-2024 a început la 1 iuile 2023 şi se va termina la 30 iunie 2024. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Autorităţile de la Beijing au închis mai multe autostrăzi în urma ninsorilor abundente

Publicat

ninge zapada drum
fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri, autoritățile de la Beijing au luat decizia de a închide mai multe autostrăzi în urma unei căderi mai abundente de zăpadă decât anticipaseră meteorologii chinezi. Această situație a avut loc în timpul nopții în capitala Chinei, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Un val de frig a cuprins zone extinse din China săptămâna aceasta, iar fenomene precum ploaie îngheţată şi ninsori sunt aşteptate să continue până luni.

Autorităţile de la Beijing au suplimentat transportul public şi au închis opt autostrăzi, potrivit postului public de televiziune CCTV. Deşi ninsorile din zonele urbane au încetat, ninsorile uşoare continuă în regiunile muntoase.

Ninsorile de marţi au avut o durată şi o intensitate mai mare decât a fost prognozat din cauza unei acumulări rapide a vaporilor de apă deasupra capitalei chineze în urma confluenţei curenţilor de aer umed din sud cu o masă de aer rece care s-a deplasat lent către est, a declarat pentru Beijing Daily meteorologul principal al Observatorului municipal.

Circa 200 de secţiuni de drum au fost închise pe teritoriul ţării din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, potrivit CCTV.

Centrul Naţional Meteorologic din China a preconizat temperaturi sub limita îngheţului în zilele care urmează în regiunile centrală, de est, nordică şi nord-estică, precum şi în zone din sudul ţării. Agerpres

Citește mai departe