Connect with us

ACTUALITATE

Proiecție CARITABILĂ de film la Cluj, în regia unei UCRAINENCE. Despre ce e FILMUL și unde merg BANII

Publicat

275130632 486088229741584 4815711237346203720 n e1646772991996.jpg

Marți seara, la Cinema Victoria, în cadrul Cinematecii TIFF, a avut loc o proiecție caritabilă a unui film ucrainean, numit „Pământul este albastru ca o portocală”, regizat de Iryna Tsilyk. Acesta a fost premiat pentru regie la Sundance Film Festival 2020.

„Vom vedea un documentar legat de viața unei tinere studente în Ucraina. Peste două săptămâni, joia vom mai avea încă un film, de data aceasta ficțiune, intitulat <<Falling>>.

E un film care, iarăși, prezintă o generație tânără încercând să-și găsească locul într-o societate care se pare că este construită pe conflict.

Este un film foarte bun, va avea premieră națională, nu a mai fost în România, prin urmare vi-l recomand cu căldură.

Săptămâna următoare vom mai avea un focus cu două filme din Bulgaria pe dinamica dintre relațiile în familie”, a precizat un membru al personalului Cinema Victoria în deschiderea evenimentului.

Solidaritate cu Ucraina

Acesta a încurajat publicul să ia legătura cu conducerea instituției dacă dispune și de alte resurse, în afara celor financiare, pentru a-i ajuta pe vecinii din Ucraina în perioada războiului.

Încasările vor fi donate de Cinema Victoria în fondul de caritate „Come back alive”, în contul Băncii Naționale a Ucrainei.

Scenariul

„Pământul este albastru ca o portocală” urmărește viața unei familii afectate de război, prin prisma intrării la facultatea de film a unei fete ucrainence.

Admiterea i-a oferit oportunitatea de a părăsi zona predispusă la atacuri de noapte, dar și o idee de film care s-a materializat cu ajutorul membrilor familiei, subiecți principali în documentarul său de război.

Acesta prezintă traumele lor, fiecare…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

„Nu e apă de două zile în ombilicul luxului imobiliar, Cluj”. „Incompetenţă şi nesimţire”. Fost purtător de cuvânt al Guvernului

Publicat

despina neagoe 2.jpg

Despina Neagoe, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, dar şi al Prefecturii Cluj, acuză cel puţin o parte a administraţiei clujene de incompetenţă şi nesimţire pentru faptul că nu ar fi apă de două zile în anumite zone metropolitane. De asemenea, aceasta, şi fostă jurnalistă la TVR, acuză şi presa care „rumegă glumiţe de bodegă”.

Acuz de incompetenţă şi nesimţire

„În ombilicul luxului imobiliar, am numit zona metropolitană Cluj, NU ESTE APĂ! De două zile.

Într-un dispreț monumental față de clienți, Compania de Apă Someș anunță că va livra apa cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Comunitatea din Vințu de Jos a câștigat etapa a III-a a festivalului Cultură pentru Cultură, desfășurată la Luncile Prigoanei

Publicat

292034357 2277126465771146 7881207008104091603 n 1000x600.jpg

Cea de-a treia etapă a festivalului – concurs „Cultură pentru Cultură”, cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural material și imaterial din județul Alba s-a încheiat cu succes duminică, 3 iulie, la Luncile Prigoanei din Munții Șureanu. 

La eveniment au luat parte comunitățile din Pianu, Șugag, Săsciori și Vințu de Jos. Acestea s-au prezentat în fața publicului și a juriului cu soliști vocali, grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști instrumentiști, grupuri instrumentale, obiceiuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Compania aeriană care anulează 700 de zboruri în timpul vacanței de vară

Publicat

brussels airlines

Brussels Airlines anulează aproape 700 de zboruri în perioada vacanței de vară, aproximativ 6% din cele programate, pentru a reduce volumul de muncă și a evita grevele, a anunțat luni compania aeriană, potrivit Reuters.

„Răspundem astăzi cererilor sindicatelor și sperăm că aceasta poate exclude noi acțiuni (în această vară)”, a transmis prin e-mail Maaike Andries, purtător de cuvânt al Brussels Airlines. „Pentru soluții pe termen lung, vom organiza o întâlnire cu sindicatele pe 23 august”.

Anulările ar duce la pierderi de venituri de 10,2 milioane de euro (10,66 milioane de dolari), a adăugat compania aeriană.

 

Compania aeriană care anulează 700 de zboruri în timpul vacanței de vară: grevele și lipsa de personal obligă companiile aeriene să anuleze mii de zboruri

 

Sindicatele piloților și ale echipajului de cabină de la Brussels Airlines au organizat luna trecută o grevă de trei zile, după ce s-au plâns că presiunea de lucru este prea mare și că firma a fost conștientă de situația actuală de aproximativ un an, dar nu a reușit să o amelioreze.

În întreaga Europă, grevele și lipsa de personal obligă companiile aeriene să anuleze mii de zboruri, provocând cozi de ore întregi la marile aeroporturi, spulberând speranțele multor persoane de a-și petrece prima vacanță de vară după restricțiile cauzate de COVID. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Polo: CSM Oradea l-a readus pe Vlad Dragomirescu

Publicat

dragomirescu 040072022.jpeg

Echipa orădeană de polo CSM a început să-și întărească lotul de jucători. Clubul bihorean a anunțat luni revenirea la Oradea a lui Vlad Dragomirescu, care a evoluat ultima dată pentru echipa campioană, Steaua București.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe