Connect with us

ACTUALITATE

Promovabilitatea la Bacalaureat, aproape similară cu anul trecut. Judeţul Cluj – pe primul loc, Ilfov pe ultimul

Publicat

rezultate

Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este aproape similar cu 2018, iar 177 de elevi au obţinut media 10,00, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Judeţele Cluj, Iaşi şi Bacău se situează pe primele locuri din punct de vedere al promovabilităţii, iar Ilfov pe ultimul, a menţionat ministrul.

Citește și REZULTATE BACALAUREAT 2019, PUBLICATE de Ministerul Educației. NOTELE și MEDIILE la examen și termen limită pentru contestații

„Procentul de promovare este aproximativ similar cu cel de anul trecut, să spunem că sunt rezultate parţiale, elevii au dreptul la contestaţii, (…) rezultatele se mai pot schimba. 177 de elevi au luat media 10,00, ceea ce este spre mulţumirea noastră, spre lauda lor şi spre mulţumirea părinţilor. Au fost 136.000 de elevi înscrişi, aproximativ, s-au prezentat 129.000 – deci primul semnal de alarmă este ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi, care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen. 84 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare, pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică – doi ani nu se mai pot apropia de examenul de Bacalaureat. A fost tentativă de fraudă. În acelaşi timp, aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională şi anume Clujul – aproape 81%, Iaşiul – 76%, Bacăul – 75% şi între 70 şi 75% se plasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt, cu rezultatele cele mai slabe, plasăm, din păcate, Ilfovul, cu 38%, Giurgiu – 47%, Harghita – 50%” , a precizat Andronescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Educaţiei a amintit că a primit în această perioadă, pe telefonul personal, sute de mesaje de la elevii care au fost implicaţi în acest examen şi care au invocat dificultatea subiectelor. „Dar un subiect este uşor dacă ai învăţat, dacă te-ai pregătit. Examenul de Bac nu se poate pregăti cu o săptămână sau două înainte de susţinerea probelor, ci se pregăteşte în toţi anii de liceu. Acesta este mesajul meu pentru elevi. Sigur, şi şcoala trebuie să facă mai mult şi să fie mai atentă, pentru că mai mulţi elevi spuneau că unele subiecte n-au fost tratate de profesorii lor şi trebuie să vedem de ce nu s-a respectat programa şcolară. Dar întotdeauna există căi de a îmbunătăţi”, a adăugat Ecaterina Andronescu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe