Connect with us

ACTUALITATE

PROPRIETAR ÎN CLUJ. Arhitect șef Claudiu Salanță: Procedura de autorizare este prea stufoasă și ar trebui mult simplificată

Publicat

sala 2.jpg

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a declarat în emisiunea TV online ”Proprietar în Cluj” că persoana care vrea să construiască și urmează pașii legali ar trebui să fie ajutată cu tot ce este posibil ca să meargă mai repede.

”În același timp, pe partea de locuințe și pe locuințe mai ales și în urban și în rural, cred că procedura de autorizare este prea stufoasă și că ar trebui mult simplificată. Posibil să fie simplificată fără doar și poate și să vedem care sunt elementele esențiale care contează pentru oraș.

De ce? Pentru că spuneam, legile se fac la București și se iau exemplu pe urban cel puțin Bucureștiul, dar la noi la București am participat de multe ori grupuri de lucru și spuneau că la București nu se poate așa. Ok, dar hai că mai e și restul țării, hai să nu ne raportăm la ce se întâmplă în Capitală.

Dăm prevederi exprese pentru Capitală și să lăsăm și restul țării să se răsufle și urbanul să fie separat față de rural pentru că este absurd. Mie mi se pare mega absurd”, a spus Salanță.

Acesta a precizat că are sesizări potrivit cărora cineva își face o anexă în rural și a spus că nu poți să stai șapte luni de zile, două luni de zile ca să obții autorizații.

”Hai să vedem și necesitatea imediată, să dăm o posibilitate legală să intre. La fel și în urban, încât să nu ai nevoie de 70 de avize, să ai nevoie de 4,  să vedem ce contează. Iar pentru mine cel puțin, ca arhitect, contează doar trei aspecte.

Cum amplasezi casa pe parcelă, încât să respecți contextul, stânga, dreapta, volumul, ce materiale utilizezi, că aia influențează spațiul public și cum îți organizezi partea de…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: Groapă de gunoi pe malul râului Arieș, la Bistra. O asociație din Apuseni a anunțat Garda de Mediu

Publicat

gunoaie mal aries bistra 1 scaled e1664645306258 1000x597.jpg

Asociația Apuseni Spirit din Câmpeni a solicitat vineri reprezentanților Gărzii de Mediu Alba să ia măsuri urgente în legătură cu o groapă de gunoi aflată pe malul râului Arieș, în comuna Bistra. 

Potrivit reprezentanților asociației, deșeurile din zona Rat – comuna Bistra ar putea fi împinse în râul Arieș sau incendiate.

Aceștia au trimis către Garda de Mediu Alba localizarea exactă a locului și imagini din zonă.

Pe fotografii se pot observa munți de gunoaie, deșeuri menajere sau provenite din construcții, împrăștiate pe malul apei.

Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, de Ziua Europeană a Limbilor

Publicat

edl cuvinte 3 e1664691843133 1000x600.jpeg

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2022 în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş printr-o serie de activităţi antrenante și pline de culoare.

Astfel, în perioada 26-30 septembrie activitățile au constat în:

1. Alegerea unui cuvânt, cu o semnificație aparte, din diferite limbi (franceză, germană, portugheză, suedeză, bulgară etc.) însoțit de sensul acestuia notat în limba engleză și de o imagine reprezentativă pentru înțelesul cuvântului. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafalele pot depăși 80 -100 km/h. Zonele vizate

Publicat

vant pixabay meteo.jpg

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Alba și alte județe din țară până duminică la ora 20:00. În Alba, până la ora 13:15 este vizată zona joasă a județului. 

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 … 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 ……

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei

Publicat

guvernul romaniei e1664657690343.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Că toată lumea e nemulţumită de felul nedrept cum se poartă guvernul chiar şi cu slujbaşii Statului, n-ar însemna nimic pentru un regim atât de odios, care şi-a făcut o specialitate de a-şi ocroti numai partizanii, ca unelte docile, cu riscul de a îndepărta din serviciile publice toate elementele conştiincioase şi de valoare – dar ceea ce este mai grav decât persecuţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe