EVENIMENT
”Operațiunea demolarea” în Tulcea: Proprietarii de garaje construite ilegal îşi dărâmă singuri construcţiile

Unii tulceni au început să-şi demoleze singuri garajele ilegale construite pe spaţiul public, după ce Primăria municipiului le-a trimis notificări pentru a elibera spaţiile publice ocupate abuziv, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, primarul Ştefan Ilie.
El a menţionat că, din punct de vedere procedural, acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal a început de luna trecută, însă termenele din notificările transmise proprietarilor trebuie respectate.
„Unii oameni au început singuri să-şi demoleze garajele. În acelaşi timp, am primit cereri din partea unor cetăţeni în care ne roagă ca pe durata sărbătorilor pascale să nu le demolăm garajele. Noi nu ne ducem să-i luăm de acolo de Florii sau de Paşte. Nu ne dorim aceste lucruri”, a declarat primarul Ilie.
Acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal vizează patru cartiere, Aleea Merişor, E3, Antenei şi Parcul Victoria, potrivit sursei citate.
„Nu va fi lăsat în pace nici un fel de garaj, numai că vom face diferenţe. Există garaje ale Primăriei, construite cu autorizaţie provizorie şi cu contract de concesiune anual, există garaje construite pe proprietatea privată a cetăţenilor şi există şi garaje care s-au dublat prin construcţii. Pentru utilitate publică, vom face şi exproprieri”, a mai spus primarul Ştefan Ilie.
Potrivit edilului, acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal va fi urmată de investiţii în parcări, în contextul în care în municipiu există 38.000 de maşini şi 4.000 de locuri de parcare.
În timpul conferinţei de presă, city managerul Nicolae Bibu a anunţat că până la sfârşitul acestei luni va fi realizată noua organigramă şi că punerea ei în practică va duce la economii de 3 milioane de lei la capitolul cheltuieli de funcţionare faţă de 2020.
De asemenea, viceprimarii municipiului au anunţat proiecte de investiţii pe care vor să le realizeze în Tulcea.
AGERPRES
EVENIMENT
VIDEO. Invitat – surpriză la întronizarea noului episcop al Sălajului, fostul episcop vicar de la Cluj, PS Benedict Bistrițeanul

Preasfințitului Părinte Benedict, episcop ales al Episcopiei Sălajului, a fost întronizat, duminică, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău.
Oaspeți de seamă și mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Comercianții pot cere cartea de identitate, persoanelor care vor să cumpere țigări. Obligații prin ordin ANPC

Un ordin ANPC prevede obligații pentru vânzătorii de produse din tutun. Vor trebui să afișeze un mesaj prin care se comunică faptul că pot solicita cartea de identitate persoanelor care intenționează să cumpere țigări sau produse cu substanțe asociate. Astfel se respectă condiția din lege potrivit căreia vânzarea de țigări este interzisă minorilor, sub 18 ani.
Este vorba despre Ordinul privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun sau…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Hrănind speranța, hrănim zâmbete la Cluj. Împreună pentru ”Căsuța Bucuriei” în cadrul Colectei Naționale de Alimente

Ajunsă la a IX-a ediție, campania ,,Împreună hrănim speranța” a Colectei Naționale de Alimente a adus, din nou, un strop de bucurie și speranță, pentru a umple masa de sărbători a celor aflați în nevoie din Cluj-Napoca. Din cele peste 1.000 de magazine din întreaga țară, aducem în lumină magazinul Lidl din cartierul Zorilor, care de vineri servește aceluiași scop – acela de a menține atmosfera veselă în Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei”, un loc în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Numărul adăposturilor de protecție civilă în România, insuficient. Precizările secretarului de stat Raed Arafat

Numărul adăposturilor de protecție civilă în România este insuficient. Iar multe dintre acestea nu sunt funcționale. Situația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
Acesta a declarat că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.
”A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri.
Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există…
Citește mai mult pe Alba24.ro