Connect with us

EVENIMENT

Protecția Consumatorului: Nereguli privind facturile, debranşările sau urgenţele pot fi sesizate direct pe WhatsApp

Publicat

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, pune la dipoziţia consumatorilor, începând de luni, 7 februarie, un număr special de telefon, folosit exclusiv în aplicaţia WhatsApp, pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgenţă.

Numărul de telefon este 0790.219.551.

Potrivit unui comunicat al ANPC remis luni AGERPRES, la acest număr, care nu va folosi funcţia de apel video sau cu voce, sunt aşteptate mesajele scrise şi imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgenţă în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul ţării.

Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică şi gaze naturale, cazuri de debranşări, pentru neplată a unor facturi greşite la energie încă necorectate, precum şi situaţii urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori care sunt acelea care se află în competenţa legală de soluţionare a instituţiei şi le vor da curs.

ANPC precizează că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamaţiile realizate în mod curent.

„Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcţie de raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic reclamat. Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poştă -, în format electronic sau se depun personal, pentru soluţionarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege”, se arată în comunicat.

Formularul de reclamaţie online se află pe site-ul instituţiei, la linkul http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

Publicat

whatsapp image 2025 05 21 at 12.27.50 scaled.jpeg

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni. 

Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Carbon OFF. Future ON – Cluj-Napoca, capitala NEUTRALITĂȚII climatice pentru 3 zile

Publicat

cluj napoca.jpg

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.

„Summitul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studenții propun soluții reale pentru un Cluj mai inteligent. 15 echipe, în finala BitStone AI Contest 2025

Publicat

picture5.jpg

BitStone a încheiat cu succes prima ediție a BitStone AI Contest, o competiție de inteligență artificială desfășurată în perioada aprilie-mai 2025, dedicată studenților pasionați de tehnologie și implicare civică. Scopul competiției a fost acela de a genera soluții concrete pentru problemele urbane, folosind algoritmi de inteligență artificială.

Finala a avut loc duminică, 18 mai, la sediul BitStone din Cluj-Napoca, unde cele mai bune 15 echipe, selectate din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult. Ce spun studiile

Publicat

15 mai: ziua medicului veterinar. cât de importantă este această

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.

Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.

„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe