Connect with us

ACTUALITATE

Protecția Mediului Cluj, despre acuzele primăriței din Chinteni: Nu este vorba de un blocaj sau de întârzieri la Aquapark

Publicat

luci 1.jpg

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj a răspuns, la cererea Cluj24, acuzelor aduse de primărița din Chinteni, Lucia Suciu, legate de blocarea proiectului de Aquapark din comună. ”Nu este vorba de un blocaj sau de întârzieri, ci de modul în care titularul înțelege procedurile de reglementare ce derivă din legislația privind protecția mediului”, susține APM.

”Documentația privind Complex de agrement Aquapark Chinteni – realizare acces auto şi pietonal, parcări, realizare sens giratoriu, împrejmuire teren existent, expropriere teren, racorduri şi branşamente la rețelele de utilități urbane, a fost înregistrată la APM Cluj cu nr. 5292/01.03.2021.

Citește și Primărița Lucia Suciu: Aquapark-ul din Chinteni, blocat la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj

Amplasamentul proiectului este situat în interiorul ariei naturale protejate de interes comunitar ROSCI0295 Dealurile Clujului Est. S-a solicitat completarea studiului de evaluare adecvată cu informații referitoare la impactul asupra speciilor care au stat la baza declarării sitului ROSCI0295 Dealurile Clujului Est, conform ultimei variante a Formularului standard al sitului publicat pe site-ul MMAP, întrucât documentația nu era realizată conform variantei actualizate.

În prezent, aria naturală protejată este administrată de către ANANP, astfel este necesar avizul actualului administrator, deoarece avizul obținut de la Societatea Lepidopterologică Română care a deținut custodia sitului nu mai este valabilă.

În concluzie, APM Cluj derulează toate procedurile, în conformitate cu prevederile legale și ținând cont de modul de răspuns al titularului față de solicitările instituției noastre.

Nu este vorba de un…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Cum s-au bătut fanii cu jandarmii la meciul U Cluj-Dinamo

Publicat

bataie u cluj dinamo horz.jpg

Meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj şi Dinamo (2-0) pentru promovarea/rămânerea în prima ligă la fotbal s-a soldat cu incidente între suporteri şi jandarmi.

bataie u cluj dinamo 2

Vezi şi:

”U” Cluj, VICTORIE în primul meci de baraj acasă cu Dinamo. Clujenii, cu un picior în LIGA 1

VIDEO FOTO. Suporterii lui Dinamo au scandat ”U Cluj-Napoca” înaintea meciului de baraj de pe Cluj Arena.

Scandalul fotbalistic. Tişe: Să decidă comunitatea dacă U și CFR să continue sau Clujul să aibă o singură echipă

bataie u cluj dinamo

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lemn confiscat după control la o firmă de exploatare a lemnului din Apuseni. Acțiune a Poliției Alba și Gărzii Forestiere Cluj

Publicat

politia lemn.jpeg

Polițiștii din Alba și specialiști silvici de la Garda Forestieră Cluj au confiscat zeci de metri cubi de lemn de la o firmă din Gârda de Sus. Administratorul nu avea acte pentru materialul lemnos.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 18 – 20 mai 2022, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Gârda de Sus, specializată în exploatarea materialului lemnos.

Cu această ocazie, a fost identificată cantitatea de 39,6 metri cubi de material lemnos, pentru care reprezentanții societății nu au putut prezenta documente legale de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Iran: Un membru al Gărzii Revoluţionare a fost asasinat la Teheran

Publicat

ftxmgn0waaeictd

Un membru al Gărzii Revoluţionare, armata ideologică din Iran, a fost ”asasinat” duminică cu focuri de armă în estul Teheranului, transmite AFP, care citează agenţia oficială iraniană Irna.

”Hasan Sayyad Khoda, un apărător al sanctuarului, a fost asasinat în timpul unui atac armat comis de doi motociclişti pe strada Mojahedin-é Eslam din Teheran”, a indicat agenţia de presă iraniană.

 

Iran: Un membru al Gărzii Revoluţionare a fost asasinat la Teheran: ce înseamnă ”apărător al sanctuarului”

Termenul ”apărător al sanctuarului” desemnează orice persoană care lucrează în numele Republicii Islamice în Siria şi în Irak. AGERPRES

Sursă foto: JasonMBrodsky

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA în ALBA, 23-29 mai: maxime până la 30 de grade, câteva ploi și furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

narcise comuna bucium facebook 1000x600.jpg

Ziua de luni va fi mai răcoroasă, însă în continuare vremea se încălzește în județul Alba. Miercuri sunt anunțate maxime de 29-30 de grade Celsius.

Vor fi însă și câteva ploi și furtuni. În weekend se răcorește iar.

La munte, maximele vor varia între 11 și 19 de grade la Oașa, respectiv 14-23 grade la Arieșeni.

Prognoza meteo în localități din județul Alba, 23-29 mai

Luni, 23 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o aversă

Șugag: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; o aversă

Oaşa: minime…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe