Connect with us

EVENIMENT

Protest al angajaților Poștei Române, în fața Guvernului. De ce sunt nemulțumiți aceștia

Publicat

postas
arhiva

Angajați ai Poștei Române au protestat sâmbătă în Piața Victoriei. Principala nemulțumire este legată de salarizare. Blocul Național Sindical susține că 80% dintre angajați au salariul lunar net sub 1.700 de lei.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România și de Blocul Național Sindical.

Conform BNS, pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

Protest postași în fața Guvernului: Principalele nemulțumiri

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale.

„Iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business.

Un astfel de subiect care vizează din estimările noastre un număr uriaș de locuri de muncă din companie ar trebui să aibă la bază evaluări, programe alternative pentru salariați (inclusiv reconversie și recalificare) și nu în ultimul rând, măsuri dedicate celor ce își vor pierde locurile de muncă. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi”, mai arată sindicaliștii.

Aceștia mai acuză conducerea că încearcă să elimine din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.

Sindicaliștii mai acuză lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă și protecție, precum și condiţiile improprii de muncă în spațiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaților şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unitați fiind cu igrasie, fără caldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără wc, fără minimă preocupare pentru asigurarea curățeniei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Cum vor fi localizate apelurile 112. Legea a fost promulgată

Publicat

Îmbunătățiri la sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. cum

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112. Legea care aprobă OUG în acest sens a fost promulgată miercuri. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri de creştere a preciziei localizării apelurilor efectuate la 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situaţii de urgenţă….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Stâlpi strâmbi pe str. Iuliu Maniu Cluj-Napoca. Au fost loviți de mașinile intrate pe pietonală și vor fi înlocuiți

Publicat

stalp 6 scaled e1713347881524.jpg

Peste 10 stâlpi de iluminat montați pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca vor fi înlocuiți după ce au fost loviți de mașinile de utilități care au circulat în zonă și au fost strâmbați.

Un clujean a sesizat pe o rețea de socializare că stâlpii sunt strâmbi și a susținut că e o bătaie de joc față de banii europeni.

Reprezentanții firmei Astor Com, executantul lucrării de modernizare a străzilor Kogălniceanu, Universității și a celor adiacente,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi închis pentru agrement în perioada 20-21 aprilie. Se desfășoară o competiție de polo

Publicat

bazinul olimpic din alba iulia va fi închis pentru agrement

Primăria Alba Iulia anunță că în perioada 20-21 aprilie bazinul olimpic va fi înschis pentru agrement și cursuri înot.

”Bazinul olimpic Alba Iulia va fi închis pentru agrement și inițiere înot de sâmbătă (20.04.2024) până duminică (21.04.2024) ora 14.00.

Turneu POLO Cupa Apulum”, este anunțul primăriei.

Din 8 aprilie, a început și programul de inițiere înot pentru elevii din clasele I din școlile municipiului Alba Iulia. Acesta este derulat de primărie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi majorate și sancțiuni penale pentru centrele de servicii sociale neautorizate. Noua lege a fost promulgată

Publicat

amenzi majorate și sancțiuni penale pentru centrele de servicii sociale

Noua lege ce aduce modificări importante în sistemul de asistență socială a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Sunt prevăzute amenzi mai mari, dar și sancțiuni penale în unele cazuri

„Legea a fost gândită să îmbunătățească protecția beneficiarilor. Atât în privința standardelor pe care furnizorii de servicii sociale trebuie să le îndeplinească, cât și în privința finanțării”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe