Connect with us

EVENIMENT

Protest al angajaților Poștei Române, în fața Guvernului. De ce sunt nemulțumiți aceștia

Publicat

postas
arhiva

Angajați ai Poștei Române au protestat sâmbătă în Piața Victoriei. Principala nemulțumire este legată de salarizare. Blocul Național Sindical susține că 80% dintre angajați au salariul lunar net sub 1.700 de lei.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România și de Blocul Național Sindical.

Conform BNS, pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

Protest postași în fața Guvernului: Principalele nemulțumiri

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale.

„Iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business.

Un astfel de subiect care vizează din estimările noastre un număr uriaș de locuri de muncă din companie ar trebui să aibă la bază evaluări, programe alternative pentru salariați (inclusiv reconversie și recalificare) și nu în ultimul rând, măsuri dedicate celor ce își vor pierde locurile de muncă. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi”, mai arată sindicaliștii.

Aceștia mai acuză conducerea că încearcă să elimine din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.

Sindicaliștii mai acuză lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă și protecție, precum și condiţiile improprii de muncă în spațiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaților şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unitați fiind cu igrasie, fără caldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără wc, fără minimă preocupare pentru asigurarea curățeniei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Salvamont atenționează că reducerea de posturi cu 15% ar afecta grav activitatea. Ce solicită Guvernului

Publicat

salvamont atenționează că reducerea de posturi cu 15% ar afecta

Reprezentanții Salvamont România atenționează că o reducere a posturilor cu 15%, prevăzută de Legea pentru măsuri bugetare, ar afecta grav activitatea de salvare pe munte. Solicită Guvernului audiență de urgență pentru exceptarea Salvamont din lista instituțiilor supuse reducerilor de personal.

Salvamont apreciază că personalul necesar desfășurării activității este mult subdimensionat. Cu toate acestea, gradul de răspuns și de succes la intervenții este de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Licitația pentru supravegherea construcției metroului clujean, prelungită încă o lună. Emic Boc: Lucrările nu vor fi afectate

Publicat

statie metrou armonia.jpg

Licitația pentru supravegherea lucrărilor la metroul de la Cluj-Napoca a fost prelungită. Primarul Clujului, Emil Boc, spune că este o procedură legală.

Astfel, licitația a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Licitația pentru supravegherea construcției metroului clujean, prelungită încă o lună. Emic Boc: Construcția nu va fi afectată

„Este o procedură leglă, având în vedere complexitatea lucrărilor. Deci vom mai acorda un termen ca să fim siguri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A dat foc unui ATM pentru a fura banii din el. Metoda unui hoț din bancomate, explicată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia

Publicat

a dat foc unui atm pentru a fura banii din

O metodă prin care un hoț a vrut să spargă un bancomat este descrisă de magistrații Curții de Apel Alba Iulia. Aceștia au dat o decizie definitivă într-un dosar de distrugere, în data de 5 decembrie 2023. 

Decizia de la Alba Iulia a fost doar în ceea ce privește daunele civile, suferite de banca care avea ATM-ul. 

Cazul în sine este unul inedit. Mai exact, modul în care bărbatul a acționat fiind pregătit în detaliu. Este vorba despre o spargere la un bancomat din Mediaș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic blocat pe DN 1, în Prahova, după ce un copac a căzut pe șosea

Publicat

controale desfășurate de polițiștii din harghita. au fost aplicate amenzi
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul rutier este blocat în Bușteni, județul Prahova, după ce un copac a căzut pe șosea.

Potrivit ISU Prahova, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia intervin pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în Bușteni, pe DN1.

UPDATE, ora 11.05: Traficul rutier a fost reluat.

S-au deplasat la fata locului o autospecială de stingere și o autoscară.

Pe timpul intervenției traficul va fi blocat pe ambele sensuri.

„Precizăm ca județul nostru nu se află sub avertizare meteo de vânt puternic”, au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.

Citește mai departe