Connect with us

EVENIMENT

Protest al angajaților Poștei Române, în fața Guvernului. De ce sunt nemulțumiți aceștia

Publicat

postas
arhiva

Angajați ai Poștei Române au protestat sâmbătă în Piața Victoriei. Principala nemulțumire este legată de salarizare. Blocul Național Sindical susține că 80% dintre angajați au salariul lunar net sub 1.700 de lei.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România și de Blocul Național Sindical.

Conform BNS, pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

Protest postași în fața Guvernului: Principalele nemulțumiri

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale.

„Iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business.

Un astfel de subiect care vizează din estimările noastre un număr uriaș de locuri de muncă din companie ar trebui să aibă la bază evaluări, programe alternative pentru salariați (inclusiv reconversie și recalificare) și nu în ultimul rând, măsuri dedicate celor ce își vor pierde locurile de muncă. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi”, mai arată sindicaliștii.

Aceștia mai acuză conducerea că încearcă să elimine din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.

Sindicaliștii mai acuză lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă și protecție, precum și condiţiile improprii de muncă în spațiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaților şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unitați fiind cu igrasie, fără caldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără wc, fără minimă preocupare pentru asigurarea curățeniei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea până în 23 iunie: când se încălzește și cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

vremea pe patru săptămâni: mai răcoros, perioade cu ploi și

Vremea până în 23 iunie. Meteorologii anunță temperaturile maxime și perioadele cu ploi sau furtuni pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna viitoare va ploua în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor varia între 19 și 22 de grade. În weekend va fi ușor mai cald.

Vezi și Vremea de weekend în Alba 23-25 mai: o zi caldă, apoi frig și câteva ploi și furtuni. Prognoza pe zile, în localități din județ

Luna iunie începe cu vreme frumoasă și caldă. Cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Autobuz fără șofer, testat pe străzile din Cluj Napoca. Ce autonomie are și ce viteză maximă poate atinge

Publicat

video: autobuz fără șofer, testat pe străzile din cluj napoca.

Un autobuz autonom, care poate circula fără a fi condus de un șofer, a fost testat pe străzile din Cluj Napoca. Este vorba despre un test drive efectuat în cadrul Summit-ului Internațional pentru Neutralitate Climatică, desfășurat sub sloganul „Carbon OFF. Future ON”, notează cluj24.ro

La demonstrația de pe străzile din oraș a participat și primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc. 

„Astăzi, viitorul circulă prin Cluj-Napoca, fără șofer, dar cu viziune. Pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la creșă și grădiniță: ce trebuie să conțină DOSARUL

Publicat

1747978934 gradinita.jpg

Vineri, 23 mai, se afișează numărul de locuri libere după etapa de reînscrieri, iar de luni, 26 mai, părinții care înscriu copilul pentru prima oară la grădiniță, indiferent de grupă, vor putea depune cererile. Pe cererea-tip de înscriere, părinții pot alege 3 creșe sau grădinițe, potrivit metodologiei. 

Grupa mijlocie și grupa mare la grădiniță sunt obligatorii, iar Grupa mică din învățământul preșcolar devine obligatorie începând cu anul școlar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se taie plafonarea. Cine ar mai putea primi subvenții la energie, după 1 iulie 2025. Anuntul ministrului Energiei

Publicat

obligație pentru furnizorii de energie electrică. ce informații trebuie să

Se taie plafonarea. Cine ar mai putea primi subvenții la energie după 1 iulie 2025. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat, joi, că piaţa de energie se va liberaliza de la 1 iulie, iar ministerul a propus subvenţionarea unui număr de 6 milioane de consumatori. În prezent, pe piaţa de electricitate sunt, în total, aproximativ 9 milioane de consumatori.

Sprijinul statului va fi direcționat către consumatorii vulnerabili, a explicat ministrul, citat de Agerpres.

Sebastian…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe