Connect with us

ACTUALITATE

Protest al rezerviştilor MApN, MAI şi SRI la sediile organizațiilor unor partide din Teleorman

Publicatteleorman
Foto: Puterea.ro

Aproximativ 30 de rezervişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI au pichetat, marţi, sediile filialelor judeţene ale partidelor aflate la guvernare  din județul Teleorman. Aceștia au întocmit o listă de revendicări pe care au înmânat-o decidenţilor politici.

 Fostele cadre din cadrul MApN, MAI şi SRI şi-au prezentat nemulţumirile în faţa reprezentanţilor în judeţul Teleorman ai PSD şi ALDE. Aceştia cer reprezentanţilor partidelor de guvernământ, printre altele, actualizarea pensiei militare de stat, acordarea pensiei suplimentare bazată pe contribuţia voluntară a cadrelor militare în activitate şi repunerea în plată a pensiei cuvenite pentru stagiul de contribuţie ca civil, suplimentar de pensia militară de stat.

“Am înaintat note de protest partidelor de guvernământ şi nu ascundem faptul că urmează şi celelalte partide, din opoziţie. Ne expunem referitor la partidele de opoziţie prin faptul că s-au şi exprimat deja că doresc să schimbe Legea privind pensiile. Persistă acea amestecare a pensiilor speciale pe care, consideră dânşii, le primesc şi militarii”, a declarat col (r) Emilian Orodel, reprezentantul rezerviştilor.

Potrivit acestuia, protestatarii au fost primiţi la sediul PSD Teleorman de primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, căruia i-au înmânat nota de protest precum şi o notă cu revendicările lor, care sunt pe mai multe paliere.

“Sunt lucruri care exprimă unele neajunsuri, ilegalităţi, nedreptăţi, chiar discriminări care s-au acumulat şi s-au făcut de toate guvernările, din 2010, inclusiv de guvernarea precedentă, care, deşi a primit de la Preşedinţie şi Parlament şi toţi factorii militari şi politici decidenţi aceste revendicări, insistă că nu a înţeles clar ce mai au rezerviştii militari de rezolvat. Dânşii consideră că avem pensii onorabile”, a precizat col (r) Emilian Orodel.

La sediul ALDE, rezerviştii au fost primiţi de vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Virgiliu Cocoşilă, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

“Şi domnul Victor Drăguşin şi domnul Cocoşilă au reţinut doleanţele noastre, pe care le-am lăsat şi în scris, şi au promis că le vor aduce la cunoştinţa deputaţilor de Teleorman şi preşedinţilor care nu au fost astăzi prezenţi, dar şi preşedinţilor pe ţară ai PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Vor urma şi alte forme de protest în cadrul Forumului structurilor asociative, care însumează peste 170.000 de rezervişti la nivel naţional. Plecăm cu speranţa şi cu optimismul că doleanţele noastre vor fi receptate şi înţelese şi că se vor găsi soluţii”, a spus reprezentantul rezerviştilor.

Reprezentanţii filialelor judeţene ale PSD şi ALDE le-au promis rezerviştilor că doleanţele lor vor ajunge la decidenţi.

“Am înţeles cam care ar fi revendicările dumneavoastră şi vă asigur că voi merge şi voi transmite celor în drept toate aceste subiecte care, citindu-le, mi se par de bun simţ. Eu cred că Parlamentul, Guvernul, atât timp cât au promis că vor creşte veniturile românilor, bănuiesc că şi de acest subiect, care este în dezbatere, vor ţine cont”, le-a transmis primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

“Am luat cunoştinţă de problemele pe care dumneavoastră le-aţi ridicat. Sunt revendicări de bună credinţă, lucruri pe care şi eu le cunoşteam. Meritaţi să fie rezolvate cât mai multe din aceste probleme. Eu mi-am luat angajamentul că, în cursul zilei de astăzi, le voi transmite personal domnului deputat Calotă Ică şi domnului preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu şi îi voi ruga să rezolve cât mai multe din aceste probleme. Nu sunt lucruri care nu se pot rezolva şi îmi pare rău că eu nu pot să vă ajut. Vă cunosc activitatea şi am mare respect pentru armata ţării noastre, pentru că dumneavoastră împreună cu jandarmii, cu pompierii, faceţi parte din armata ţării. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie, dar sper că se vor rezolva lucrurile şi vom merge spre mai bine”, a spus vicepreşedintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoşilă.

Rezerviştii spun că, în perioada următoare, vor mai avea loc şi alte proteste.

Sursa: Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Luca Kunszabo, medaliat cu bronz la Openul European de la Praga

Publicat

Sportivul român Luca Kunszabo a obţinut medalia de bronz la cat. +100 kg, duminică, la Openul European de judo de la Praga, după ce l-a învins în meciul decisiv pe un alt român, Marius Croitoru.

Kunszabo a trecut în optimi de ucraineanul Evgheni Balievski, în sferturi a câştigat în faţa altui ucrainean, Andrei Kolesnik, dar a pierdut în faţa unui al treilea reprezentant al Ucrainei, Aleksandr Gordienko, în semifinale.

Mircea Croitoru a câştigat în optimi în faţa ungurului Peter Arvai, în sferturi a pierdut în faţa finlandezului Martti Puumalainen, după care l-a învins în recalificări pe polonezul Kamil Grabowski, încheind pe locul al cincilea, după ce eşecul în faţa lui Kunszabo.

Al treilea român care a evoluat la cat. +100 kg, Eduard Şerban, a pierdut în optimi în faţa lui Gordienko.

La cat. 81 kg, Marcel Cercea a trecut în turul al doilea de austriacul Christopher Wagner, în optimi s-a impus în faţa cehului Radomir Musil, dar a pierdut sfertul de finală cu finlandezul Oskari Makinen. În recalificări, Cercea a câştigat în faţa ungurului Georgely Nerpel, însă a pierdut meciul pentru bronz cu cehul Jaromir Musil şi a încheiat pe locul 5.

Vlad Vişan, tot la 81 kg, a pierdut în turul al doilea în faţa lui Nerpel.

În limitele cat. 100 kg, Alex Creţ l-a învins în optimi pe elveţianul Daniel Eich, dar a pierdut în sferturi în faţa croatului Marko Kumric. În recalificări, românul a dispus de britanicul Harry Lovell-Hewitt, însă a pierdut meciul pentru bronz cu polonezul Oleksii Lysenko şi s-a clasat pe locul 5.

La feminin, Serafima Moscalu a intrat direct în sferturile de finală, unde a pierdut meciul cu croata Lara Cvjetko, după care a învins-o în recalificări pe poloneza Eliza Wroblewska, pierzând meciul pentru bronz cu olandeza Margit de Voogd.

Sâmbătă, Monica Ungureanu (cat. 48 kg), Lucian Borş-Dumitrescu (cat. 66 kg) şi Adrian Şulcă (cat. 73 kg) au obţinut medalii de aur, iar Petr Zhukov (cat. 66 kg) a luat bronzul.

România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe medalii, cu 3 de aur şi 2 de bronz, devansată de Olanda, 4-3-8, şi Ungaria, 3-1-2.

România a participat la turneul de la Praga cu 17 judoka, dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin.

La competiţie s-au aliniat 270 de sportivi din 23 de ţări, 173 la masculin şi 97 la feminin.
AGERPRES

 

Sursa foto: Kunszabo Luca/Facebook

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România

Publicat

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech vor ajunge luni în România și vor fi livrate, pe cale aeriană, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) luni sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Național de Stocare București. La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța – 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași – 28.080 doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 24.570 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Facebook a lansat aplicaţia Bars, rivala TikTok pentru rapperi

Publicat

Facebook a lansat aplicaţia Bars pentru rapperii aspiranţi. La fel ca TikTok, aceasta le dă ocazia utilizatorilor să creeze clipuri de scurtă durată.

Facebook i-a pus gând rău rivalei TikTok. Ultima aplicaţie lansată de compania lui Zuckerberg este pentru rapperi.

„Hai să vă spun despre această nouă aplicaţie. Se numeşte Bars. O platformă simplă pe care să creezi rime cu uşurinţă. Ai nevoie doar de căşti, noi îţi oferim beat-urile. Aşa că poţi să îţi faci rimele tale fără să dai un ban”, se spune într-un clip de prezentare.

Bars vrea să le ofere utilizatorilor o nouă platformă pe care să-şi arate talentul. Este similar TikTok: durata maximă a unui clip este de 60 de secunde. Utilizatorii pot scrie versurile, iar aplicaţia le sugerează rimele. Clipul poate fi apoi salvat şi distribuit şi pe alte reţele precum Instagram, deţinută şi ea de către Facebook.

Bars este a douăsprezecea aplicaţie lansată de Facebook în ultimele 18 luni. Toate cu un singur scop: să îmbunătăţească engagementul.

Sursa: Mediafax

Sursa video: Technorites/youtube

Citește mai departe

ACTUALITATE

Loteria Română: Report de aproape 21 de milioane de lei la Joker

Publicat

loto-6-49

Reportul la categoria I a jocului Joker depăşeşte 20,8 milioane de lei (peste 4,27 milioane de euro), iar la jocul Noroc reportul cumulat e peste 2,48 milioane de lei (peste 509.000 de euro), în cadrul extragerilor loto de duminică, informează Loteria Română.

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report de peste 2,26 milioane de lei (peste 464.800 de euro), la categoria a II-a, a jocului Joker, suma pusă în joc este de 51.700 de lei (peste 10.600 de euro), în timp ce La Noroc Plus, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 1 milion de lei (peste 222.000 de euro).

La Loto 5/40, la categoria I, reportul are o valoare de aproximativ 34.000 de lei, iar la categoria a II-a, la acelaşi joc, de peste 52.200 de lei (10.700 de euro). La Super Noroc, este în joc, la categoria I, o sumă de aproximativ 20.000 de lei.

Duminică, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 25 februarie, Loteria Romana a acordat 17.630 de câştiguri în valoare totală de aproximativ 873.000 de lei.

La tragerea Joker de joi, 25 februarie, s-a câştigat premiul de categoria a III-a, în valoare de 51.715,58 lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Galaţi şi a fost completat cu 5 variante la Joker şi o varianta la Noroc Plus. Pe lângă premiul de categoria a III-a, posesorul biletului norocos a obţinut şi patru câştiguri de categoria a IV-a, în total 54.849,82 lei. AGERPRES/(AS – autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Ady Ivaşcu)

Citește mai departe