Connect with us

EVENIMENT

Protest al sindicatelor din transportul feroviar şi al spitalelor CFR, în fața mai multor instituții din București

Publicat

sindicat cfr protest sursa foto agerpres
sursa foto: Agerpres

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (USS CFR) şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) protestează joi în faţa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi a altor instituţii din Capitală.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Meridian, sindicaliştii cer stoparea acţiunilor care conduc la eliminarea CFR Călători de pe piaţa de transport feroviar din România şi a acţiunilor de eliminare a spitalelor CFR din sistemul feroviar din România, aplicarea Legii nr. 195 din 2020 privind statutul personalului feroviar şi salarii decente pentru ceferişti.

Totodată, aceştia solicită încheierea, până cel târziu în luna noiembrie 2022, a contractelor de servicii publice prin atribuire directă în sistemul feroviar de călători pe 10 ani aprobate prin Hotărâre de Guvern şi publicarea acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Astfel, începând cu ora 9:30, sindicaliştii pichetează ambasadele Franţei şi Germaniei, reprezentanţa la Bucureşti a Comisiei Europene şi Consiliul Concurenţei.

Protest al sindicatelor din transportul feroviar şi al spitalelor CFR, în fața mai multor instituții din București: Protest la ora 10.45

Începând cu 10:45, cele trei organizaţii sindicale vor protesta la sediile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Autorităţii de Reformă Feroviară (ARF), CFR Călători şi CNCF „CFR” SA.

Potrivit sursei citate, pentru a nu elimina CFR Călători de pe piaţa de transport feroviar de călători din România, sindicaliştii solicită încheierea Contractelor de servicii publice în transportul feroviar de călători pe perioada 2022-2032 condiţionat de achiziţia de trenuri noi de către CFR Călători în rate având ca garanţie la bănci acel contract de servicii publice pe 10 ani.

Protest al sindicatelor din transportul feroviar şi al spitalelor CFR, în fața mai multor instituții din București: Ce solicită sindicaliștii

De asemenea, ei cer punerea în aplicare a Legii nr.195/2020 de la 1 ianuarie 2023 şi elaborarea unei strategii pentru resursa umană pe 10 ani „care să nu mai permită de exemplu tăierea din pix a 1.000 de posturi vacante de la CFR Călători”.

Sindicaliştii mai semnalează tergiversarea achiziţiei de trenuri noi de călători prin fonduri europene, pentru a le achiziţiona pentru operatorii străini, după eliminarea operatorilor români de pe piaţa de transport feroviar de călători din România şi solicită achiziţia de trenuri noi pentru operatorii de transport feroviar de călători din România.

În ceea ce priveşte reorganizarea CFR Călători în Centre Teritoriale Administrative şi în Centre Feroviare, protestatarii solicită reorganizarea prin aducerea reparatorilor de locomotivă de la zi şi de pe proces tehnologic, de la filiala CFR Călători, înapoi ca angajaţi ai CFR Călători. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim. Controversele din jurul evenimentului: minune sau minciună veche de sute de ani?

Publicat

lumina sfântă: miracolul luminii de la ierusalim. controversele din jurul

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim, cunoscut și sub numele de „Sfânta Lumină” sau „Focul Sfânt”, este un fenomen anual care are loc în ziua Sâmbetei Mari în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în ajunul Paștelui ortodox.

Acest eveniment este considerat miraculos de către credincioșii ortodocși și este asociat cu învierea lui Isus Hristos.

Focul se manifestă diferit în fiecare an, iar în primele minute după ce se aprinde, în mod ciudat, nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul imobiliar, la început de mai 2024. VEZI în ce zone prețul trece de 3.000 €/mp

Publicat

cluj imobiliar.jpg

Piața imobliară clujeană se apropie de 2.600 euro/mp, la începutul lunii mai 2024. Prețul mediu la apartamente a crescut cu 300 €/mp în ultimul an, la Cluj-Napoca.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a fost de 2.594 euro/mp, în aprilie 2024. Prețul arată o creștere cu 28 euro/mp față de februrarie 2024 (2.566 euro/mp) și cu 300 de euro față de aceeași perioadă a anului trecut (2.294 euro/mp), se arată într-o analiză

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche, la Muzeul Palatul Principilor

Publicat

„rădăcinile credinței: călătorie prin timp și cunoaștere”, expoziție de carte

În perioada 7-19 mai, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia este disponibilă expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, ce reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu numai, volume rare, tipărite între anii 1588 și 1856.

Fie că au văzut lumina tiparului în tipografiile mănăstirești ori mitropolitane de la noi, fie în cele de la curțile domnești, majoritatea cărților selectate au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un fragment de geam din anticul Apulum, descoperit în cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia. Cum se producea sticla

Publicat

foto: un fragment de geam din anticul apulum, descoperit în

Probabil cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia, săpăturile realizate sub tipografia ”Altip”, au scos la suprafață vestigii arheologice suprinzătoare. 

Situl arheologic a scos la suprafață o casă romană impunătoare care a aparținut unei persoane importante din Apulum. Printre cele mai importante descoperiri se află și o diplomă militară, un artefact rar, care va fi inclus în categoria Tezaur. 

Arheologii muzeului continuă să prezinte ce vestigii au scos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe