Connect with us

EVENIMENT

Protest AUR în fața Ministerului Sănătății: Opunere față de vaccinarea obligatorie și cereri pentru demisia ministrului Rafila

Publicat

protest aur ministerul sanatatii fb
sursa foto: Facebook / George Simion

Joi, în fața Ministerului Sănătății, membrii, parlamentarii și simpatizanții AUR au organizat un protest. Aceștia au exprimat opoziția față de un proiect de lege ce vizează „introducerea vaccinării obligatorii”. De asemenea, au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila și au solicitat retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naționale de Vaccinare.

Preşedintele AUR, George Simion, aflat printre protestatari, a afirmat că AUR va apăra întotdeauna drepturile omului.

„AUR refuză dictatura.

Vaccinarea nu este acum obligatorie. Fiţi alături de noi, alături de AUR. Unul dintre cei patru piloni pe care AUR îi are este libertatea.

Vom ieşi mereu în stradă pentru libertate, pentru drepturile noastre”, a spus Simion.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a explicat că protestul este justificat de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii, act de neacceptat pentru români, care iubesc libertatea”.

Protestatarii au mai evidenţiat că „susţin ştiinţa si cercetarea, dar nu cred în deciziile Guvernului”, şi au pledat pentru „dreptul cetăţenilor de a alege ceea ce este mai bine pentru sănătatea lor”.

Ei au fluturat steaguri tricolore, au scandat „Rafila, demisia!”, „Fără dictatură”, „Libertate” şi au purtat pancarte inscripţionate cu „Vaccinare egal intoxicare”, „OMS nu insista, România nu-i a ta”, „Stop experimentelor! Vrem decizii responsabile”. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Întârzieri la plata medicilor de familie. CNAS anunță că blocajul a fost soluționat. Plățile vor fi făcute „cât mai rapid posibil”

Publicat

Întârzieri la plata medicilor de familie. cnas anunță că blocajul

Medicii de familie care au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate își vor primi în curând banii pentru activitățile desfășurate în luna august, deși termenul limită de decont era data de 18 septembrie. Situația de blocaj a apărut deoarece fondurile CNAS au fost epuizate pentru trimestrul trei.

Situaţia plăţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost soluţionată joi, 28 septembrie, după ce Guvernul a aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fără VIZĂ în SUA de la 1 ianuarie 2025. Ce spune ambasadorul român la Washington

Publicat

cristina glebova fyqqbr0ezka unsplash.jpg

De la 1 decembrie 2025, românii vor putea călători în SUA fără viză, a anunțat ambasadorul român la Washington, Dan Andrei-Muraru, conform Alba24.ro

România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii, Visa Waiver Program, iar anunțul oficial ar urma să vină în ianuarie, a adăugat Muraru.

„Mai sunt doar doi ani până când țara noastră va accede cu siguranță în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plățile cu cash, limitate la 5.000 de lei pe zi pentru persoane fizice autorizate și firme. De când se va aplica

Publicat

plățile cu cash, limitate la 5.000 de lei pe zi

Plățile în numerar între persoanele fizice care desfășoară activități în mod independent, persoanele fizice autorizate și firme vor fi limitate de Guvern la 5.000 de lei pe zi. Măsura ar urma să fie aplicată până la sfârşitul acestui an și este inclusă în pachetului de măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.

„Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar efectuate între persoanele juridice, persoane fizice autorizate,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic rutier cu restricții din cauza unor transporturi agabaritice

Publicat

gabarit depasit fb drdp tm.jpg
Arhivă foto

Traficul rutier se va desfășura cu restricții pe mai multe artere rutiere, joi seară, din cauza a șapte transporturi agabaritice.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, joi, 28 septembrie, începând cu ora 20.00, se vor efectua 7 transporturi agabaritice, după cum urmează:

– 4 pe traseul: Negoiești – DN 1A – DN 1 – DN 72 – DN 61 – Autostrada A1 – DN 7 – Bascov, formate fiecare din câte un camion cu mase cuprinse între 109,5 și 114,76 tone.

– 2 pe ruta: Smârdan – DN 21 – DN 2A – Urziceni – Afumați – DN CB – A 1 – DN 7 – Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea – DN 7 – A 1 – Cincu. Acestea sunt formate din 2 camioane cu masele de 89 și 92,4 tone.

– 1 pe traseul: Port Constanța Poarta 10 – DN 39A – DN 39 – DN 3 – DN 2A – DN 2 – DN CB – DN 7 – DN 73 – Mioveni. Acesta este format dintr-un camion cu masa de 125 tone.

Transporturile vor fi însoțite pe traseele precizate de echipaje de poliție rutieră.

Citește mai departe