Connect with us

EVENIMENT

Protest la Spitalul Judeţean Mureș. Ambulanțierii reclamă că pacienții suspecţi de COVID-19 sunt lăsaţi să aștepte în salvări ore în șir

Publicat

spitalul judetean mures

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Mureş s-au revoltat, joi, pornind sirenele în curtea Spitalului Clinic Judeţean (SCJ), după ce mai mulţi pacienţi suspecţi de coronavirus au fost lăsaţi în salvări şi câte 5 ore.

Managerul SCJ Târgu Mureş, dr. Porav-Hodade Daniel, a declarat, pentru AGERPRES, că presiunea la care este supusă unitatea medicală este foarte mare, iar întocmirea actelor la momentul în care sunt primiţi pacienţii suspecţi de COVID-19 durează mult timp.

„Până când ne intrăm şi noi în ritm, pentru că nu este o viaţă uşoară, mai apar anumite sincope pe care le rezolvăm pe parcurs. Trebuie ţinut cont că ritmul în care se umple spitalul este foarte, foarte rapid. Şi schimbarea de la suspect COVID, care stă singur într-un salon, la confirmare, depinde foarte mult şi de datele pe care le primim cu rezultatele, pozitive sau negative. Aceste probleme cu privire la ambulanţe nu sunt numai la noi.

Şi asta pentru că, din păcate, spitalele se umplu foarte, foarte repede de suspecţi. Dacă avem saloane de 10 paturi, acolo, conform legii, trebuie să stea numai un singur pacient suspect până eventual se confirmă. Şi cred că la un moment dat aceste blocaje vor apărea în multe părţi şi nu văd o soluţie optimă pe viitor de a pune aceşti pacienţi în spital”, a declarat dr. Porav-Hodade Daniel.

Managerul SCJ Mureş a precizat că aceste lucruri se vor regla pe parcurs, însă procedura în preluarea acestor pacienţi este foarte greoaie, fiind nevoie de îndeplinirea unor proceduri foarte stricte.

„Îi înţeleg şi pe ei, ca ambulanţieri, la fel de bine, îi înţeleg şi pe medici şi personalul de aici, pentru că după ce se predă pacientul, scriptic durează circa o oră să completezi şi să îndeplineşti toate criteriile. Chiar dacă toate se transmit în format electronic din zona contaminată în zona necontaminată, durează mult şi nu se pot face în paralel doi pacienţi. Iar în momentul în care vin mai multe ambulanţe, aceasta este una dintre probleme”, a mai spus dr. Porav-Hodade.

Ambulanţierii susţin că este a treia zi în care aşteaptă şi câte cinci ore ca pacienţii pe care îi aduc să fie preluaţi de SCJ Mureş şi că, de fiecare dată, în acest interval nu a coborât nici măcar un medic pentru a vedea în ce stare sunt aceştia.

Până joi, în judeţul Mureş au fost confirmate 146 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, iar opt persoane şi-au pierdut viaţa. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Crăciunelu de Jos, prins la volan cu alcoolemie de 1,22. Ce au mai descoperit polițiștii care l-au oprit în trafic

Publicat

bărbat din crăciunelu de jos, prins la volan cu alcoolemie

Un bărbat din Crăciunelu de Jos a fost prins la volan cu alcoolemie de 1,22. Polițiștii l-au oprit în trafic, în timp ce conducea pe o stradă din comună, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident lângă Roșia Montană: Un bărbat care conducea băut și fără permis s-a răsturnat cu mașina. O persoană a fost rănită

Publicat

bărbați cu dosare penale, după ce au fost opriți de

Un bărbat din Abrud s-a ales cu dosar penal în urma unui accident rutier petrecut lângă Roșia Montană. Acesta conducea, băut și fără permis, o mașină cu care s-a răsturnat în afara drumului. Pasagerul din dreapta a fost rănit.

Citește mai departe

EVENIMENT

Salvamont: peste 20 de persoane recuperate de pe munte, în ultimele 24 de ore. Atenționări pentru turiști

Publicat

salvamont: peste 30 de persoane recuperate de pe munte, în

Echipajele Salvamont au intervenit pentru recuperarea de pe munte a peste 20 de persoane, în ultimele 24 de ore. În 7 cazuri, a fost nevoie de transport la spital. Din păcate, a fost înregistrat și un deces.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Felix Marcu, despre includerea Limes în UNESCO: Este moștenirea noastră din trecut, o transmitem generațiilor viitoare

Publicat

felix 2.jpg

Directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), Felix Marcu, care este și președintele Comisiei Naționale Limes, a comentat pentru Cluj24 semnificația includerii Limesului dacic, a frontierelor Imperiului Roman din Dacia, pe lista patrimoniului mondial UNESCO. 

“Frontierele Imperiului Roman (FRE) constituie unul dintre cele mai importante și cele mai complexe monumente incluse pe Lista Patrimoniului Mondial (WHS).

Prima porțiune, din Anglia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe