Connect with us

EVENIMENT

Proteste ale grefierilor de la DNA şi Parchetele din Bucureşti: „Ordonanţa de-o votaţi, pe noi să nu mai contaţi!”

Publicat

dna
fotografie cu caracter ilustrativ

Zeci de grefieri de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au desfășurat joi dimineața un protest în fața sediului instituției, exprimând nemulțumirea față de neasigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea integrală a salariilor și a altor drepturi de natură salarială.

Grefierii au anunţat că opresc activitatea pentru patru ore.

Ei afişează mesaje precum „Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi”, „Să vă fie frică, grefierii se ridică”.

Şi grefierii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetele de sector şi-au întrerupt joi activitatea pentru patru ore.

„Ordonanţa de-o votaţi, pe noi să nu mai contaţi!”, „Vreţi justiţie de calitate? Daţi-ne salarii adecvate!”, „În fiecare zi, tot aici vom fi!” sunt câteva dintre mesajele afişate de grefierii de la Parchetele din Capitală.

Grefierii şi personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi Parchete vor organiza, începând de luni, pentru o perioadă nedeterminată de timp, mai multe forme de protest, a anunţat în urmă cu câteva zile Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL.

Compartimentele auxiliare ale instanţelor şi Parchetelor îşi vor reduce la jumătate programul de lucru cu publicul.

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi Parchete nu va mai efectua niciun fel de act de procedură în afara programului de lucru legal, în zilele de repaus săptămânal sau zilele de sărbătoare legală.

De asemenea, aceşti angajaţi nu vor mai răspunde la telefonul personal după terminarea programului de lucru legal şi nu vor mai asigura niciun fel de permanenţă în afara programului de lucru legal, în zilele de repaus săptămânal sau zilele de sărbătoare legală.

În ziua votării bugetului de stat pentru anul 2024 se va întrerupe activitatea în instanţe şi Parchete

În ziua votării bugetului de stat pentru anul 2024 se va întrerupe activitatea în instanţe şi Parchete timp de 4 ore, în intervalul orar 10,00 – 14,00, timp în care se va asigura participarea grefierilor numai la şedinţele de judecată şi la activităţile de urmărire penală considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă sau prin hotărârile adunărilor generale ale judecătorilor şi procurorilor din cadrul instanţelor şi Parchetelor în care îşi desfăşoară activitatea.

Sindicaliştii solicită coaliţiei de guvernare asigurarea, în regim de urgenţă, a fondurilor pentru achitarea integrală a salariilor aferente lunii noiembrie 2023, recunoscute şi recalculate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative de salarizare emise în acest an şi plata tranşelor din hotărâri judecătoreşti definitive şi acte administrative de salarizare scadente în 2023.

Aceştia cer, totodată, asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a fondurilor necesare pentru achitarea integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială, achitarea diferenţelor de drepturi salariale, restante, aferente lunilor aprilie – octombrie 2023, inclusiv, achitarea diferenţelor de drepturi salariale, restante, aferente perioadei 1 ianuarie 2018 – 31 martie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute şi recalculate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023. Agerpre

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Camion în flăcări pe Autostrada A10, pe sensul Sebeș – Alba. Transporta două utilaje

Publicat

masina pompieri isu.jpg

Camion în flăcări pe Autostrada A10, pe sensul Sebeș – Alba. Transporta două utilaje, potrivit reprezentanților ISU Alba. 

La fața locului...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Schimb de experiență între voluntarii ASCOR din Iași și Alba Iulia, organizat în Cetatea Marii Uniri

Publicat

foto: schimb de experiență între voluntarii ascor din iași și

În perioada 17-19 mai 2024, membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași au participat la un schimb de experiență organizat de către voluntarii ASCOR – Filiala Alba Iulia.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au oprit lucrul. Cer salarii EGALE cu ale colegilor de la București

Publicat

arhivele nationale cluj protest 2.jpg

Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au organizat, marți, un nou protest. Aceștia au protestat în fața instituției, cerând salarii egale cu cele ale colegilor din aparatul central.

Protestul lor este unul spontan, angajații oprind activitatea între orele 12.00 și 13.00.

Angajații de la Arhivele Naționale Cluj au oprit lucrul. Cer salarii EGALE cu ale colegilor de la București

Angajații Serviciului Județean Cluj al Arhivelor Naționale au transmis, printr-un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care Florin Roman a fost AGRESAT FIZIC în Parlamentul României, surprins de camerele de supraveghere

Publicat

video: momentul în care florin roman a fost agresat fizic

VIDEO: Momentul în care Florin Roman a fost AGRESAT FIZIC în Parlamentul României, surprins de camerele de supraveghere, surprins de camerele de supraveghere.

Florin Roman spune că a fost lovit cu genunchiul în nas de Vîlceanu. Cel din urmă a negat că l-ar fi agresat pe Roman.

Citește mai departe