Connect with us

ACTUALITATE

Proteste în mai multe orașe din Spania: Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva guvernului condus de Pedro Sanchez

Publicat

manifestatii spania captura video facebook
sursa foto: captură video Facebook / Santiago Abascal

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe din Spania, printre care și capitala Madrid, la apelul partidului de extremă-dreaptă Vox, manifestanții au protestat împotriva guvernului de stânga al premierului Pedro Sanchez, un guvern ”al trădării, insecurităţii şi ruinei”, potrivit demonstranţilor, relatează AFP.

Circa 25.000 de persoane, potrivit poliţiei, s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului.

”Avem un guvern care conduce împotriva oamenilor, care scade pedepsele de închisoare pentru crime, care dezarmează poliţia”, a spus în discursul său la protest liderul Vox, Santiago Abascal.

Acesta din urmă a făcut astfel referire la planificata eliminare din Codul Penal a delictului de nesupunere, pentru care 9 responsabili separatişti catalani au fost condamnaţi în urma tentativei de secesiune a Cataloniei din 2017.

Minoritar în parlamentul de la Madrid, guvernul lui Sanchez este captiv unor negocieri permanente cu separatiştii catalani sau basci pentru a-şi putea trece actele normative.

Proteste în mai multe orașe din Spania. Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost numit vineri preşedinte al Internaţionalei Socialiste

Abascal a evocat şi ”dublarea agresiunilor sexuale după venirea la putere a lui Sanchez şi a unei ministre nebune care a făcut o lege cu binecuvântarea guvernului, a stângii politice şi mediatice care a scos (din închisori) violatori şi pedofili”.

El s-a referit aici la faimoasa lege aşa-numită ”numai un da este un da”, care instituie obligaţia consimţământului explicit pentru un act sexual, în caz contrar acesta poate fi considerat viol, dar care la alte capitole a redus pedepsele în cazul altor delicte sexuale.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost numit vineri preşedinte al Internaţionalei Socialiste (IS), la congresul acestei organizaţii care s-a încheiat duminică la Madrid, el fiind unicul candidat.

Decizia sa de a candida pentru acest post, unul relativ puţin vizibil, a fost interpretată în Spania, mai ales de către presă, drept un semn al intenţiei sale de a folosi această organizaţie ca pe o trambulină personală către un post internaţional mai important dacă – aşa cum prezic sondajele – formaţiunea sa Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) va pierde alegerile legislative de la sfârşitul anului viitor. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Santiago Abascal

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Volei Alba Blaj a învins Prometey Dnipro din Ucraina și merge în semifinalele Cupei CEV. VICTORIE muncită pentru Campiona României

Publicat

volei alba blaj e1675880865738 1000x600.jpg

Victorie muncită pentru Volei Alba Blaj într-un meci decisiv pentru menținerea în Grupa B din Liga Campionilor. Volei Alba Blaj a întâlnit miercuri seară campioana Ucrainei SC Prometey Dnipro, într-un meci contând în Liga Campionilor și hotărâtor pentru calificarea în semifinalele Cupei CEV. 

Meciul a început la ora 19.00 și s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Târgu Mureș s-a terminat cu victoria echipei din Blaj cu scorul de 3-1. Scorul pe seturi a fost următorul: set 1: 25 – 23 , set 2:  25 – 20, set 3: 24 – 26, set 4 25 – 16.

Voleibalistele din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CFR Cluj sare în ajutorul Turciei. Campanie pentru AJUTORAREA celor suferinzi

Publicat

cfr e1675879809936.png

Campioana României, CFR Cluj, s-a alăturat campaniei de ajutorare a victimelor seismelor din Turcia. Clubul a făcut un apel către fani pentru a dona îmbrăcăminte, saltele, pături, saci de dormit, radiatoare și alte lucruri de strictă necesitate.

„Suntem alături de victimele cutremurelor din Turcia

Evenimentele recente din Turcia au avut o reverberație puternică în întreaga lume. Ne alăturăm (…) campaniei inițiate de Ambasada Turciei, în colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România, pentru ajutorare celor suferinzi în urma cutremurelor din această săptămână!

Dacă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cel mult zece persoane cu buletinul la o singură adresă, au votat senatorii

Publicat

cel mult zece persoane cu buletinul la o singură adresă,

Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români prin care se stabileşte că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane.

Au fost înregistrate 64 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 19 abţineri.

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă….

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CTP Cluj-Napoca anunță MODIFICAREA orarului liniei M26

Publicat

ctp cluj napoca anunță modificarea orarului liniei m26

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță modificarea orarului liniei M26.

„Pentru o preluare mai bună a călătorilor din cartierul Cetatea Fetei, comuna Florești, a fost introdusă o plecare suplimentară la ora 6:38, pe linia M26, începând de azi 08.02.2023.

Această suplimentare s-a făcut în urma monitorizărilor fluxului de călători, efectuate pe traseele ce deservesc această comună, și a solicitărilor venite pe adresa noastră de sugestii@ctpcj.ro

Se vor continua verificările și se va interveni dupa caz, suplimentând sau ajustând graficele de circulație.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe