Connect with us

ACTUALITATE

Prototipul unei drone pentru găsirea rapidă a accidentaţilor în zone fără semnal, premiat la HackTM

Publicat

hacktm oradea
Sursa foto: HackTM facebook

Marele câştigător al maratonului concurs de programare HackTM a fost o echipă orădeană de şase tineri cu proiectul Digiflare – prototipul unei drone echipată cu tehnologie LoRaWan şi destinată găsirii rapide a accidentaţilor în zone fără semnal GSM.

Potrivit Annei Boroş, organizator, echipa Digiflare a fost formată din Teodora Husar, Cornea Mihai, Gavruţa Sebastian, Nilgesz Arnold, Mihai Husar şi Sergiu Capanoaia.

Cel mai bun proiect hardware l-a câştigat echipa RescueBot, care a construit un robot echipat cu senzori şi care poate pătrunde în clădiri în situaţii de urgenţă, cum ar fi incendii.

Cel mai bun proiect software a fost desemnat cel al echipei Team [Teamname], care a dezvoltat ochelari de realitate augmentată pentru a putea scana şi identifica automobile (marca, an construcţie etc).

Cel mai bun design a fost considerat cel al echipei „Ansamblul Tehnologic Padureni” – Fagadar Cezar, pentru Glove, proiectul care ajută la planificarea şi urmărirea activităţilor de grădinarit.

Premiile au fost acordate de un juriu format din specialişti în programare, profesori universitari, designeri şi reprezentanţi ai sponsorilor, dar şi de votul publicului.

Ediţia orădeană a HackTM s-a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie, în Sala de sport a Universităţii Oradea, având înscrişi 100 de pasionaţi de IT.

Timp de aproape 50 de ore, cele 22 de echipe au lucrat la proiecte precum grădinărit automatizat, sistem de rezervare pentru săli de sport, agregator de evenimente, aplicaţii de gestiune a comenzilor la restaurante sau de scanat bonuri fiscale şi multe altele.

Ca la orice HackTM, toţi „hackerii” au beneficiat de rezerve de cafea, apă, suc, burgeri, sandwich-uri, practic de tot ceea ce au avut nevoie pentru a rămâne concentraţi pe toată durata hackathonului. Unii au decis chiar să doarmă în locaţie.

Participanţii au fost studenţi şi angajaţi în domeniul IT din Oradea, dar şi din Timişoara, Arad, Bucureşti şi studenţi străini. Vârsta medie a participanţilor a fost de 23 de ani, iar cel mai tânăr participant a fost un elev de 10 ani din Timişoara.

Două dintre echipele participante au decis să lucreze la proiecte propuse de Primăria Oradea: o aplicaţie de rezervare a sălilor de sport şi terenurilor de tenis disponibile în instituţiile din oraş şi un agregator al evenimentelor din oraş.

HackTM Oradea a fost organizat de Asociaţia Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii din Oradea. AGERPRES[tps_title][/tps_title]

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Incident revoltător în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”: Bărbat amendat pentru scandal și gesturi obscene

Publicat

incident revoltător în curtea catedralei „sfinții apostoli petru și pavel”:

Publicitate

Polițiștii locali din Botoșani au intervenit duminică, 29 iunie 2025, în jurul orei 12:55, după un apel telefonic care semnala un incident grav în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani.

Sesizarea indica faptul că un bărbat făcea scandal și își satisfăcuse nevoile fiziologice în incinta lăcașului de cult, provocând indignarea trecătorilor și a personalului religios.

La fața locului, echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale din Dorohoi. 450 de tone de cereale, salvate de pompieri

Publicat

pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale

Publicitate

Incendiul izbucnit la stația de condiționare a unui depozit de cereale din municipiul Dorohoi a provocat pagube semnificative, în ciuda intervenției rapide a pompierilor.

Flăcările au distrus bunurile aflate în interiorul stației, aproximativ 250 de metri liniari de bandă transportoare și materialele combustibile din structura acoperișului pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

De asemenea, au fost degradate în urma incendiului alți 100 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect: Rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. Care sunt noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane

Publicat

proiect: rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. care sunt

Publicitate

Rovinieta, tariful pentru utilizarea drumurilor naționale de către autovehicule, va crește începând cu 1 septembrie. Pentru autoturisme, taxa va fi de 3,5 euro pe zi și 50 de euro pe an, conform unui proiect de lege , publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor care stabilește noi măsuri fiscal-bugetare, relatează alba24.ro.

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu puternic la un depozit de cereale din Dorohoi: Intervenție contracronometru a pompierilor

Publicat

incendiu puternic la un depozit de cereale din dorohoi: intervenție

Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani intervin în aceste momente  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din municipiul Dorohoi.

Flăcările au cuprins o magazie legată prin benzi transportoare de cauciuc de stația de condiționare a cerealelor, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, autospeciala de salvare și lucru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe