Connect with us

ACTUALITATE

Prototipul unei drone pentru găsirea rapidă a accidentaţilor în zone fără semnal, premiat la HackTM

Publicat

hacktm oradea
Sursa foto: HackTM facebook

Marele câştigător al maratonului concurs de programare HackTM a fost o echipă orădeană de şase tineri cu proiectul Digiflare – prototipul unei drone echipată cu tehnologie LoRaWan şi destinată găsirii rapide a accidentaţilor în zone fără semnal GSM.

Potrivit Annei Boroş, organizator, echipa Digiflare a fost formată din Teodora Husar, Cornea Mihai, Gavruţa Sebastian, Nilgesz Arnold, Mihai Husar şi Sergiu Capanoaia.

Cel mai bun proiect hardware l-a câştigat echipa RescueBot, care a construit un robot echipat cu senzori şi care poate pătrunde în clădiri în situaţii de urgenţă, cum ar fi incendii.

Cel mai bun proiect software a fost desemnat cel al echipei Team [Teamname], care a dezvoltat ochelari de realitate augmentată pentru a putea scana şi identifica automobile (marca, an construcţie etc).

Cel mai bun design a fost considerat cel al echipei „Ansamblul Tehnologic Padureni” – Fagadar Cezar, pentru Glove, proiectul care ajută la planificarea şi urmărirea activităţilor de grădinarit.

Premiile au fost acordate de un juriu format din specialişti în programare, profesori universitari, designeri şi reprezentanţi ai sponsorilor, dar şi de votul publicului.

Ediţia orădeană a HackTM s-a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie, în Sala de sport a Universităţii Oradea, având înscrişi 100 de pasionaţi de IT.

Timp de aproape 50 de ore, cele 22 de echipe au lucrat la proiecte precum grădinărit automatizat, sistem de rezervare pentru săli de sport, agregator de evenimente, aplicaţii de gestiune a comenzilor la restaurante sau de scanat bonuri fiscale şi multe altele.

Ca la orice HackTM, toţi „hackerii” au beneficiat de rezerve de cafea, apă, suc, burgeri, sandwich-uri, practic de tot ceea ce au avut nevoie pentru a rămâne concentraţi pe toată durata hackathonului. Unii au decis chiar să doarmă în locaţie.

Participanţii au fost studenţi şi angajaţi în domeniul IT din Oradea, dar şi din Timişoara, Arad, Bucureşti şi studenţi străini. Vârsta medie a participanţilor a fost de 23 de ani, iar cel mai tânăr participant a fost un elev de 10 ani din Timişoara.

Două dintre echipele participante au decis să lucreze la proiecte propuse de Primăria Oradea: o aplicaţie de rezervare a sălilor de sport şi terenurilor de tenis disponibile în instituţiile din oraş şi un agregator al evenimentelor din oraş.

HackTM Oradea a fost organizat de Asociaţia Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii din Oradea. AGERPRES[tps_title][/tps_title]

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe