EVENIMENT
Proxenetul român care în 2012 a încercat să ucidă un rival albanez în Elveţia, trimis în judecată

Un român a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că în anul 2012, împreună cu doi conaţionali, a atacat şi încercat să ucidă un rival albanez, pe fondul unui conflict între două grupuri din România şi Albania legat de împărţirea teritoriului şi a persoanelor care practicau prostituţia în cantonul elveţian Ticino.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au anunţat că au dispus trimiterea în judecată a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.
Bărbatul este în arest la domiciliu.
„În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 09.03.2012, inculpatul împreună cu alţi doi cetăţeni români au atacat, cu intenţia de a ucide, un cetăţean albanez.
În acest scop, au urmărit cu un autoturism cetăţeanul albanez şi, în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroşarea autovehiculului condus de victimă, împingându-l pe marginea drumului, unde au coborât din maşină şi l-au lovit în mod repetat cu cuţitele, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere şi înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor şi braţelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta şi o contuzie pulmonară posterioară bilaterală”, se precizează într-un comunicat al DIICOT transmis duminică.
Proxenetul român care în 2012 a încercat să ucidă un rival albanez în Elveţia, trimis în judecată. Doi dintre autorii faptei au fost condamnaţi definitiv în Elveţia
Doi dintre autorii faptei au fost condamnaţi definitiv în Elveţia pentru comiterea tentativei la omor calificat.
Al treilea a reuşit să fugă, fiind identificat în România anul trecut, după mai mult de zece ani de la comiterea faptei, şi reţinut de procurorii DIICOT.
El se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat de autorităţi în alt dosar.
Prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii sechestrului instituit asupra mai multor bunuri mobile (bijuterii şi sumele de sumele de 42.620 euro şi 100 franci elveţieni) şi obligarea inculpatului la plata unor cheltuieli judiciare în cuantum de 50.000 lei.
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti. Agerpres
EVENIMENT
Top beneficii extrasalariale oferite de angajatori în România. Ce așteptări au salariații în anul 2025

Top beneficii extrasalariale oferite de angajatori în România. Aproximativ 83% dintre angajați primesc beneficii extrasalariale în compania pentru care lucrează. Cele mai frecvente fiind tichetele de masă, primele de sărbători, abonamentele medicale și posibilitatea de a lucra remote, reiese dintr-un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.
Potrivit cercetării eJobs, tichetele de masă continuă să fie beneficiul care se regăsește în cea mai mare parte a pachetelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„Vocea necuvântătoarelor”. Donează pentru aninalele din adăposturi și câștigă premii în cadrul campaniei Fundației UBB

Fundația Universității Babeș-Bolyai organizează cea de-a IV-a ediție a campaniei de strângere de fonduri „Vocea necuvântătoarelor”.
Cei care vor dona 25 de lei pentru animalele din adăposturi, intră automat în tragerea la sorți pentru diverse premii.
Donează pentru aninalele. Campanie a Fundației UBB
Fundația Universității Babeș-Bolyai, Alma Mater Napocensis, implementează acțiuni de activism social de interes public, de implicare comunitară.
Iar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

FCSB și Universitatea Cluj s-au întâlnit sâmbătă, pe Arena Națională, în cea de-a treia etapă a play-off-ului Superligii.
U Cluj nu a reușit să înscrie. Meciul s-a terminat 1-0 pentru FCSB, care devine lider cu 35 de puncte.
Echipele de strat:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheș, Alhassan – Miculescu, Cisotti, M. Toma – Bîrligea Rezerve: Zima, Tănase, Oct. Popescu, Kiki, Ștefănescu, Edjouma, Cercel, Băluță,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro