Connect with us

EVENIMENT

Psihiatru: Oamenii sunt fericiţi dacă aleg să fie. Fericirea durabilă, autentică – un mod de gândire şi trăire

Publicat

multime de oameni bun.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Cu venirea anului 2024, mulți dintre noi aspirăm la o viață mai fericită și împlinită. Medicul psihiatru Petronela Nechita oferă perspective valoroase despre fericire, considerând-o o stare subiectivă cu origini în emoții pozitive.

Fericirea durabilă: mai mult decât o simplă stare de spirit

Dr. Nechita subliniază că adevărata fericire constă într-un sentiment profund și stabil de bine, depășind circumstanțele vieții, potrivit Agerpres.

Aproximativ 40% din fericire depinde de acțiunile noastre, afirmă specialistul, subliniind controlul pe care îl avem asupra propriei noastre fericiri.

Subtitlu 3: „Strategii pentru creșterea nivelului de fericire

Medicul oferă sfaturi practice, precum practicarea recunoștinței zilnice, evitarea gândirii excesive și adoptarea mindfulness-ului. Adoptarea unui stil de viață sănătos și evitarea dependențelor sunt, de asemenea, abordări cruciale în construirea unei fericiri autentice.

Dr. Nechita evidențiază importanța stabilirii de obiective realiste și SMART (simple, măsurabile, realizabile, realiste, într-un timp stabilit). Aceste obiective oferă o direcție în viață și generează o stare de mulțumire și satisfacție atunci când sunt atinse.

Ambiția: Motorul succesului și al fericirii

Ambiția, voința și perseverența sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor și realizarea dorințelor. Dr. Nechita subliniază că diferența dintre oamenii de succes și cei care nu progresează rezidă în voința transformată în ambiție.

Medicul psihiatru argumentează că valorile personale joacă un rol crucial în orientarea deciziilor noastre și în definirea ceea ce este esențial pentru o viață autentică. Periodic, evaluarea și alinierea cu aceste valori ne îndrumă către o viață împlinită.

Fericirea în detaliile mărunte: Conexiunile umane, cheie a bucuriei

În final, dr. Nechita subliniază că fericirea poate fi găsită în lucruri mărunte, bazate pe conexiunile dintre oameni. Cu toate acestea, ea atrage atenția asupra unicității fiecărui individ, recunoscând că ceea ce aduce fericire unuia poate varia.

Prin urmare, acest ghid practic oferit de medicul psihiatru Petronela Nechita ne îndrumă către o călătorie conștientă pentru atingerea fericirii autentice în noul an.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dispozitivele de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Decizii la comisii în Senat

Publicat

dispozitivele de vapat vor fi interzise în spațiile publice și

Dispozitivele electronice de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Acestea se vor supune acelorași reguli ca și țigările tradiționale.

Comisiile juridică şi de sănătate ale Senatului au acordat, marţi, raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative în acest sens.

Dispozitivele electronice, cu sau fără tutun, cu vapori/aerosoli, au acelaşi regim cu ţigările tradiţionale, potrivit actului normativ.

Ce va fi…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și apoi ninsori

Publicat

1709064098 nori si soare e1587975866868.jpg

În următoarea perioadă, vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei. La finalul lunii februarie vor fi maxime de peste 20 de grade, în vestul țării, iar ploile vor fi puține.

Primele zile din luna martie vor aduce și ele temperaturi peste 15 grade Celsius.

Se mai răcorește după 5 martie, iar de la jumătatea lunii vor fi din nou minime negative și la altitudini mai mici.

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașinile vor putea fi înmatriculate sau radiate online cu ajutorul unei aplicații. Proiectul merge la promulgare la Klaus Iohannis

Publicat

mașinile vor putea fi înmatriculate sau radiate online cu ajutorul

Mașini înmatriculate sau radiate online: O aplicație cu ajutorul cărora cetățenii își vor putea înamtricula sau radia un vehicul va fi implementată la nivelul României. Decizia de implemnetare vine după ce proiectul a trecut de Camera Deputaților, care era for decizional. 

Deputații au adoptat proiectul marți, 27 februarie.

Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul lui Nicolae Stanciu, înainte de EURO 2024: „Nu suntem colegi, nu suntem prieteni, suntem o familie”

Publicat

mesajul lui nicolae stanciu, înainte de euro 2024: „nu suntem

Fotbalistul Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale de fotbal și mijlocașul celor de la FC Damac din Arabia Saudită, a acordat recent un amplu interviu pentru FRF TV

Stanciu a vorbit, printre altele, despre calificarea României la EURO 2024, din Germania.

„Cred că toate grupele sunt grele, sunt echilibrate, nu doar a noastră. Pentru că din moment ce ajungi la un turneu final e logic că toate echipele sunt puternice. Va fi un EURO interesant. Cred că favorită este Ucraina,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe