EVENIMENT
Purtarea măştii, OBLIGATORIE în zonele de promenadă ale unor stațiuni de pe litoral

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis, joi după-amiază, că purtarea măştii chirurgicale pe faţă de către persoanele ce frecventează zonele de promenadă din staţiunile turistice este obligatorie, a declarat prefectul George Niculescu.
Potrivit prefectului George Niculescu, în toate staţiunile turistice litorale de interes naţional, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, precum esplanadele din Eforie, Mamaia, Năvodari, Costineşti sau Constanţa, se instituie obligativitatea purtării măştilor chirurgicale de protecţie în intervalul orar 18.00-24.00.
”Cu unanimitate a fost votată, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), propunerea venită din partea DSP Constanţa de introducere a obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise, în care distanţa fizică de doi metri între persoane nu se poate respecta, aşa cum este în pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, etc. Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa, în toate staţiunile turistice de interes naţional, zone tradiţionale unde se creează aglomerări la Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, se introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18.00-24.00. Această decizie a fost luată în urma analizei riscului de transmitere a virusului COVID-19 şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare”, a declarat prefectul Niculescu.
În privinţa programului de funcţionare a teraselor restaurantelor de pe litoral, prefectul George Niculescu a invocat prevederile Hotărârii de Guvern care statuează regimul orar în contextul pandemiei, subliniind că în cadrul şedinţei CJSU nu s-a discutat despre închiderea acestora de la ora 23,00.
”Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, sunt stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37, publicată cu o zi în urmă, şi se aplică în zonele, aşa cum scrie la punctul patru, în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă, şi un risc mare de transmitere, din punct de vedere epidemiologic. Ei bine, în judeţul Constanţa, astăzi, avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi”, a conchis prefectul George Niculescu.
De asemenea, în şedinţa CJSU a mai fost aprobată suplimentarea planului paturilor pentru bolnavii de COVID-19, cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia, precum şi suplimentarea listei spaţiilor de carantină din judeţul Constanţa, cu locuri din subordinea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. AGEPRES
Sursa foto: libertatea.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro