EVENIMENT
UPDATE: Puternic incendiu la un depozit de dezmembrări auto din Odorheiu Secuiesc. Doi muncitori răniţi uşor

Un puternic incendiu a afectat, joi după-amiază, un depozit de dezmembrări auto din municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Doi muncitori, care au suferit arsuri minore la nivelul mâinilor, au fost preluaţi de echipaje ale SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Harghita pentru a li se acorda îngrijiri medicale.
„Din primele informaţii, arderea se manifestă generalizat pe suprafaţa a cinci-şase hale. Intervin la faţa locului cinci echipaje de pompieri militari şi cinci echipaje de pompieri civili. În total, la faţa locului sunt zece autospeciale de stingere”, au precizat reprezentanţii IGSU.
ISU Harghita a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.
UPDATE: ISU Harghita a transmis, vineri, detalii despre intervenția de la Odorheiu Secuiesc. Incendiu a fost stins după opt ore și au acționat 145 de pompieri militari și civili, cu 20 de autospeciale.
”La ora 14.32, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la un atelier de reparaţii service în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Lemnarilor. Imediat, la faţa locului s-au deplasat patru echipaje (19 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, ulterior fiind mobilizate la locul incendiului forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Mugeni, Lupeni, Corund, Dealu, Sâncrai, Tibod, Zetea, Praid, Brădeşti, Căpâlniţa, în total 145 de pompieri militari şi civili, cu 20 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD şi o autoscară mecanică. La locul incendiului s-a deplasat, pentru coordonarea intervenției, grupa operativă a inspectoratului, comandantul acțiunii fiind inspectorul șef al ISU Harghita, colonel Cimpoeșu Stelian.
Doi muncitori, în vârstă de 45, respectiv 55 de ani, care au suferit arsuri minore la nivelul membrelor au fost preluați şi transportaţi de echipajele SMURD și SAJ Harghita, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.
La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum dens, în interiorul atelierului şi la acoperiş, pe o suprafață de circa 1.350 mp, acesta extinzându-se cu repeziciune.
ISU Harghita a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert, pentru anunțarea populației asupra prezenței fumului dens rezultat din procesul de ardere.
Intervenția pompierilor a fost una foarte dificilă şi de durată, din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile, precum şi a fumului dens degajat. S-au luat măsuri pentru localizare şi stingere, iar manual pentru decopertare şi evacuare bunuri, reuşindu-se lichidarea incendiului la ora 2135. Ca măsură de siguranţă, pentru preîntâmpinarea reaprinderii incendiului, un echipaj de intervenţie a rămas în supraveghere pe timpul nopţii la locul evenimentului, acesta fiind retras în această dimineaţă.
În urma incendiului au ars: acoperişul confecţionat din material lemnos, cu învelitoare de tablă, pe o suprafață de aproximativ 3.400 mp, un autoturism, materiale şi piese auto, mobilier bucătărie; s-au deteriorat: maşini şi utilaje, instalaţia electrică, mobilier, scule, aparatură electronică. Se pare că incendiul a izbucnit în urma efectuării unor operaţiuni de tăiere cu un dispozitiv electric, fără respectarea instrucţiunilor de lucru, aceasta fiind cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului”.
surse: AGERPRES, ISU Harghita
EVENIMENT
VIDEO: Transapuseana, una dintre cele mai spectaculoase destinații de weekend pe care le poți alege pentru o plimbare cu mașina

Transapuseana se impune ca una dintre cele mai spectaculoase destinații noi de weekend pe care le poți alege pentru o plimbare cu mașina, alături de familie sau prieteni. Acest drum poate fi o adevărată experiență vizuală care îți transformă o plimbare obișnuită într-o călătorie de neuitat prin inima Munților Apuseni.
Transapuseana se desfășoară pe aproximativ 78 de kilometri, de la Aiud, până în zona Abrudului.
Drumul serpuiește printre coline și urcă pe creastă,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dan Petrescu,antrenorul CFR, înainte de Supercupa României: Venim să câștigăm. E mai mult decât un trofeu, e un impuls uriaș

Supercupa României, programată astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul Steaua din București, aduce față în față campioana FCSB și câștigătoarea Cupei, CFR Cluj.
Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, transmite un mesaj clar și anume că echipa sa vrea trofeul, chiar dacă lipsesc cinci jucători importanți.
“Venim să câștigăm, chiar și fără cinci jucători-cheie”
„Avem un lot numeros și valoros. Cine intră pe teren va da totul. Supercupa e mai mult…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Horoscop de Weekend 5-6 Iulie. Energie cosmică și noi începuturi sub semnul planetei Venus

Horoscop de Weekend 5-6 Iulie: Weekendul care vine aduce cu sine o energie specială, marcată de influențele planetare care ne îndeamnă să ne reconectăm cu noi înșine și cu cei dragi.
Luna în tranziție creează un climat propice pentru reflecție și planificare, în timp ce Venus continuă să ne ghideze în relațiile interpersonale.
Este momentul perfect pentru a ne lua o pauză de la agitația săptămânii și a ne concentra asupra lucrurilor care cu adevărat contează.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
5 iulie: Ziua Națională a Curajului. Momentele în care nu lași frica să decidă în locul tău

În fiecare an, pe 5 iulie, România marchează Ziua Națională a Curajului. Instituită oficial în 2021, această zi a fost gândită ca un omagiu adus celor care au avut curajul să spună „nu” atunci când tăcerea părea mai comodă – fie că vorbim despre medici, jurnaliști, militari, magistrați sau oameni obișnuiți care au ales să rămână verticali în fața fricii, a nedreptății sau a manipulării.
Dincolo de instituții sau mecanisme de reacție, ceea ce face diferența…
Citește mai mult pe Alba24.ro