Connect with us

ACTUALITATE

Rabla Clasic 2021: Persoanele juridice au cumpărat 1.883 autovehicule şi două motociclete

Publicat

masina

Persoanele juridice au achiziţionat până în prezent 1.833 autovehicule şi două motociclete în cadrul Programului Rabla Clasic 2021, a anunţat joi Administraţia Fondului pentru Mediu.

În această săptămână, au mai fost acceptate 378 de dosare pentru 681 autovehicule în cadrul Programului Rabla Clasic 2021, pentru persoane juridice, fiind publicate pe site-ul AFM 7 contestaţii pentru 7 autovehicule.

Până în prezent, au fost acceptate un număr total de 3.918 dosare pentru 6.676 autovehicule, 8 motociclete şi 64 contestaţii pentru 110 autovehicule.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis AGERPRES, 3.171 persoane juridice s-au înscris la producători/dealeri auto, până în prezent fiind achiziţionate 1.833 autovehicule şi 2 motociclete.

De asemenea, în cadrul Programului Rabla Plus 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto şi 51.937 persoane fizice. Până în prezent au fost achiziţionate 34.860 autovehicule şi 305 motociclete.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, pentru persoane juridice au fost publicate săptămâna aceasta 239 dosare acceptate pentru 322 autovehicule electrice (233 pur electrice şi 89 electrice hibride).

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 2.541 dosare pentru 3.939 autovehicule, dintre care 2.737 pur electrice, 1.196 electrice hibride, 6 motociclete electrice şi 35 contestaţii pentru 69 autovehicule (43 autovehicule pur electrice şi 26 electrice hibride), susţin reprezentanţii AFM.

Astfel, s-au înscris la producători/dealeri auto 2.302 persoane juridice, iar până în prezent au fost achiziţionate 1.184 autovehicule noi (721 pur electrice şi 463 electrice hibride) şi două motociclete electrice.

De asemenea, s-au înscris la producători/dealeri auto, 7.566 persoane fizice, fiind achiziţionate 1.869 autovehicule noi (1.114 pur electrice şi 755 electrice hibride) şi 8 motociclete electrice.

Noile liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost publicate pe site-ul AFM.

În cadrul Programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, sunt de 1.500 de lei – pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou. Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

În acelaşi timp, în Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Totodată, persoanele care renunţă la o maşină veche, poluantă, şi achiziţionează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

De asemenea, cuantumul finanţării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar persoanele care doresc să achiziţioneze o motocicletă electrică şi predau o maşină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe