Connect with us

ACTUALITATE

Rachetele rusești au lovit Odesa, la o zi după semnarea acordului privind cerealele

Publicat

steag ucraina sursa foto pixabay
Arhivă foto

Rachete rusești au lovit sâmbătă infrastructura din Odesa, în sudul Ucrainei, a declarat armata ucraineană, citată de Reuters. Acest fapt vine după ce vineri a fost semnat un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din porturile de la Marea Neagră.

Acordul istoric semnat vineri de Moscova și Kiev ar fi permis ca anumite exporturi să fie expediate din porturile de la Marea Neagră, inclusiv din hub-ul din Odesa.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe aplicația Telegram.

Două rachete au lovit infrastructura din port, în timp ce alte două au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, a precizat acesta.

Porturilor ucrainene au fost blocate de către flota rusă din Marea Neagră, de la invazia Moscovei din 24 februarie. Au fost oprite zeci de milioane de tone de cereale și multe nave. Acest lucru a agravat blocajele din lanțul de aprovizionare global și, împreună cu sancțiunile occidentale asupra Rusiei, a alimentat inflația prețurilor la alimente și energie.

Rachetele rusești au lovit Odesa, la o zi după semnarea acordului privind cerealele: Ce înseamnă acordul de export

Acordul de export de vineri urmărește să evite foametea a zeci de milioane de oameni din țările mai sărace prin injectarea unei cantități mai mari de grâu, ulei de floarea-soarelui, îngrășăminte și alte produse pe piețele mondiale, inclusiv pentru nevoile umanitare, parțial la prețuri mai mici.

Conform planului semnat vineri, oficialii ucraineni vor ghida navele prin canale sigure, traversând apele minate, către trei porturi, inclusiv Odesa, unde vor fi încărcate cu cereale.

Moscova a negat responsabilitatea pentru criză, acuzând sancțiunile pentru încetinirea propriilor exporturi de alimente și îngrășăminte și Ucraina pentru că a minat căile de acces către porturile sale din Marea Neagră.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe