Connect with us

ACTUALITATE

RADP a majorat de 3 ori tarifele în Apahida pentru depozitarea gunoiului. REVOLTA primarului Fati

Publicat

gunoi e1590917640799.jpg

R.A.D.P. Cluj, operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, a notificat sâmbătă compania de salubritate din Apahida, Strict Prest, de majorarea tarifului de sortare, transfer și depozitare a deșeurilor la C.M.I.D. Cluj de la 168,91 lei +TVA pe tona de deșeuri la 445,17 lei + TVA pe aceeași cantitate și a impus semnarea unui act adițional în regim de urgență. Primarul Grigore Fati este revoltat.
”Notificarea R.A.D.P. este, în opinia noastră, un demers abuziv, făcut fără acordul Asociației de Dezvoltare Intercomunitare “Eco-Metropolitan” Cluj și fără prezentarea justificării economice care a stat în spatele deciziei.
În plus, TOATE modificările de tarife trebuie aprobate în Consiliul local al Comunei Apahida, pe baza justificărilor prezentate.
Nu înțelegem urgența acestui demers, mai ales că de ieri, 25 mai 2022, administrarea C.M.I.D. nu va mai fi realizată de R.A.D.P Cluj, ci de S.C….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Sătenii din Brădet sunt revoltaţi: Tânărul care a provocat moartea unui consătean a fost lăsat în arest la domiciliu

Publicat

06 todea madalin1.jpg

Ionuţ Emil Todea, tânărul din satul bihorean Brădet care a provocat moartea unui consătean în vârstă de 28 ani, a fost eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu printr-un verdict dat de Curtea de Apel Oradea, stârnind nu doar nemulţumirea rudelor victimei, ci şi a localnicilor, care consideră măsura mult prea blândă. 
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul imobilelor vândute în luna iunie, mai mic cu 11.660 faţă de luna mai

Publicat

blocuri apartamente

În luna iunie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 52.946 de imobile, cu 11.660 mai puţine faţă de luna mai, iar numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna iunie este cu 1.835 mai mic faţă de perioada similară a anului 2021, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în iunie 2022, în Bucureşti – 10.616, Ilfov – 3.495 şi Braşov – 2.714. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Călăraşi – 292, Covasna – 309 şi Teleorman – 313.

Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în iunie 2022, a fost de 21.397, cu 2.812 mai mic faţă de iunie 2021. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate în Bucureşti – 6.454, Ilfov – 1.909 şi Timiş – 1.654. La polul opus se află judeţele Covasna – 63, Harghita – 64 şi Sălaj – 65, a mai informat ANCPI.

Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a şasea lună a anului 2022 sunt Dolj – 1.005, Buzău – 713 şi Brăila – 555.

În primele şase luni ale anului 2022 au fost tranzacţionate 341.073 de imobile, cu 21.176 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate în luna martie – 72.123, iar cele mai puţine, în ianuarie – 39.510.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), www.ancpi.ro, la secţiunea Presă/Statistici. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Judeţul are două Veneţii. După Cluj-Napoca, vine Floreşti. INUNDAȚII pe străzi

Publicat

inundatie e1657115946709.jpg

Codul galben de ploi anunțat pentru astăzi și-a făcut simțită prezența și în județul Cluj. Dacă în Cluj-Napoca acesta a fost relativ blând, în Florești a dus la străzi inundate.

Citește și: VIDEO/ VENEȚIA Ardealului! Clujul se INUNDĂ la fiecare ploaie cu pretenție

Pe str. Porii, de exemplu, mai lipseau gondolele. Unii șoferi au fost mai precauți și s-au dotat cu cizme de cauciuc.

Citește și: VIDEO&FOTO/ Străzile Clujului, ca în Veneția. Mai bine cu BARCA decât cu mașina

Citește și: VIDEO. Mai mult decât proiectul cu Someşul: Clujul navigabil. Boc, primar de Veneţia. Ne dăm în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cei mai buni pescari din ţară concurează la o fermă de crapi din Diosig (FOTO)

Publicat

pescari campionat diosig 060722.jpg

Cei mai buni pescari din România participă, în aceste zile, la semifinalele Campionatului Naţional de pescuit sportiv de crap, ediţie organizată pentru prima dată în judeţul Bihor, la o fermă de crapi din Diosig.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe