EVENIMENT
Raed Arafat: Nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că în acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown, însă vor fi luate măsuri suplimentare pe fondul creşterii numărului infectărilor cu SARS-COV-2.
„Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. (…) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus – sau cel puţin nu am auzit eu – că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri. (…) La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu”, a declarat presei dr. Raed Arafat.
Şeful DSU a spus că în această perioadă este foarte importantă cooperarea populaţiei, care trebuie să păstreze regulile de distanţare şi cele de igienă.
„Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare şi cea mai necesară este colaborarea oamenilor, precum purtarea măştii, respectarea regulilor de distanţare şi acesta este cel mai important lucru. (…) Dacă asta nu se rezolvă, atunci degeaba luăm măsuri dacă oamenii nu le respectă. Oamenii trebuie să lase la o parte semnele de întrebare care au fost puse de unii şi de alţii, care nu ştiu ce motive au avut în spate ca să ducă aceste campanii împotrivă, şi să asculte totuşi recomandările care vin oficial, care vor să rezolve această problemă. Oamenii ar trebui să fie echipă cu noi, o echipă în care noi să lucrăm împreună cu ei”, a arătat Arafat.
Şeful DSU a mai spus că într-adevăr toamna apar virozele şi gripele şi că tocmai de aceea este foarte important ca populaţia să poarte mască şi să respecte normele de igienă personală.
„Problema gripei sezoniere este că se combină cu prezenţa acestui virus şi normal că persoanele vulnerabile sunt vulnerabile şi la unul şi la altul, iar asta pune viaţa lor în pericol mai mare. De aici noi insistăm pe partea de prevenire şi vaccin. Totuşi purtarea măştii previne şi gripa sezonieră şi riscul de infectare, aşa că revenim la purtarea măştii şi igienă, care sunt mai importante”, a declarat Raed Arafat. AGERPRES

Indiferent că ai sau nu experiență, din postura de parior contează foarte mult euforia pe care o experimentezi atunci când ești în așteptarea unui rezultat sau când te afli la o masă de joc ca să vezi ce anume se va întâmpla. Ne place adrenalina aia care pulsează din euforie și, odată trăită, vrem să o retrăim.
Jocurile de noroc oferă o astfel de emoție, la care revenim când și când, motiv pentru care uneori vrem să încercăm mai multe jocuri, până le…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD. Partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu a demisionat marți din fruntea Partidului Social Democrat.
Ciolacu a anunțat încă de luni că își va prezenta demisia din fruntea partidului, în urma unei întâlniri informale cu liderii PSD.
Marcel Ciolacu a demisionat după turul I al alegerilor prezidențiale și din fruntea Guvernului.
Anunțul a fost făcut în Consiliul Politic Naţional al partidului, care s-a reunit marţi. Urmează ca acest consiliu să ia o decizie cu privire la rămânerea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.
„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro