Connect with us

EVENIMENT

Raef Arafat și Nelu Tătaru anunță noi restricții impuse după creșterea numărului de infectări cu COVID-19

PublicatMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretar de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, au declarat, luni seara că este necesară luarea de măsuri suplimentare, odată cu o creștere semnificativă a numărului de infectări cu noul coronavirus, în luna septembrie.

Măsuri:

  • obligativitatea purtării măștii în spații închise, dar și în spații deschise și mai ales în spații publice aglomerate
  • carantinarea localităților care depășesc 3 infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile – dar mai ales dacă este răspândire comunitară
  • se interzice organizarea de nunti și botezuri în localitățile unde incidența este de 1,5 la mia de locuitori
  • se va suspenda activitatea agenților care nu respectă reglementările pentru 30 de zile de la data constatării neregulilor.
  • se interzice organizarea de sărbători religioase. Este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul;
  • La pelerinajul Sfintei Parascheva au voie să participe doar ieșenii
  • La societățile comerciale și instituțiile din localitățile cu număr mare de cazuri COVID-19 – se recomandă munca la domiciliu
  • Se intensifică controalele pentru verificarea respectării măsurilor.
  • Pentru persoanele care vin din țări cu un indice mai mare de infectare decât al țării noastre se impun anumite reguli: Cei care intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test de coronavirus în a 8-a zi, iar acesta este negativ. Se exceptează persoanele care rămân în România pe o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă un test negativ de COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore.

EVENIMENT

FOTO: Căruță lovită de autoturism BMW, într-o localitate din Vâlcea. Trei persoane rănite, dintre care una în stare GRAVĂ

Publicat

arhiva foto

Trei persoane au fost rănite, dintre care una ăn stare gravă, în urma unui grav accident rutier produs, sâmbătă seara, pe raza localității Mihăești, sat Govora din județul Vâlcea.

Din primele informații, o căruță a fost lovită de un autoturism iar în urma impactului au rezultat trei victime. Una dintre acestea este în stare gravă, fiind găsită de echipajele de salvare în stop cardiorespirator.  Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare.

Celelalte două persoane rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit ISU Vâlcea, la fața loculuiau intervenit pompierii militari cu o autospecială SMURD, o autospecială de Descarcerare și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, prcum și doua ambulanțe din cadrul SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Localitatea Berceni din județul Ilfov a intrat în scenariul roşu. Ce măsuri au luat autoritățile

Publicat

Sursa foto: Berceni - Ilfov/Facebook

Localitatea Berceni intră în scenariul roşu, începând de sâmbătă, ora 20,00, ca urmare a depăşirii ratei de infectare cu noul coronavirus de 3 la mia de locuitori, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

Potrivit sursei citate, rata de infectare în Berceni este de 3,31 la mia de locuitori.

Astfel, în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, au fost adoptate, pentru o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise; organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă; se suspenda temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, din unităţile de învăţământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online).

De asemenea, în comuna Afumaţi, rata este de 1,53 la mia de locuitori, în comuna Copăceni – 1,71, iar în comuna Mogoşoaia – 1,65, aici aplicându-se corespunzător măsurile prevăzute în HG nr. 856 din 14 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile începând de sâmbătă, ora 20,00. Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie s-a ales cu dosar penal după ce a plecat din spital cu bebelușul, deși ambii au fost confirmați cu COVID-19

Publicat

O femeie de 32 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a părăsit spitalul împreună cu bebeșul său de 2 luni, deși primise confirmarea că ambii au fost testați pozitiv la COVID-19.

Potrivit IPJ Constanța, sâmbătă, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 32 de ani, împreună cu fiul acesteia, în vârstă de 2 luni, au plecat din spital, deși femeii i se comunicase faptul că ambii au fost confirmați cu COVID-19.

Polițiștii au identificat-o pe femeie la scurt timp, fiind transportatpă, împreună cu fiul său, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se ia în calcul o decizie privind RESTRICȚIONAREA liberei circulaţii pe timp de noapte

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

Prim-ministrul a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură în condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

“Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi “aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate