EVENIMENT
Rafila despre certificatul verde: este un drum spre normalitate. De introdus dacă se strică situația

Profesorul Alexandru Rafila crede că certificatul verde trebuie introdus doar dacă situația epidemiologică se agravează. Certificatul trebuie să conțină și testele, nu doar vaccinații și vindecații.
„Certificatul verde, trebuie să înțeleagă oamenii, este un drum spre normalitate, nu este un document făcut ca să oprime lumea, nu trebuie considerat așa, el este un instrumet de sănătate publică care previne îmbolnăvirea individuală și care dacă este aplicat pe scară mai mare previne îmbolnăvirea ueni comunități”, a spus Alexandru Rafila, la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News.
Acesta spune că certificatul ar trebui introdus doar când se anunță o agravare a situației, de exemplu când incidența are o creștere susținută de 2 – 3 săptămâni.
„Și așa există o opoziție, și atunci el ar trebuie să fie introdus când lucurile anunță o agravare a situației. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”, a mai spus Rafila.
Conform acestuia, certificatul trebuie să conțină și testarea: „Absolut, să conțină și testare, dar nu testare de anticorpi. Testarea de anticorpi o să fiu primul care o să o sprijin când o să am o referință, să am un instrument pus la dispoziție de o organizație responsabilă. (…) Se caută o metodă care să certifice protecția persoanelor care au trecut prin boală și care n-au știut, au fost asimptomatice”.
Alexandru Rafila susține că trebuie precizat clar în legislație când se poate renunța la certifcatul verde, care e contextul epidemiologic care să poată să ofere această alternativă.
„O să discut, am discutat deja cu colegi din zona de sănătate publică, și dacă în urma acestor discuții va rezulta, va fi un proces participativ, dacă găsim o variantă mai ușor accesptabilă de către populație și care să ofere și protecție o voi susține cu siguranță”, a mai declarat medicul.
Alexandru Rafila crede că certificatul verde trebuie introdus și la muncă. MEDIAFAX
EVENIMENT
Reforma administrației publice locale: Situația posturilor, discutată la Guvern cu reprezentanții primăriilor

Situația posturilor din administrația publică locală a fost discutată, miercuri, la guvern cu reprezentanții primăriilor și consiliilor județene.
Consultările Guvernului cu structurile asociative pe tema reformei administrației publice locale au continuat cu o nouă întâlnire desfășurată la Palatul Victoria, anunță Executivul.
Vicepremierii Marian Neacșu și Tánczos Barna și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, au analizat…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Lucrări pe mai multe drumuri județene din Alba. Asfaltări de carosabil și modernizări de poduri

În această perioadă, se desfășoară lucrări pe mai multe segmente de drumuri județene în Alba. Vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Hațegan, a amintit mai multe șantiere.
Potrivit sursei citate, se lucrează pe:
- DJ la limita cu județul Hunedoara, pe traseul Ceru Băcăinți-Blandiana-Vurpăr-Pâclișa
- DJ pe traseul Câlnic-Reciu-Gârbova
- DJ pe traseul Doștat-Șpring
- DJ pe traseul Unirea II-Războieni.
”Pe primele trei șantiere lucrările constau în plombare…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
UBB aduce „Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Cluj-Napoca: 20 de ani de pasiune pentru știință

Cluj-Napoca se pregătește să celebreze două decenii de la lansarea inițiativei europene „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, printr-un eveniment amplu organizat de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB). Manifestarea va avea loc vineri, 26 septembrie, între orele 13:00 – 24:00, pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demian.
„Ediția din acest an are o însemnătate aparte, celebrând 20 de ani de la lansarea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Plafonarea prețurilor la alimente, adoptată la inițiativa PSD, nu este un moft, ci o necesitate reală pentru un trai mai bun. Măsura trebuie să continue și după 1 octombrie pentru protejarea a milioane de români.
Datele oficiale arată efectele pozitive ale plafonării prețului la alimente, la 2 ani de la introducerea acestei măsuri. Făina este mai ieftină cu 36%, mălaiul cu 34%, zahărul cu 33%, brânza cu 17%, pâinea cu 16%, untul cu 14,5%, legumele cu procente cuprinse între 2%…
Citește mai mult pe Alba24.ro