Connect with us

ACTUALITATE

Rafila: Vom face demersuri ca personalul medical angajat pe perioada pandemiei să rămână în sistem

Publicat

alexandru rafila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că personalul medical, inclusiv cel din direcţiile de sănătate publică, care a fost angajat suplimentar pe perioada pandemiei, ar putea rămâne să lucreze în sistem, apreciind că este nevoie de specialişti în acest domeniu.

„Ne preocupă foarte mult acest aspect, atât la nivelul unităţilor medicale, cât şi la nivelul direcţiilor de sănătate publică. Mie mi se pare normal şi noi vom face, ca minister al Sănătăţii, toate demersurile necesare către Guvernul României şi către Parlamentul României încât să găsim o soluţie de continuitate pentru aceşti oameni, care au ajutat în mod efectiv, care au demonstrat că sunt profesionişti şi mi se pare o nedreptate ca raporturile lor de muncă să înceteze odată cu încetarea acestei pandemii.

Citește și: Infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră. Precizările ministrului Sănătății

Cred că avem nevoie de profesionişti în sănătate şi, cu atât mai mult, de cei care au dovedit prin ceea ce au făcut, timp de doi ani de zile, că pot să-şi facă cu foarte multă dedicaţie şi profesionalism meseria”, a declarat Rafila, sâmbătă, cu ocazia recepţionării lucrărilor de reabilitare şi modernizare ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Ministrul speră ca, odată cu încheierea pandemiei, autorităţile să se implice mai mult în asigurarea de servicii medicale care să fie cât mai apropiate de cetăţeni, menţionând că la reuniunea miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană s-a discutat despre cum vor fi integrate activităţile medicale în toate tipurile de activităţi economice şi sociale.

„Sper ca în curând să lăsăm în spate pandemia, să revenim la o viaţă normală, şi atunci atât noi, de la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi autorităţile locale – sau poate mai ales autorităţile locale – ar trebui să dezvolte acest concept de asigurare a accesului la servicii de sănătate, fie că discutăm de asistenţa medicală primară, de asistenţa medicală ambulatorie sau de serviciile spitaliceşti.

Şi acestea trebuie să fie cât mai aproape de cetăţeni, să fie de bună calitate, să existe o politică de resurse umane (…). Integrarea activităţilor medicale în toate tipurile de activităţi economice şi sociale este extrem de importantă, o să fie viitorul în Uniunea Europeană”, a precizat Alexandru Rafila. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat care căuta ciuperci în pădure la Băiceni a dat peste un proiectil în perfectă stare de funcționare

Publicat

un bărbat care căuta ciuperci în pădure la băiceni a

Publicitate

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost descoperit, în această dimineață, într-o pădure din localitatea Băiceni, de un bărbat care era la cules ciuperci. Realizând pericolul acesta a chemat în sprijin pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani.

 

Echipa pirotehnică a constatat faptul că este vorba de un proiectil perforant trasor, cal. 57 mm, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de viscol și ninsori

Publicat

județul botoșani a fost plasat sub cod galben de viscol

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au anunțat că până mâine seară, la ora 23:00, județul Botoșani, va fi sub incidența a două coduri galbene de intensificări ale vântului, viscol și ninsori. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-70 km/h.

Din această seară, de la ora 23:00, până mâine seară, la aceeași oră, va ninge, pe alocuri viscolit. Stratul de zăpadă va fi atinge 5 ….10 centimetri.

Pentru a gestiona…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe