Connect with us

ACTUALITATE

Raluca Turcan: În jur de 270.000 de lucrători din România vor merge anul acesta la muncă în Germania

Publicat”Aproximativ 270.000 de lucrători din România vor merge să muncească anul acesta în România şi suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

“Se estimează că, anul acesta, în jur de 270.000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.

Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor”, a menţionat Turcan.

Ministrul de resort a adăugat că modificările legislative care au în vedere protejarea românilor care merg la muncă în străinătate vor fi incluse într-un act normativ ce urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern, de săptămâna viitoare.

“Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu şi eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilităţile care au existat în trecut în relaţia cu lucrătorii români. Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea şi folosirea agenţilor de muncă temporară.

De asemenea, a crescut numărul inspecţiilor în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă”, a punctat ministrul Muncii.

De asemenea, Turcan a susţinut că, în perioada următoare, sunt luate în calcul şi alte prevederi importante în ceea ce priveşte asigurările de sănătate ale lucrătorilor, precum şi măsuri suplimentare de protecţie. Agerpres

 

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

AVERTIZARE METEO nowcasting: Cod galben de FURTUNI în localități din trei județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă după-amiază, avertizări nowcasting cod galben de vreme rea în localități din județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 16.30, se vor semnala averse care vor cumula 20…25 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Zone vizate:

Județul Caraş-Severin: Berzovia, Măureni, Fârliug, Doclin, Ramna, Vermeș;
Județul Timiş: Recaș, Buziaș, Gătaia, Moșnița Nouă, Liebling, Jamu Mare, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Sacoșu Turcesc, Darova, Victor Vlad Delamarina, Tormac, Boldur, Chevereșu Mare, Nițchidorf;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile: Orăștie, Călan, Beriu, Romos, Orăștioara de Sus, Boșorod și Mărtinești.

Citește mai departe

ACTUALITATE

”Lupta” pentru mediu: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride

Publicat

Lupta pentru mediu: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară.

Gheorghe Ţucu, fondator şi ma­naging partner al Valeg Creative Solutions, se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hi­bride cu cogenerare solară şi este de părere că este mai folositor şi mai pro­fitabil să se producă energie pen­tru consumul propriu, prin aplicarea stan­dardului Nearly Zero Energy Buildings (nZEB), scrie ZF.

Factura la energie va fi redusă considerabil

„Panourile fotovoltaice hibride cu cogenerare solară sunt o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte res­pec­tiva clădire, iar pe de altă parte, re­duce substanţial factura cu energia a acesteia. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri foto­vol­taice hibride cu cogenerare solară.

Solu­ţia pură de energie regenerabilă este cogenerarea solară, care în­seamnă producerea simultană de căl­du­ră şi electricitate, utilizând panouri foto­voltaice hibride pentru consumul pro­priu al locaţiei, nu pentru a vinde în reţea“, a declarat Gheorghe Ţucu.

„Prin astfel de investiţii creşte re­zilienţa reţelei de distribuţie. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA. O astfel de investiţie se recuperează în 3-4 ani de zile, iar durata de viaţă a acestor panouri este de 20-25 de ani“, a spus el.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liber pentru turiști în Portugalia. În ce condiții se intră în țară

Publicat

portugalia
Arhivă foto

Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez, transmit AFP şi EFE.

Persoanele venind din ţări ale Uniunii Europene cu o incidenţă a noului coronavirus “sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori” vor putea efectua “toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesenţiale”, precizează guvernul portughez într-un comunicat.

Toţi pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi “între 500 şi 2.000 de euro de călător”, subliniază comunicatul citat.

Restricţiile de călătorie, limitate la deplasări esenţiale, se menţin pentru opt ţări, între care cinci ale UE – Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia şi India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină.

Aceleaşi prevederi se aplică şi traficului maritim. Graniţa terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiştii din Marea Britanie au primit undă verde de vineri în Portugalia. Câteva mii de suporteri sunt aşteptaţi de altfel la Porto la 29 mai pentru a asista la finala Ligii Campionilor Manchester City-Chelsea.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

București: Zonele în care masca rămâne obligatorie în aer liber

Publicat

Arhivă foto

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că masca va rămâne obligatorie, în aer liber, în piețe, târguri, talciocuri și stații. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti urmează să ia această decizie sâmbătă, într-o ședință.

Întrebat, sâmbătă, în ce zone rămâne obligatorie masca de protecție, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că în piețe, târguri, talciocuri și stațiile mijloacelor de transport în comun.

Aceste detalii sunt decise sâmbătă, într-o ședință a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, întrunit la ora 12.00.

Alin Stoica spunea la Digi24 că în ședință se analizează zonele aglomerate, altele decât cele prevăzute în ordinul comun al ministerelor de Interne şi de Sănătate.

Autoritățile au în vedere zonele pietonale, de exemplu Centrul Vechi.

Începând de sâmbătă, masca nu mai este obligatorie în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate. Au fost eliminate restricțiile legate de circulația pe timp de noapte, cele privind programul magazinelor și altele.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe