Connect with us

ACTUALITATE

Raluca Turcan, explicații după ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

Publicat

Spunem „La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie, suntem mândri de moștenirea lăsată, își explică Raluca Turcan urarea de „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit cu peste 200 de ani în urmă.

Raluca Turcan scrie pe Facebook că face precizările cu întârziere pentru că a fost „blocată” într-o întâlnire la Constanța.

 

Cum își explică ministrul postarea

 

„Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească. Așadar, spunem <La Mulți Ani, Mihai Eminescu> în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc”, scrie Turcan.

Potrivit ministrului, prin acel „La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.

„Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, adaugă Turcan.

 

Ironii marca Turcan

 

Ea îi îndeamnă pe cei care vor „să îl descopere” pe Samuel von Brukenthal să înceapă la muzeul cu același nume, „imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00. PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia să se dea deștepți, să nu se panicheze, că vor avea și ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, <La Mulți Ani> cu executare!”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a fost ironizată după ce i-a urat „La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803.

Ulterior, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a s-a modificat

Publicat

calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de

Publicitate

În vederea evitării suprapunerii cu perioada de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu, care va avea loc la Botoșani, vă comunicăm calendarul modificat al celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2024-2025, după cum urmează:

  • Limba și literatura română – miercuri, 16 aprilie 2025;
  • Matematică – joi, 17 aprilie 2025.

Menționăm că, în calendarul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe