Connect with us

EVENIMENT

Raport: Mai mult de jumătate din populaţia lumii, pe cale să fie supraponderală sau obeză până în 2035

Publicat

obezitate grasi sursa foto pixabay

Peste jumătate din populația lumii va fi supraponderală sau obeză până în anul 2035, asta dacă guvernele nu iau măsuri decisive pentru a reduce „epidemia” tot mai mare de exces de greutate, avertizează un raport. Obezitatea în rândul copiilor și tinerilor relevă date alarmante.

Aproximativ 2,6 miliarde de persoane din lume – 38% – sunt deja supraponderale sau obeze. Dar, conform tendinţelor actuale, se aşteaptă ca această cifră să depăşească 4 miliarde de persoane (51%) peste 12 ani, potrivit cercetării efectuate de Federaţia Mondială a Obezităţii, citate de The Guardian.

În lipsa utilizării pe scară largă a unor tactici precum taxele şi limitarea promovării alimentelor nesănătoase, numărul persoanelor care sunt obeze din punct de vedere clinic va creşte de la 1 din 7 în prezent la 1 din 4 până în 2035.

Cei cu un indice de masă corporală (IMC) de 25 sunt consideraţi supraponderali, în timp ce persoanele al căror IMC este de cel puţin 30 sunt considerate obeze.

Dovezile arată că obezitatea creşte riscul unei persoane de cancer, boli de inimă şi alte boli.

Raport: Mai mult de jumătate din populaţia lumii, pe cale să fie supraponderală sau obeză până în 2035. Până în 2035, se aşteaptă ca aceasta să fie cel puţin dublă faţă de rata înregistrată în 2020

Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor este pe cale să crească mai repede decât în rândul adulţilor.

Până în 2035, se aşteaptă ca aceasta să fie cel puţin dublă faţă de rata înregistrată în 2020, potrivit celui mai recent raport anual al federaţiei World Obesity Atlas.

Se preconizează că va creşte cu 100% în rândul băieţilor sub 18 ani, cu 208 milioane de persoane afectate, însă în cazul fetelor e mai grav: va creşte cu 125%, ceea ce ar însemna că 175 de milioane dintre ele vor fi afectate.

Ţările trebuie să ia „măsuri ambiţioase şi coordonate” ca parte a unui „răspuns internaţional solid” pentru a aborda criza economică şi de sănătate tot mai mare pe care o implică obezitatea, consideră federaţia.

Federaţia doreşte ca guvernele să folosească sisteme de impozitare, restricţii privind comercializarea alimentelor cu un conţinut ridicat de grăsimi, sare sau zahăr, etichete pe partea din faţă a ambalajului şi furnizarea de alimente sănătoase în şcoli pentru a aborda problema obezităţii în creştere.

Raportul federaţiei subliniază, de asemenea, faptul că multe dintre cele mai sărace ţări din lume se confruntă cu cele mai mari creşteri ale obezităţii, dar sunt şi cele mai puţin pregătite pentru a face faţă acestei boli.

Sursa Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Educație financiară în școli. Ministerul cere inspectoratelor trebuie să organizeze activități pe această temă până în 26 aprilie

Publicat

educație financiară în școli. ministerul cere inspectoratelor trebuie să organizeze

Educație financiară în șoli. Unitățile de învățământ trebuie să organizeze mese rotunde, simpozioane sau alte tipuri de activități pe teme de educație financiară.

Solicitarea vine de la Ministerul Educației, care a alocat un buget total de 268.000 de lei.

Termenul limită este 26 aprilie, potrivit unei note obținute de edupedu.ro.

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să organizeze manifestări publice, simpozioane, mese rotunde sau alte tipuri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 65.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Sute de mașini și persoane verificate

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 65.000 de lei, în cadrul acțiunilor în sistem integrat, derulate în ultimele 24 de ore. Au fost verificate sute de mașini și persoane.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate în 16 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 423 de persoane. De asemenea, au fost verificate 269 de autovehicule.

Au fost constatate 234 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lucrări de reparații pe drumul Valea Gârboului – Rugășești. Sunt vizați 4,5 kilometri

Publicat

drum valea garboului 1.jpg

Au demarat lucrap de reparații pe pe drumul Valea Gârboului – Rugășești, DJ 182F, anunță Consiliul Județean Cluj.

lucrăriLE de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Valea Gârboului – Rugășești vizează un sector în lungime de aproape 4,5 kilometri.

Lucrări de reparații pe drumul Valea Gârboului – Rugășești. Sunt vizați 4,5 kilometri

Lucrările se desfășoară între kilometrul 5+500 și 9+980, iar tronsonul situat între…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Care este oferta

Publicat

hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Oferta a fost făcută publică de companie, la începutul acestei săptămâni.

În cadrul ofertei Business Verde pentru clienți non-casnici, din 15 aprilie, prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0,55 lei/kWh.

Prețul energiei electrice active cu TG este de 0,55382 lei/kWh.

Anterior, prețul este de 0,58 lei/kWh.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe