Connect with us

EVENIMENT

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022

Publicat

saraci sursa foto pixibay
fotografie cu caracter ilustrativ

Analiza realizată de organizații internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și mai multe agenții ONU, arată o creștere a numărului de persoane care se confruntă cu insecuritate alimentară sau suferă de foame la nivel global în 2022, conform transmisiunii dpa.

Raportul publicat miercuri a constatat că mai mult de un sfert de miliard de oameni au cunoscut foamea acută sau au suferit din cauza foametei pe parcursul anului trecut. Comparativ cu 2021, numărul celor încadraţi în cele trei cele mai ridicate niveluri de insecuritate alimentară a crescut de la 193 de milioane la 258 de milioane.

Principalii factori aflaţi la originea crizelor alimentare au fost conflictele regionale, urmările pandemiei de coronavirus şi consecinţele în plan economic ale războiului din Ucraina, mai indică raportul, la a cărui realizare au luat parte între altele Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

„Peste un sfert de miliard de oameni se confruntă în acest moment cu niveluri acute de foame, iar unii dintre sunt în pragul inaniţiei”, a scris în prefaţa raportului secretarul general al ONU, Antonio Guterres. „Acest lucru este inadmisibil”, a subliniat el.

„Ultimele cifre privind situaţia insecurităţii alimentare acute globale creează un tablou foarte alarmant”, a atenţionat la rândul său Rein Paulsen, director al FAO pentru situaţii de urgenţă şi rezilienţă.

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022. Circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare în 2022

Cei 258 de milioane de oameni afectaţi sunt „gospodării vulnerabile, ale căror vieţi şi mijloace de trai sunt ameninţate”, a explicat acesta.

Foametea şi crizele alimentare sunt evaluate cu ajutorul scalei IPC (Cadrul integrat al clasificării securităţii alimentelor), în care faza a 3-a o reprezintă foamea acută.

Potrivit raportului, circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare (faza a 4-a), în 2022.

Raportul a mai stabilit că în jur de 376.000 de oameni sufereau de foamete (cel mai înalt nivel – al 5-lea) anul trecut. Experţii au avertizat însă că numărul real al celor afectaţi este aproape sigur mult mai ridicat, din cauza datelor incomplete.

De exemplu, nu a trimis date Etiopia, cu toate că experţii estimează că la finele lui 2021 peste 400.000 de oameni din ţara africană sufereau de foamete, notează dpa. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

România cumpără avioane F-35, cea mai letală mașinărie de zbor din lume, dar și cea mai scumpă. MApN cere acordul Parlamentului

Publicat

românia cumpără avioane f 35, cea mai letală mașinărie de zbor

Armata Română se pregătește de cea mai scumpă achiziție din istorie: va plăti 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de avioane militare F-35. 

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, marţi, de solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35.

În document, MApN solicită aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicii de familie din Cluj NU mai asigură decât URGENȚELE. S-au terminat FONDURILE și NU au primit BANII pe august

Publicat

medic stetoscop e1617621147985.jpg

Medici de familie din Cluj sunt în imposibilitatea de a mai acorda consultații pacienților. Pe de o parte și-au epuizat numărul de consultații plătite de Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna septembrie, nu au primit banii pentru serviciile acordate pe luna august și, pe de altă parte, nu merge nici sistemul informatic!

Dr. Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj, a declarat pentru Cluj24.ro că în aceste condiții s-au amânat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

APA CTTA vinde la licitație autoturisme uzate și utilaje la prețuri pornind de la 2.000 de lei. Condiții și documente necesare

Publicat

apa ctta vinde la licitație autoturisme uzate și utilaje la

SC APA CTTA SA ALBA vinde la licitație publică deschisă cu strigare mai multe vehicule utilizate. Este vorba despre un autoturism Dacia Logan MCV, un Nissan Qashqai, o autoutilitara Renault Master și un tractor rutier U650, un buldoexcavator Volvo BL71.

Documentele de participare la licitaţie trebuie depuse la sediul SC APA CTTA SA Alba. str. Vasile Goldiş nr.3, Alba Iulia, până în data de 05.10.2023, orele 15:00, la secretariat.

Licitaţia se organizează în data de 10.10.2023,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

DSVSA Alba, controale pentru depistarea utilizării ilegale a substanțelor psihoactive în produsele alimentare

Publicat

dsvsa alba, controale pentru depistarea utilizării ilegale a substanțelor psihoactive

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba se implică în lupta împotriva drogurilor și efectuează controale tematice pentru depistarea utilizării ilegale a substanțelor psihoactive, psihotrope si stupefiante în produsele alimentare de origine non-animală, în conformitate cu dispozițiile emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Acțiunile de control se desfășoară la nivel național la inițiativa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe