Connect with us

EVENIMENT

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022

Publicat

saraci sursa foto pixibay
fotografie cu caracter ilustrativ

Analiza realizată de organizații internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și mai multe agenții ONU, arată o creștere a numărului de persoane care se confruntă cu insecuritate alimentară sau suferă de foame la nivel global în 2022, conform transmisiunii dpa.

Raportul publicat miercuri a constatat că mai mult de un sfert de miliard de oameni au cunoscut foamea acută sau au suferit din cauza foametei pe parcursul anului trecut. Comparativ cu 2021, numărul celor încadraţi în cele trei cele mai ridicate niveluri de insecuritate alimentară a crescut de la 193 de milioane la 258 de milioane.

Principalii factori aflaţi la originea crizelor alimentare au fost conflictele regionale, urmările pandemiei de coronavirus şi consecinţele în plan economic ale războiului din Ucraina, mai indică raportul, la a cărui realizare au luat parte între altele Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

„Peste un sfert de miliard de oameni se confruntă în acest moment cu niveluri acute de foame, iar unii dintre sunt în pragul inaniţiei”, a scris în prefaţa raportului secretarul general al ONU, Antonio Guterres. „Acest lucru este inadmisibil”, a subliniat el.

„Ultimele cifre privind situaţia insecurităţii alimentare acute globale creează un tablou foarte alarmant”, a atenţionat la rândul său Rein Paulsen, director al FAO pentru situaţii de urgenţă şi rezilienţă.

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022. Circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare în 2022

Cei 258 de milioane de oameni afectaţi sunt „gospodării vulnerabile, ale căror vieţi şi mijloace de trai sunt ameninţate”, a explicat acesta.

Foametea şi crizele alimentare sunt evaluate cu ajutorul scalei IPC (Cadrul integrat al clasificării securităţii alimentelor), în care faza a 3-a o reprezintă foamea acută.

Potrivit raportului, circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare (faza a 4-a), în 2022.

Raportul a mai stabilit că în jur de 376.000 de oameni sufereau de foamete (cel mai înalt nivel – al 5-lea) anul trecut. Experţii au avertizat însă că numărul real al celor afectaţi este aproape sigur mult mai ridicat, din cauza datelor incomplete.

De exemplu, nu a trimis date Etiopia, cu toate că experţii estimează că la finele lui 2021 peste 400.000 de oameni din ţara africană sufereau de foamete, notează dpa. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bitcoin a ajuns la un nivel record în istoria ei. La ce valoare se tranzacționează moneda virtuală

Publicat

a cumpărat cu euro falși țuică, fructe și legume. bărbat

Bitcoin, criptomoneda cu cea mai mare capitalizare, a doborât miercuri un nou record, ajungând la 109.499,80 dolari, impulsionată de optimismul din Statele Unite privind reglementarea sectorului.

Acesta a depășit astfel recordul anterior, atins la 20 ianuarie, ziua învestirii lui Donald Trump, transmige AFP citată de G4Media.

Moneda digitală beneficiază de „un larg sprijin bipartizan” în Statele Unite pentru reglementarea stablecoins, active digitale considerate mai sigure decât…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO PERCHEZIȚII: Patru traficanți, filați timp de un an de BCCO Alba Iulia. Vindeau droguri în orașe din Alba, Cluj și Hunedoara

Publicat

video percheziȚii: patru traficanți, filați timp de un an de

Patru bărbați au fost filați timp de un an, iar apoi reținuți în urma unor percheziții realizate de anchetatorii din Alba Iulia. Este vorba despre patru bărbați, de 26, 28, 37 și 40 de ani.

Activitatea celor patru a fost documentată de polițiștii de la BCCO Alba Iulia, alături de procurorii DIICOT.

Cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2024 – 2025, cei patru bărbați ar fi procurat, manipulat, oferit cu titlu gratuit și vândut unor consumatori din județele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Magazin Penny în Borhanci, dezbătut în comisia de urbanism. Avizat de principiu, proiectul revine în comisie cu PUD

Publicat

penny.jpeg

Un nou supermarket Penny, propus de compania REWE Projektentwicklung România pe strada Borhanciului din Cluj-Napoca, a fost dezbătut în ședința de miercuri a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Deși Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a primit aviz, proiectul va reveni în comisie sub forma unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), cu o mobilare mai coerentă a parcelei.

O investiție necesară, dar cu probleme

Amplasat la circa 200 de metri de viitorul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Activități de voluntariat în domeniul medical, reglementate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Proiect la CJ Alba

Publicat

scrisoare de mulțumire a unei paciente pentru medicul elena chira

Regulamentul privind activitățile de voluntariat în cadrul instituțiilor județene din Alba va fi completat, la solicitarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Spitalul este instituție subordonată Consiliului Județean Alba, iar Legea nr. 78/2014 a creat cadrul legal general prin care orice organizație-gazdă poate desfășura în condiții adecvate, activități cu voluntari, în beneficiul comunității.

Legislația prevede că activitatea se desfășoară fără remunerare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe