Connect with us

EVENIMENT

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022

Publicat

saraci sursa foto pixibay
fotografie cu caracter ilustrativ

Analiza realizată de organizații internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și mai multe agenții ONU, arată o creștere a numărului de persoane care se confruntă cu insecuritate alimentară sau suferă de foame la nivel global în 2022, conform transmisiunii dpa.

Raportul publicat miercuri a constatat că mai mult de un sfert de miliard de oameni au cunoscut foamea acută sau au suferit din cauza foametei pe parcursul anului trecut. Comparativ cu 2021, numărul celor încadraţi în cele trei cele mai ridicate niveluri de insecuritate alimentară a crescut de la 193 de milioane la 258 de milioane.

Principalii factori aflaţi la originea crizelor alimentare au fost conflictele regionale, urmările pandemiei de coronavirus şi consecinţele în plan economic ale războiului din Ucraina, mai indică raportul, la a cărui realizare au luat parte între altele Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

„Peste un sfert de miliard de oameni se confruntă în acest moment cu niveluri acute de foame, iar unii dintre sunt în pragul inaniţiei”, a scris în prefaţa raportului secretarul general al ONU, Antonio Guterres. „Acest lucru este inadmisibil”, a subliniat el.

„Ultimele cifre privind situaţia insecurităţii alimentare acute globale creează un tablou foarte alarmant”, a atenţionat la rândul său Rein Paulsen, director al FAO pentru situaţii de urgenţă şi rezilienţă.

Raport: Numărul oamenilor care suferă de foame sau insecuritate alimentară a crescut la 258 de milioane în 2022. Circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare în 2022

Cei 258 de milioane de oameni afectaţi sunt „gospodării vulnerabile, ale căror vieţi şi mijloace de trai sunt ameninţate”, a explicat acesta.

Foametea şi crizele alimentare sunt evaluate cu ajutorul scalei IPC (Cadrul integrat al clasificării securităţii alimentelor), în care faza a 3-a o reprezintă foamea acută.

Potrivit raportului, circa 35 de milioane de oameni erau afectaţi de urgenţe umanitare (faza a 4-a), în 2022.

Raportul a mai stabilit că în jur de 376.000 de oameni sufereau de foamete (cel mai înalt nivel – al 5-lea) anul trecut. Experţii au avertizat însă că numărul real al celor afectaţi este aproape sigur mult mai ridicat, din cauza datelor incomplete.

De exemplu, nu a trimis date Etiopia, cu toate că experţii estimează că la finele lui 2021 peste 400.000 de oameni din ţara africană sufereau de foamete, notează dpa. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.

Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.

”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan, deputat PSD de Cluj: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației

Publicat

remus lapusan.jpg

Deputalul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, a ridicat, în Parlament, problema gestionării ineficiente a deşeurilor în România şi importanța protejării mediului.

Aceasta a generat o criză ecologică ce necesită măsuri urgente care să asigure garantarea dreptului cetăţenilor la un mediu curat şi sănătos, a spus Remus Lăpușan.

Remus Lăpușan: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației

”Gestionarea ineficientă a deşeurilor în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 52 de ani din Sebeș, după gratii pentru conducere fără permis. Cât va sta la închisoare

Publicat

”prison break” la peniteciarul aiud: doi deținuți drogați au pus

Un bărbat de 52 de ani din Sebeș a ajuns după gratii, pentru conducere fără permis. Instanța a decis în cazul său 10 luni și 20 de zile de închisoare. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 1 aprilie 2025, polițiștii de investigații criminale au depistat și reținut un bărbat de 52 de ani, din municipiul Sebeș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 1 aprilie 2025, de către Judecătoria Sebeș.

Bărbatul a fost condamnat la executarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezidențiale 2025: George Simion ar obține 31,2%, dar ar pierde turul 2. Opțiunile pentru Nicușor Dan, Antonescu, Ponta. Sondaj

Publicat

prezidențiale 2025: george simion ar obține 31,2%, dar ar pierde

Prezidențiale 2025: Un sondaj realizat de asociația MKOR arată că alegerile prezidențiale din 2025 se conturează ca fiind cele mai imprevizibile din ultimii ani. Potrivit sursei citate, intenția de vot este fragmentată, iar scorurile din turul 2 sunt la limită. Absenteismul și indecizia pot schimba radical rezultatul final.

George Simion ar obține 31,2% dintre voturile românilo (după redistribuirea voturilor valide), dacă duminică ar fi organizat turul 1 al alegerilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe