Connect with us

EVENIMENT

Raport: Peste cinci miliarde de reclame înşelătoare au fost blocate de Google în anul 2022

Publicat

peste cinci miliarde de reclame înşelătoare au fost blocate de

Google a eliminat peste 5,2 miliarde de reclame, în anul 2022. Astfel că s-a înregistrat o creștere de 2 miliarde față de 2021. De asemenea, Google a restricționat alte peste 4,3 miliarde și suspendat 6,7 milioane de conturi ale advertiserilor.

Compania a publicat Google Ads Safety Report 2022, raportul anual privind siguranţa în publicitatea online, care arată ce măsuri au fost luate pentru a preveni publicitatea înşelătoare.

Potrivit unui comunicat al companiei, anul trecut, Google a adăugat sau actualizat aproape 30 de politici pentru advertiseri şi publicaţii. A fost extinsă protecţia pentru adolescenţi şi consolidate politicile pentru anunţurile electorale.

Mai mult, în 2022 Google a lansat şi Centrul meu de anunţuri, prin care utilizatorii pot să-şi personalizeze experienţa publicitară şi să afle mai multe informaţii despre advertiseri şi reclamele pe care le văd online.

„În 2022, Google a eliminat peste 5,2 miliarde de reclame, în creştere cu 2 miliarde faţă de 2021, a restricţionat alte peste 4,3 miliarde şi suspendat 6,7 milioane de conturi ale advertiserilor.

De asemenea, a blocat sau restricţionat rularea reclamelor pentru mai mult de 1,5 miliarde de pagini şi a luat măsuri mai ample în cazul a 143.000 de site-uri care nu respectau politicile companiei privind publicitatea online”, se arată în comunicat.

Google anunţă că în ultimii ani a luat măsuri extinse pentru a combate dezinformarea şi afirmaţiile neverificate în ecosistemul său de publicitate.

Acestea includ politicile Google împotriva afirmaţiilor dăunătoare asupra sănătăţii, afirmaţiile false ce subminează încrederea în procesul electoral şi afirmaţiile neverificate ce neagă consensul ştiinţific acceptat privind pericolul schimbărilor climatice.

Raport: Peste cinci miliarde de reclame înşelătoare au fost blocate de Google în anul 2022. Compania a blocat peste 2,6 milioane de anunţuri electorale ale advertiserilor

În 2022, Google a blocat difuzarea reclamelor în peste 300.000 de pagini ale publisherilor şi rularea a peste 24 de milioane de reclame care au încălcat aceste politici. În plus, a blocat şi eliminat peste 51,2 milioane de reclame pentru conţinut neadecvat, inclusiv discurs instigator la ură, violenţă şi afirmaţii dăunătoare pentru sănătate şi 20,6 milioane de reclame pentru produse sau servicii periculoase, cum ar fi arme şi explozivi.

Mai mult, Google susţine că şi-a extins programul de verificare şi transparenţă pentru anunţurile electorale, inclusiv pentru cele din UE, pentru a le oferi utilizatorilor informaţii fiabile despre anunţurile electorale de pe platformele sale şi posibilitatea de a vedea cine a plătit pentru ele.

În urma acestor politici, compania a blocat peste 2,6 milioane de anunţuri electorale ale advertiserilor care nu au finalizat procesul de verificare necesar.

Google anunţă că, după ce a început războiul din Ucraina, a interzis reclamele care exploatează, neagă sau tolerează războiul. Aceasta se adaugă politicilor generale ale Google care interzic monetizarea conţinutului ce incită la violenţă sau neagă apariţia unor evenimente tragice.

„De asemenea, Google şi-a întrerupt majoritatea activităţilor comerciale din Rusia pentru produsele sale, inclusiv afişarea reclamelor în această ţară, a reclamelor de la advertiserii din Rusia şi a monetizării reclamelor din mass-media ruseşti finanţate de stat pe platformele sale.

Raport: Peste cinci miliarde de reclame înşelătoare au fost blocate de Google în anul 2022. Google a extins protecţia şi la adolescenţi

Astfel, în conformitate cu politica sa privind evenimentele sensibile, Google a blocat în 2022 peste 17 milioane de anunţuri legate de războiul din Ucraina, şi a eliminat anunţurile din peste 275 de site-uri media finanţate de stat prin platformele sale”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, compania susţine că una dintre priorităţile sale este să asigure siguranţa copiilor şi adolescenţilor din întreaga lume prin politicile sale.

„Astfel, compania are un istoric lung în care a blocat targetarea şi personalizarea anunţurilor pentru copiii mici, filtrând totodată anunţurile destinate persoanelor mature, precum conţinutul sexual explicit şi cele pentru jocuri de noroc, alcool şi medicamente.

Ulterior Google a extins protecţia şi la adolescenţi, iar în 2022 a finalizat implementarea protecţiilor la nivel global pentru toţi utilizatorii sub 18 ani, prin care blochează intenţia de a targeta reclamele în funcţie de vârstă, sex sau interese şi împiedică difuzarea unor categorii de reclame sensibile.

În plus, Google nu permite reclamele care promovează lucruri precum aplicaţii de întâlniri, concursuri şi tombole şi produse de slăbit pentru persoanele sub 18 ani”, arată compania.

Compania anunţă că a lansat miercuri Centrul de transparenţă a anunţurilor, un nou instrument de transparenţă al Google, o arhivă în care pot fi căutaţi toţi advertiserii verificaţi de pe toate platformele companiei, inclusiv Căutare, Afişare şi Videoclipuri.

Raport: Peste cinci miliarde de reclame înşelătoare au fost blocate de Google în anul 2022. În 2022, Google şi-a extins la nivel global programul pagini pentru advertiseri

Acesta vine în completarea Centrului meu de anunţuri lansat de companie în octombrie 2022, prin care utilizatorii pot să controleze tipurile de reclame pe care le văd pe Google în Căutare, YouTube şi Discover, să vadă mai multe informaţii despre acestea şi să-şi personalizeze experienţa publicitară.

În primele trei luni de la lansare, Centrul meu de anunţuri a înregistrat peste 70 de milioane de vizite la la nivel global, iar utilizatorii şi-au ajustat preferinţele publicitare pentru mai mult de 20% dintre aceste vizite.

În 2022, Google şi-a extins la nivel global programul pagini pentru advertiseri, prin care utilizatorii pot vedea informaţii de bază despre un advertiser verificat, cum ar fi locul în care
se află, ce tip de afacere oferă şi alte reclame pe care le-a rulat recent. Momentan, Google verifică identitatea advertiserilor în peste 240 de ţări şi regiuni.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Tânără de 34 de ani din Turda, găsită MOARTĂ pe plajă la Mamaia. Fata a fost DJ

Publicat

laura rosca e1695905689517.jpg

Câțiva turiști au găsit o tânără moartă, joi, pe o plajă din staţiunea Mamaia, aproape de apa mării. Se presupune că aceasta s-a înecat, scrie Agerpres. Este vorba de o tânără de 34 de ani din Turda, Laura Roșca. Aceasta era cunoscută în lumea muzicală sub numele de scenă DJ Lalla.

Persoanele care au găsit cadavrul au alertat salvamarii din zonă. Laura Roșca a fost identificată după tatuaje.

„Nu ştim dacă e singura persoană sau mai sunt şi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tănără prinsă de polițiștii rutieri clujeni cu un kilogram de „CRISTAL” în mașină. Unde erau ascunse drogurile

Publicat

droguri.jpg

La data de 28.09.2023, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unei femei, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Aceasta a fost prinsă la un control în trafic cu nu mai puțin de un kilogram de droguri în mașină.

Tănără prinsă de polițiștii rutieri clujeni cu un kilogram de „CRISTAL” în mașină. Unde erau ascunse…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru oferte la licitația primului pachet de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Ce sumă este pusă în joc

Publicat

spital.jpg

Procedura de atribuire a primelor lucrări de construcții la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj a avut data de joi, 28 septembrie, ca limită pentru depunerea ofertelor.

”Patru operatori economici importanți din România și-au declarat, prin depunerea ofertelor, participarea la această procedură și intenția de a realiza primele lucrări de construcții la cel mai important obiectiv de infrastructură sanitară din Regiunea Nord-Vest, SRU Cluj”, arată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Conducte de gaze naturale, alimentare cu energie electrică, extinderea reţelelor de fibră optică în Cluj şi-n alte 4 judeţe

Publicat

conducte gaze transgaz.jpg

Guvernul a aprobat, joi, hotărârile pentru realizarea unor conducte de transport gaze naturale în mai multe judeţe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, transmite Agerpres.
„Un set de hotărâri de Guvern au avut în vedere pregătirea unor proiecte de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Este vorba despre realizarea unor conducte de transport gaze naturale în judeţele Mehedinţi şi Timiş, respectiv pentru realizarea unor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe