Connect with us

EVENIMENT

Raport Unicef: Circa 90% dintre adolescentele şi femeile tinere din cele mai sărace ţări nu utilizează internetul

Publicat

saraci sursa foto pixibay

Un raport Unicef indică faptul că aproximativ 90% dintre adolescente şi femeile tinere din cele mai sărace ţări nu au acces la internet, o cifră mai mare decât în cazul băieţilor adolescenţi şi a bărbaţilor tineri de aceeaşi vârstă. Această inegalitate este accentuată de importanța educației, conform AFP.

În 2020, Unicef şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor au estimat că doar 37% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani din întreaga lume aveau acces la internet acasă.

Însă, această estimare „ascunde disparităţi de gen izbitoare, legate de accesul la dispozitive, de utilizarea internetului şi de competenţele digitale în cadrul gospodăriilor”, se arată în raportul Unicef publicat miercuri.

Prin urmare, agenţia ONU a analizat date din sondaje efectuate în 54 de ţări, în principal state cu venituri mici şi unele cu venituri medii.

Ca urmare, „în ţările cu venituri mici, 90% dintre adolescentele şi femeile tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani (aproximativ 65 de milioane de persoane) nu sunt online, prin comparaţie cu 78% dintre băieţii adolescenţi şi bărbaţii tineri de aceeaşi vârstă (circa 57 de milioane) care nu folosesc internetul”, estimează raportul.

„Reducerea decalajului digital dintre fete şi băieţi nu înseamnă doar asigurarea accesului la internet şi la tehnologie”, a comentat într-un comunicat Robert Jenkins, directorul Unicef pentru educaţie.

Raport Unicef. Deşi fetele au, în general, cunoştinţe de bază de citire mai bune, acest lucru nu se reflectă în sfera digitală

„Este vorba despre a le da fetelor posibilitatea de a deveni inovatoare, creatoare şi lidere”, a subliniat el.

Raportul notează că, deşi fetele au, în general, cunoştinţe de bază de citire mai bune, acest lucru nu se reflectă în sfera digitală.

În aceste ţări, „adolescentele şi femeile tinere sunt uitate şi lăsate la uşă în ceea ce priveşte alfabetizarea digitală”, remarcă Unicef, subliniind în special importanţa mediului familial şi a educaţiei în această situaţie.

„Dacă dorim să combatem inegalitatea de gen pe piaţa muncii, în special în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, trebuie să începem acum prin a-i ajuta pe tineri, în special pe fete, să dobândească competenţe digitale”, a pledat Jenkins.

De asemenea, diferenţa este mare şi în ceea ce priveşte accesul la telefoane mobile, se arată în raport. În 41 dintre ţările analizate, adolescentele şi tinerele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani se află într-un „dezavantaj semnificativ”, având, în medie, o şansă de 13% de a deţine un telefon mobil, „ceea ce le limitează accesul la lumea digitală”, vitală în economia secolului XXI. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 decembrie: Sfânta Varvara, pomenită de Biserica Ortodoxă. Protectoarea minerilor, copiilor și matematicienilor

Publicat

4 decembrie: sfânta varvara, pomenită de biserica ortodoxă. protectoarea minerilor,

4 decembrie: Sfânta Varvara, pomenită de Biserica Ortodoxă. Protectoarea minerilor, copiilor și matematicienilor. 

Sfânta Varvara, cunoscută și sub numele de Sfânta Barbara, este o sfântă recunoscută în tradiția creștină.

În Biserica Ortodoxă și în Biserica Catolică, ziua de sărbătoare a Sfintei Varvara este pe 4 decembrie.

Este considerată protectoarea matematicienilor, minerilor şi tuturor celor care lucrează cu explozibil.

În credinţa populară, se crede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. S-a deschis patinoarul de la Sala Sporturilor

Publicat

patinoar 1.jpg

Patinoarul de la Sala Sporturilor a fost deschis, iar micii şi marii clujeni pot să-şi testeze îndemânarea cu care alunecă pe patine.

„Târgul de Iarnă și patinoarul s-au deschis pe platoul Sălii Sporturilor.

În această iarnă clujenii se pot bucura de un nou spațiu de relaxare, amenajat special pentru sezonul rece în zona platoului Sălii sporturilor „Horia Demian”.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pe 7 decembrie expiră polițele RCA de la Euroins. Cât va costa acum o asigurare. Schimbări majore la sistemul bonus-malus în 2024

Publicat

asigurare rca.jpg

Pe 8 decembrie, expiră poliţele RCA ale românilor la Euroins, care încă mai sunt valabile. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a publicat pe site-ul instituţiei o atenţionare privind faptul că poliţele de asigurare încheiate de Euroins România încetează de drept începând cu data de 8 decembrie, 7 decembrie fiind ultima zi de valabilitate, cu excepţia contractelor de asigurare de garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024.

Peste 800.000 de șoferi încă mai au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Breșe de securitate: Sfaturi pentru utilizatori individuali și familii. Ghid realizat de specialiștii de la DNSC

Publicat

breșe de securitate: sfaturi pentru utilizatori individuali și familii. ghid

Breșe de securitate: sfaturi pentru utilizatori individuali și familii. Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat o serie de recomandări pentru situațiile în care apar asemenea probleme. 

Pe măsură ce majoritatea aspectelor din viața noastră se mută în online, breșele de securitate au devenit un fapt al vieții moderne, spun cei de la DNSC.

Acest ghid explică ce sunt breșele de securitate, cum vă pot afecta și ce ar trebui să aveți în vedere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe