EVENIMENT
Rătăcit pe munte, găsit după 8 zile. Un bărbat din Hunedoara a supravieţuit doar cu fructe de pădure şi apă

Un bărbat din Lupeni – Hunedoara, care s-a rătăcit pe munte, a fost găsit de echipele de salvamontişti şi voluntari, după opt zile, fără probleme de sănătate. Bărbatul a reuşit să supravieţuiască consumând fructe de pădure şi apă dintr-un pârâu din zona staţiunii Straja.
Bărbatul a fost dat dispărut de familie pe 5 septembrie, după ce urcase la munte, imediat fiind începute operaţiunile de căutare. În cadrul acestor misiuni, echipele de salvatori s-au ajutat de drone şi câini antrenaţi pentru astfel de operaţiuni.
„Au fost opt zile de căutare neîncetată în zona Straja, pe văile principale, unde s-a presupus că această persoană s-ar fi rătăcit. A fost găsit în cea de-a opta zi (marţi seara – n.r.) de către nişte localnici. Au dat peste el din întâmplare, deşi echipele de salvare au trecut de nenumărate ori prin acel loc”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Bărbatul se afla într-o stare de sănătate bună şi după un control medical a fost predat familiei.
Şeful Salvamont Hunedoara a explicat că în cele opt zile de căutări, echipele trimise pe munte au fost însoţite de voluntari, de membri ai familiei şi prietenii celui dat dispărut.
„Au fost opt zile în care echipe de 7-8 salvatori montani, însoţiţi de membri ai familiei, voluntari şi mulţi localnici, au periat toată zona. Căutările s-au desfăşurat inclusiv cu drone şi câini. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine. Este surprinzătoare această supravieţuire de opt zile, în care probabil bărbatul s-a hrănit cu ceea ce a găsit prin pădure”, a spus Bodean.
El a arătat că în această perioadă a anului sunt mulţi localnici care pleacă la cules de ciuperci, situaţie în care acestor persoane li se recomandă să anunţe familia în ce zone intenţionează să se deplaseze şi timpul pe care estimează că îl vor petrece acolo. De asemenea, este bine ca oamenii să aibă la ei o haină de ploaie, hrană şi apă pentru o zi sau două.
Agerpres
Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook.com
EVENIMENT
„Împreună hrănim speranța”. Colecta Națională de Alimente revine la Cluj. Ajutor de Paști pentru cei în nevoie

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, între care și cea din Cluj, alături de partenerii săi și mii de voluntari, organizează, între 4 și 6 aprilie, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente.
Acesta este una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România și se va derula în peste 1.000 de magazine din toată țara.
„Împreună hrănim speranța”. Colectă de alimente la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia. Licitația, lansată în SEAP

Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul corp al Spitalului din Alba Iulia. Noul spital de oncologie și cardiologie aflat în construcție la Alba Iulia urmează să fie dotat cu echipamente medicale de peste 79 milioane de lei. Este vorba despre un laborator integrat de tratament oncologic și un sistem angiograf.
Reamintim faptul că la Alba Iulia a început construcția unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Este vorba despre o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Trei tineri au dat în patru nopți 25 de spargeri în Alba Iulia: Au furat din autoturisme, șantiere și case aflate în construcție

Trei tineri care au dat 25 de spargeri în Alba Iulia au fost recent trimiși în judecată de magistrați. În data de 2 aprilie 2025 dosarul a trecut de stadiul de cameră preliminară, unde magistrații au dat undă verde pentru începerea judecății.
Cele 25 de acte materiale au fost săvârșite în decursul a 4 nopți, respectiv în nopțile de 26 spre 27 noiembrie 2024, 5 spre 6 decembrie 2024, 13 spre 14 decembrie 2024 și 3 spre 4 ianuarie 2025.
În concret, s-a reținut că, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Echipa de studenți a UTCN a câștigat, joi, locul 1 la concursul de simulare a cutremurelor care s-a desfășurat la Universitatea Berkeley din California, SUA. La competiție au participat echipe de la 53 de universități din întreaga lume. Prima poziție a fost împărțită cu echipa Universității McMaster din Ontario (Canada).
Clujenii au construit macheta din lemn de balsa a unui zgârie nori, denumit OKI-Zai, care a rezistat la două simulări de cutremure la Seismic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro