Connect with us

EVENIMENT

Ratele la creditele în lei cresc. ROBOR la 3 luni urcă la 6,10%

Publicat

bani lei

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat miercuri la 6,10%, de la 6,07% marți.

La începutul lunii mai, indicele ROBOR la 3 luni era cotat la 5,01%, în timp ce la începutul lunii aprilie acesta era cotat la 4,60%.

Indicele ROBOR la 3 luni a început anul 2022 la 3,02%. Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia de declarat război Ucrainei.

 

Ratele la creditele în lei cresc. Robor la 3 luni urcă la 6,10%: rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele

 

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Robor la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 6,23% de la 6,18%, iar indicele la 12 luni a urcat la 6,41%, de la 6,38%.

Indicele IRCC, folosit acum de bănci pentru calcularea dobânzilor la creditele noi luate începând din primăvara lui 2019, este cotat la 1,86% pentru T4 2021. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Paștele Ortodox și Catolic la cele două catedrale din Alba Iulia: Unde te poți caza și ce locașuri de cult sunt în zonă

Publicat

paștele ortodox și catolic la cele două catedrale din alba

Paștele Ortodox și Catolic la Alba Iulia: Învierea lui Hristos va fi sărbătorită anul acesta pe 20 aprilie, atât de ortodocși, cât și de catolici.

Paștele Ortodox la Alba Iulia

Biserica Ortodoxă calculează data Paștelui după calendarul iulian, ceea ce face ca această sărbătoare să cadă, de cele mai multe ori, la o dată diferită față de Paștele Catolic.

Paștele pentru ortodocși are loc în general, cu una până la patru săptămâni mai târziu. Citește…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Demolarea unei case în 2025: Ce documente ai nevoie și ce trebuie să faci ca să eviți un coșmar administrativ

Publicat

demolarea unei case în 2025: ce documente ai nevoie și

Demolarea unei case în 2025 presupune mai multe etape, incluzând obținerea autorizațiilor, respectarea reglementărilor de mediu și siguranță, precum și gestionarea eficientă a deșeurilor rezultate.

Deși poate părea un lucru simplu, de fapt nu este. Necunoașterea pașilor care trebuie urmați te poate duce într-un coșmar administrativ.

Este nevoie de documente pentru fiecare pas, dar și de un buget pentru diversele operațiuni, inclusiv pentru plata avizelor și a evacuării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Ana Blandiana a primit la Cluj Premiul revistei „Caiete Silvane”: Eu chiar cred că poezia poate să ne salveze

Publicat

ana blandiana bun.jpg

Ana Blandiana a primit, joi, la Cluj, Premiul revistei „Caiete Silvane pentru întreaga activitate literară și civică.

Premiul i-a fost decernat la filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.

Ana Blandiana a primit la Cluj, Premiul revistei „Caiete Silvane”

Sediul filialei din Cluj a Uniunii Scriitorilor s-a tranformat, joi, într-un adevărat cenaclu literar, cu ocazia celei de-a XVII-a ediții a Zilelor revistei „Caiete Silvane”. Unul din momentele centrale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alba Iulia vrea să atragă turiști cu un “buget de orășel”. Bani puțini pentru evenimente în 2025. Comparație cu Sibiu si Oradea

Publicat

alba iulia vrea să atragă turiști cu un “buget de

Alba Iulia are cel mai slab buget pentru evenimente, în 2025, comparativ cu alte orașe turistice din zonă: Sibiu și Oradea. În linii mari acesta ar fi rezumatul unei decizii pe care administrația locală a luat-o în acest an.

Cu o cetate unică în România, dar care se vizitează în doar câteva ore (prin soare și fără prea multe atracții turistice reale) de unde apoi turistul pleacă să se cazeze în județele vecine, speranța la un an turistic mai bun îl pot reprezenta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe