Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Ravagii la nord de Atena, din cauza unui incendiu. Un oraș a fost evacuat. Zeci de pompieri români intervin

Publicat

Un mare incendiu de vegetație a scăpat luni de sub control la nord de Atena, determinând autoritățile să ordone evacuarea unui oraș de coastă din apropiere.

Vântul puternic a alimentat flăcările în zona Schimatari, la aproximativ 50 km de capitală, pe fondul unor temperaturi în creștere, notează Reuters.

UPDATE: Ravagii la nord de Atena, din cauza unui incendiu. Un oraș a fost evacuat: Zeci de pompieri participă la intervenție

grecia pompieri romani1

28 de pompieri români, trei mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă).

grecia pompieri romani2

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi, un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate).

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Oficialii au îndemnat locuitorii să părăsească orașul Dilesi și au oprit un serviciu feroviar local, în timp ce peste 100 de pompieri, susținuți de patru avioane și două elicoptere, au luptat împotriva incendiului.

grecia pompieri romani

Echipele de intervenție încercau, de asemenea, să stingă un incendiu în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate.

Ravagii la nord de Atena, din cauza unui incendiu. Un oraș a fost evacuat: Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 300.000 de hectare de pădure

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 300.000 de hectare de pădure și tufișuri, în timp ce Grecia a suferit cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani.

grecia pompieri romani4

În urma criticilor ascuțite la adresa reacției sale, guvernul a promis că va spori capacitatea de stingere a incendiilor.

Câteva zeci de pompieri români și bulgari și-au preluat sâmbătă posturile în Grecia, fiind primii membri ai unei forțe europene desfășurate pentru a oferi sprijin în cazul unor incendii majore în timpul verii.

În cel mai grav dezastru provocat de incendii de vegetație din Grecia, 102 persoane au fost ucise când un incendiu a devastat orașul Mati, situat pe malul mării, și zonele învecinate, în apropiere de Atena, în vara anului 2018. MEDIAFAX

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie hiperbară

Publicat

spital clinic recuperare cluj napoca 2017.jpg

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu aparatură și va avea inclusiv o cameră pentru terapie hiperbară.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar proiectul va fi depus spre finanțate prin Programul de Sănătate, care beneficiază de fondri europene nerambursabile.

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce a făcut un bărbat din Alba după ce a aflat că fiica sa a fost bătută și amenințată cu moartea de către iubit

Publicat

doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de

Un bărbat din Alba a alertat autoritățile după ce a aflat că fiica sa a fost bătută și amenințată cu moartea, de către iubit. S-a întâmplat în localitatea Șard din Alba, în data de 28 martie 2024. 

Cazul a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 29 martie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Ighiu au fost sesizați de către un bărbat de 51 de ani, din localitatea Șard, județul Alba, cu privire…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe