Connect with us

ACTUALITATE

Războiul din Ucraina, ziua 360. Rusia a bombardat nouă regiuni. Mai mulţi civili au fost ucişi

Publicat

războiul din ucraina, ziua 360. rusia a bombardat nouă regiuni.

 

Războiul din Ucraina, ziua 360. Rusia a bombardat nouă regiuni. Mai mulţi civili au fost ucişi / Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă / SUA: Rusia a comis în Ucraina crime împotriva umanităţii / Premierul britanic propune un nou tratat NATO la următorul summit, de la Vilnius

Autorităţile ucrainene refuză să coopereze şi să facă concestii atâta timp cât ruşii nu opresc atacurile
Alerte anti-aeriene au fost declanşate pe tot teritoriul ţării de teama bombardamentelor ruse
Lupte grele pe linia frontului, armata lui Zelenski încearcă să menţină controlul şi să oprească avansul ruşilor

Războiul din Ucraina, ziua 360. Statele occidentale sunt îngrijorate. Rusia şi-ar putea extinde ambiţiile teritoriale dincolo de Ucraina. O eventuală unire cu Belarus este în discuţie

UPDATE 16:10 SUA: Rusia a comis crime împotriva umanităţii

„În cazul acţiunilor ruseşti în Ucraina, am examinat dovezile şi cunoaştem standardele legale şi putem spune că nu există nicio îndoială: acestea sunt crime împotriva umanităţii”, a denunţat vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în discursul de la Conferinţa de securitate de la München.

UPDATE 16:00 Rishi Sunak: Răspunsul la atac a fost insuficient

„Răspunsul comunităţii internaţionale la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu a fost suficient de puternic”. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a spus acest lucru atunci când a vorbit la Conferinţa de securitate de la München. Pentru aceasta „avem nevoie de un nou tratat care să fie semnat la Vilnius, cu ocazia următorului summit NATO, pentru a proteja Ucraina şi de viitoare agresiuni”.

Responsabilitatea Rusiei pentru crimele de război comise şi distrugerea Ucrainei este „clară”. Prin urmare, va fi necesar ca Moscova să „plătească pentru reconstrucţia” ţării, a adăugat el.

UPDATE 15:50 Biden îi pregăteşte un mesaj lui Putin

UPDATE 15:40 Putin, emoţii sau boală?

UPDATE 15:30 Ruşii dau în gropi cu tancurile

UPDATE 15:00 Kuleba: China poate juca un rol, îl voi întâlni pe Wang

„China poate juca un rol” în medierea unei soluţii la războiul din Ucraina, a spus ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, care, în următoarele ore, în marja Conferinţei de securitate de la München, se va întâlni cu şeful politicii externe chineze. Wang Yi.

UPDATE 14:44  Ben Wallace,  secretarul britanic al Apărării:  Ucraina va primi avioane de luptă moderne, dar după încheierea războiului

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru Der Spiegel că Ucraina va primi avioane de luptă moderne, cum ar fi Eurofighter Typhoon, doar după ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia.

Wallace a spus că „nu vor exista livrări rapide” de avioane de luptă în această etapă a războiului.

„Să fim sinceri, va trece mult timp până când cineva va livra avioane de luptă Ucrainei. Mai mult, avioanele moderne, cum ar fi Eurofighter, pe care noi îl numim Typhoon în Marea Britanie, vor fi livrate Kievului doar după încheierea conflictului. Acesta este consensul între partenerii occidentali”, a declarat Wallace.

Cu toate acestea, Wallace a spus că aliaţii Ucrainei sunt pregătiţi „să facă acest pas la un moment dat”.

UPDATE 14:00 Rusia a bombardat nouă regiuni din Ucraina, sâmbătă. Mai mulţi civili au fost omorâţi

Autorităţile regionale şi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei au raportat despre bombardarea de către trupele ruse a nouă regiuni ucrainene şi despre uciderea mai multor civili în cel puţin trei regiuni.

Regiunea Cernihiv: – 3 bombardamente de artilerie, mortare. Regiunea Sumy: 3 rachete trase de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Una dintre rachete a fost distrusă de sistemul de apărare aeriană. Regiunea Dnipropetrovsk: patru lovituri de artilerie grea asupra regiunii Nikopol. O femeie în vârstă de 76 de ani a fost rănită. Din cauza bombardamentelor, mai multe case particulare şi linii electrice au fost avariate. Regiunea Zaporizhzhia: infrastructura civilă a fost bombardată în zona mai multor aşezări. Au existat 14 rapoarte de pagube cauzate de bombardamente. Regiunea Harkiv: numeroase bombardamente ale mai multor aşezări. Foc de la artileria de tun şi rachete, mortare, tancuri. Ca urmare a bombardării districtului Kupyansky, o casă privată a fost avariată, a izbucnit un incendiu. Un bărbat de 68 de ani a murit. Ca urmare a bombardării satului Pervomaiskoye, regiunea Harkov, un locuitor local a fost rănit. Regiunea Lugansk: Rusia a lansat lovituri aeriene în apropiere de Stelmahovka, Dibrova, silvicultură Serebryansky, Belogorovka. De asemenea, în ultima zi, au avut loc lupte în zonele Stelmahovka, Chervonopopovka şi Kremennaya. Regiunea Doneţk : bombardare noaptea şi dimineaţa a numeroase aşezări. În timpul zilei, trei morţi, cinci răniţi. Casele şi instituţiile de învăţământ au fost distruse. Regiunea Mykolaiv : dimineaţa, aşezarea comunităţii Ochakiv a fost bombardată de la instalaţiile MLRS, în urma cărora clădirile rezidenţiale au fost avariate şi a izbucnit un incendiu. Regiunea Herson: conform Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, în direcţia Herson, suburbiile şi oraşul Herson, precum şi zonele cu peste 25 de aşezări, au suferit din cauza focului de artilerie. Un rezident a murit. Doar astăzi, o persoană a murit în regiune, trei au fost rănite.

UPDATE 13:00 Forţele Aeriene: Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă

UPDATE 11:00 Statul Major General anunţă că Rusia a pierdut 142.270 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

UPDATE 09:30 Continuă bombardamentele

UPDATE 7:30 Statul Major General transmite sâmbătă dimineaţa faptul că soldaţii ucraineni resping cu succes atacurile ruşilor în apropierea a 20 de localităţi

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins atacurile ruşilor în apropierea a peste 20 de aşezări din regiunile Doneţk, Luhansk şi Harkov.

Soldaţii ucraineni au atacat un un punct de control, trei baze temporare ale trupelor ruseşti şi un sistem de rachete antiaeriene S-300. De asemenea, armata ucraineană a doborât şase drone ruseşti.

În ultima zi, armata rusă a lansat 10 rachete, 29 de lovituri aeriene şi 69 de atacuri MLRS împotriva Ucrainei.

UPDATE 04:50 Ambiţiile imperialiste ale Rusiei nu se opresc în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin va obţine foarte probabil „câştiguri semnificative în restabilirea suzeranităţii ruse asupra Belarusului”, indiferent de rezultatul invaziei sale în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a sa.

UPDATE 03:00

SUA estimează că peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniţi în Ucraina iar alţi aproximativ 9.000 au fost ucişi

UPDATE 02:00

Administraţia militară din Sumi neagă informaţiile apărute conform cărora 10.000 de soldaţi ruşi s-ar afla la graniţa regiunii. Există trupe ruse cantonate, însă numărul lor nu este nici pe departe atât de mare cum se vehiculase iniţial.

Rezumatul zilei

Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, Rusia şi-a concentrat în proporţie de 97% aproape toată armată în Ucraina. În februarie, rata victimelor din rândul trupelor ruse a fost de cinci ori mai mare decât de obicei. Kuleba: Nimeni nu împinge Ucraina să negocieze cu Putin. În schimb, toată atenţia se concentrează pe victoria finală a Ucrainei.
Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Rapid București

Publicat

whatsapp image 2023 12 02 at 10.49.34 1000x600.jpeg

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Botosani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și Rapid București, partidă ce se va disputa astăzi, 2 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe stadionul municipal din localitate.

În acest sens, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Botoșani, polițiști și pompieri botoșăneni, precum și agenți de securitate vor constitui un dispozitiv de ordine și siguranță publică pentru asigurarea ordinii publice în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani învăluit în ceață. Avertizare de COD GALBEN

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!
Avertizarea este valabilă până la ora 10.00.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Naţională a României, marcată de Google printr-un doodle special

Publicat

google ziua nationala romania

Google sărbătorește Ziua Națională a României printr-un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Pe imaginea de start a motorului de căutare flutură drapelul României, încadrat într-un medalion în care predomină culorile roşu, galben şi albastru, iar în fundal se vede cerul. La un simplu click pe imagine, aceasta se deschide şi apar artificii în culorile drapelului.

„Doodle-ul anual de astăzi sărbătoreşte Ziua Marii Uniri în România! Această sărbătoare marchează unificarea mai multor teritorii diferite sub un singur steag. În această zi din 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a votat în unanimitate în favoarea unei uniri dintre Transilvania, Basarabia, Bucovina şi Regatul României.

Drept urmare, ţara a fost recunoscută oficial de comunitatea internaţională şi binevenită pe scena mondială. Dimensiunea teritorială a României aproape s-a dublat, iar populaţia sa a crescut cu 10 milioane.

Prima sărbătoare de la Alba Iulia a marcat sfârşitul anilor de luptă pentru autodeterminare şi a insuflat un sentiment de identitate şi unitate în rândul diverşilor săi locuitori. De Ziua Marii Uniri, românii participă la parade militare, spectacole muzicale şi de dans, piese de teatru istorice şi ceremonii de ridicare a drapelului în toată ţara.

Dungile albastre, galbene şi roşii ale drapelului naţional al României, precum cea care flutură în imaginea de artă de astăzi, reprezintă libertatea, dreptatea şi fraternitatea. Ziua Marii Uniri acţionează ca un simbol al moştenirii lor comune şi al spiritului colectiv, amintindu-le de istoria bogată a ţării lor şi de importanţa unităţii în perioadele pline de provocări”, a scris motorul de căutare în descrierea doodle-ul de astăzi.

În ultimii ani, Google a marcat Ziua Naţională a României prin logo-uri speciale, dar şi anumiţi români celebri sau tradiţii precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Elisa Leonida Zamfirescu (prima femei inginer din lume), Mărţişorul. Agerpres

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Singurul muzeu din România dedicat oii. Rasa karakul de Botoșani este unică în Europa FOTO

Publicat

index 1 995x600.webp.webp

În județul Botoșani se află singurul muzeu din România dedicat oii. Este vorba despre muzeul rasei karakul de Botoșani, situat în incinta Stațiunii de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți, scrie Adevărul.

Rasa Karakul de Botoșani este o specie de oaie unicat în Uniunea Europeană, creată genetic în perioada 1948-1988 la Stațiunea de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți. Noua rasă este rezultatul încrucișărilor controlate dintre berbecul karakul din bazinul Buhara, o zonă care cuprinde astăzi teritorii din Turkmenistan și Kazahstan, și femela țurcană brumărie sau neagră, o rasă specifică nordului Moldovei. A rezultat o specie renumită pentru pielicele sale deosebit de frumoase, dar și pentru carnea sa, mai ales în țările…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe