Connect with us

ACTUALITATE

Războiul din Ucraina, ziua 360. Rusia a bombardat nouă regiuni. Mai mulţi civili au fost ucişi

Publicat

 

Războiul din Ucraina, ziua 360. Rusia a bombardat nouă regiuni. Mai mulţi civili au fost ucişi / Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă / SUA: Rusia a comis în Ucraina crime împotriva umanităţii / Premierul britanic propune un nou tratat NATO la următorul summit, de la Vilnius

Autorităţile ucrainene refuză să coopereze şi să facă concestii atâta timp cât ruşii nu opresc atacurile
Alerte anti-aeriene au fost declanşate pe tot teritoriul ţării de teama bombardamentelor ruse
Lupte grele pe linia frontului, armata lui Zelenski încearcă să menţină controlul şi să oprească avansul ruşilor

Războiul din Ucraina, ziua 360. Statele occidentale sunt îngrijorate. Rusia şi-ar putea extinde ambiţiile teritoriale dincolo de Ucraina. O eventuală unire cu Belarus este în discuţie

UPDATE 16:10 SUA: Rusia a comis crime împotriva umanităţii

„În cazul acţiunilor ruseşti în Ucraina, am examinat dovezile şi cunoaştem standardele legale şi putem spune că nu există nicio îndoială: acestea sunt crime împotriva umanităţii”, a denunţat vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în discursul de la Conferinţa de securitate de la München.

UPDATE 16:00 Rishi Sunak: Răspunsul la atac a fost insuficient

„Răspunsul comunităţii internaţionale la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu a fost suficient de puternic”. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a spus acest lucru atunci când a vorbit la Conferinţa de securitate de la München. Pentru aceasta „avem nevoie de un nou tratat care să fie semnat la Vilnius, cu ocazia următorului summit NATO, pentru a proteja Ucraina şi de viitoare agresiuni”.

Responsabilitatea Rusiei pentru crimele de război comise şi distrugerea Ucrainei este „clară”. Prin urmare, va fi necesar ca Moscova să „plătească pentru reconstrucţia” ţării, a adăugat el.

UPDATE 15:50 Biden îi pregăteşte un mesaj lui Putin

UPDATE 15:40 Putin, emoţii sau boală?

UPDATE 15:30 Ruşii dau în gropi cu tancurile

UPDATE 15:00 Kuleba: China poate juca un rol, îl voi întâlni pe Wang

„China poate juca un rol” în medierea unei soluţii la războiul din Ucraina, a spus ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, care, în următoarele ore, în marja Conferinţei de securitate de la München, se va întâlni cu şeful politicii externe chineze. Wang Yi.

UPDATE 14:44  Ben Wallace,  secretarul britanic al Apărării:  Ucraina va primi avioane de luptă moderne, dar după încheierea războiului

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru Der Spiegel că Ucraina va primi avioane de luptă moderne, cum ar fi Eurofighter Typhoon, doar după ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia.

Wallace a spus că „nu vor exista livrări rapide” de avioane de luptă în această etapă a războiului.

„Să fim sinceri, va trece mult timp până când cineva va livra avioane de luptă Ucrainei. Mai mult, avioanele moderne, cum ar fi Eurofighter, pe care noi îl numim Typhoon în Marea Britanie, vor fi livrate Kievului doar după încheierea conflictului. Acesta este consensul între partenerii occidentali”, a declarat Wallace.

Cu toate acestea, Wallace a spus că aliaţii Ucrainei sunt pregătiţi „să facă acest pas la un moment dat”.

UPDATE 14:00 Rusia a bombardat nouă regiuni din Ucraina, sâmbătă. Mai mulţi civili au fost omorâţi

Autorităţile regionale şi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei au raportat despre bombardarea de către trupele ruse a nouă regiuni ucrainene şi despre uciderea mai multor civili în cel puţin trei regiuni.

Regiunea Cernihiv: – 3 bombardamente de artilerie, mortare. Regiunea Sumy: 3 rachete trase de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Una dintre rachete a fost distrusă de sistemul de apărare aeriană. Regiunea Dnipropetrovsk: patru lovituri de artilerie grea asupra regiunii Nikopol. O femeie în vârstă de 76 de ani a fost rănită. Din cauza bombardamentelor, mai multe case particulare şi linii electrice au fost avariate. Regiunea Zaporizhzhia: infrastructura civilă a fost bombardată în zona mai multor aşezări. Au existat 14 rapoarte de pagube cauzate de bombardamente. Regiunea Harkiv: numeroase bombardamente ale mai multor aşezări. Foc de la artileria de tun şi rachete, mortare, tancuri. Ca urmare a bombardării districtului Kupyansky, o casă privată a fost avariată, a izbucnit un incendiu. Un bărbat de 68 de ani a murit. Ca urmare a bombardării satului Pervomaiskoye, regiunea Harkov, un locuitor local a fost rănit. Regiunea Lugansk: Rusia a lansat lovituri aeriene în apropiere de Stelmahovka, Dibrova, silvicultură Serebryansky, Belogorovka. De asemenea, în ultima zi, au avut loc lupte în zonele Stelmahovka, Chervonopopovka şi Kremennaya. Regiunea Doneţk : bombardare noaptea şi dimineaţa a numeroase aşezări. În timpul zilei, trei morţi, cinci răniţi. Casele şi instituţiile de învăţământ au fost distruse. Regiunea Mykolaiv : dimineaţa, aşezarea comunităţii Ochakiv a fost bombardată de la instalaţiile MLRS, în urma cărora clădirile rezidenţiale au fost avariate şi a izbucnit un incendiu. Regiunea Herson: conform Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, în direcţia Herson, suburbiile şi oraşul Herson, precum şi zonele cu peste 25 de aşezări, au suferit din cauza focului de artilerie. Un rezident a murit. Doar astăzi, o persoană a murit în regiune, trei au fost rănite.

UPDATE 13:00 Forţele Aeriene: Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă

UPDATE 11:00 Statul Major General anunţă că Rusia a pierdut 142.270 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

UPDATE 09:30 Continuă bombardamentele

UPDATE 7:30 Statul Major General transmite sâmbătă dimineaţa faptul că soldaţii ucraineni resping cu succes atacurile ruşilor în apropierea a 20 de localităţi

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins atacurile ruşilor în apropierea a peste 20 de aşezări din regiunile Doneţk, Luhansk şi Harkov.

Soldaţii ucraineni au atacat un un punct de control, trei baze temporare ale trupelor ruseşti şi un sistem de rachete antiaeriene S-300. De asemenea, armata ucraineană a doborât şase drone ruseşti.

În ultima zi, armata rusă a lansat 10 rachete, 29 de lovituri aeriene şi 69 de atacuri MLRS împotriva Ucrainei.

UPDATE 04:50 Ambiţiile imperialiste ale Rusiei nu se opresc în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin va obţine foarte probabil „câştiguri semnificative în restabilirea suzeranităţii ruse asupra Belarusului”, indiferent de rezultatul invaziei sale în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a sa.

UPDATE 03:00

SUA estimează că peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniţi în Ucraina iar alţi aproximativ 9.000 au fost ucişi

UPDATE 02:00

Administraţia militară din Sumi neagă informaţiile apărute conform cărora 10.000 de soldaţi ruşi s-ar afla la graniţa regiunii. Există trupe ruse cantonate, însă numărul lor nu este nici pe departe atât de mare cum se vehiculase iniţial.

Rezumatul zilei

Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, Rusia şi-a concentrat în proporţie de 97% aproape toată armată în Ucraina. În februarie, rata victimelor din rândul trupelor ruse a fost de cinci ori mai mare decât de obicei. Kuleba: Nimeni nu împinge Ucraina să negocieze cu Putin. În schimb, toată atenţia se concentrează pe victoria finală a Ucrainei.
Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe