Connect with us

ACTUALITATE

Războiul din Ucraina, ziua 360. Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă

Publicat

 

Războiul din Ucraina, ziua 360. Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă / Soldaţii ucraineni resping cu succes atacurile ruşilor în apropierea a 20 de localităţi / Statele occidentale sunt îngrijorate. Rusia şi-ar putea extinde ambiţiile teritoriale dincolo de Ucraina. O eventuală unire cu Belarus este în discuţie

Autorităţile ucrainene refuză să coopereze şi să facă concestii atâta timp cât ruşii nu opresc atacurile
Alerte anti-aeriene au fost declanşate pe tot teritoriul ţării de teama bombardamentelor ruse
Lupte grele pe linia frontului, armata lui Zelenski încearcă să menţină controlul şi să oprească avansul ruşilor

Războiul din Ucraina, ziua 360. Statele occidentale sunt îngrijorate. Rusia şi-ar putea extinde ambiţiile teritoriale dincolo de Ucraina. O eventuală unire cu Belarus este în discuţie

UPDATE 13:00 Forţele Aeriene: Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă

UPDATE 11:00 Statul Major General anunţă că Rusia a pierdut 142.270 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

UPDATE 09:30 Continuă bombardamentele

UPDATE 7:30 Statul Major General transmite sâmbătă dimineaţa faptul că soldaţii ucraineni resping cu succes atacurile ruşilor în apropierea a 20 de localităţi

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins atacurile ruşilor în apropierea a peste 20 de aşezări din regiunile Doneţk, Luhansk şi Harkov.

Soldaţii ucraineni au atacat un un punct de control, trei baze temporare ale trupelor ruseşti şi un sistem de rachete antiaeriene S-300. De asemenea, armata ucraineană a doborât şase drone ruseşti.

În ultima zi, armata rusă a lansat 10 rachete, 29 de lovituri aeriene şi 69 de atacuri MLRS împotriva Ucrainei.

UPDATE 04:50 Ambiţiile imperialiste ale Rusiei nu se opresc în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin va obţine foarte probabil „câştiguri semnificative în restabilirea suzeranităţii ruse asupra Belarusului”, indiferent de rezultatul invaziei sale în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a sa.

UPDATE 03:00

SUA estimează că peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniţi în Ucraina iar alţi aproximativ 9.000 au fost ucişi

UPDATE 02:00

Administraţia militară din Sumi neagă informaţiile apărute conform cărora 10.000 de soldaţi ruşi s-ar afla la graniţa regiunii. Există trupe ruse cantonate, însă numărul lor nu este nici pe departe atât de mare cum se vehiculase iniţial.

Rezumatul zilei

Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, Rusia şi-a concentrat în proporţie de 97% aproape toată armată în Ucraina. În februarie, rata victimelor din rândul trupelor ruse a fost de cinci ori mai mare decât de obicei. Kuleba: Nimeni nu împinge Ucraina să negocieze cu Putin. În schimb, toată atenţia se concentrează pe victoria finală a Ucrainei.
Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe