Connect with us

EVENIMENT

Recidivist la șpagă: Ce pedeapsă a primit un șofer din Mureș prins că a dat a doua oară mită polițiștilor

Publicat

politia noaptea politisti

Un șofer din județul Mureș a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare după ce a fost prins că a dat șpagă polițiștilor, după ce acesta fusese deja condamnat pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, în regim de detenţie, şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani, după ce s-a constatat de către instanţă că infracţiunea a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie.

Citește și Șpagă de 100.000 de euro – banii primiți de un inspector antifraudă fiscală

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a respins ca nefondat apelul formulat de inculpatul B.G.C. împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Mureş şi a dispus menţinerea hotărârii atacate. Astfel, rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani şi patru luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal.
Deoarece infracţiunea de dare de mită a fost săvârşită în stare de recidivă postcondamnatorie faţă de infracţiunea de dare de mită, instanţa de judecată stabileşte ca, în final, inculpatul B.G.C. să execute o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani.

CITEȘTE ȘI: Angajat al unei primării din Mureș, săltat de DGA pentru șpagă. Cu câți bani l-au prins cei de la anticorupție

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Târgu – Mureş obligă apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Hotărârea instanţei este definitivă”.

Potrivit sursei citate, cauza a fost disjunsă din dosarul penal în care 7 agenţi de poliţie rutieră din cadrul IPJ Mureş, Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, au fost trimişi în judecată pentru că ar fi pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, iar, în schimbul sumelor de bani, fie nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, fie au aplicat alte sancţiuni decât cele comise.

Mită de 400 de lei oferită polițiștilor, după ce a fost prins că a trecut pe roșu la semafor

„În fapt, inculpatul a fost oprit pentru control de un echipaj format din doi agenţi de poliţie rutieră din cadrul IPJ Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roşie a semaforului. Pentru ca poliţiştii să nu constate fapta şi să aplice o sancţiune pentru o altă faptă, mai puţin gravă, a remis agenţilor de poliţie suma de 400 de lei”.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv, scrie Agerpres.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

Dosarul poliţiştilor este încă pe rolul instanţei de judecată.

sursa: digi24.ro

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Publicat

sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. ce sume pot fi

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?  

Publicat

baiat batut e1743523183481.jpg

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.

S-a  întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe