Connect with us

EVENIMENT

Recidivist la șpagă: Ce pedeapsă a primit un șofer din Mureș prins că a dat a doua oară mită polițiștilor

Publicat

politia noaptea politisti

Un șofer din județul Mureș a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare după ce a fost prins că a dat șpagă polițiștilor, după ce acesta fusese deja condamnat pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, în regim de detenţie, şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani, după ce s-a constatat de către instanţă că infracţiunea a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie.

Citește și Șpagă de 100.000 de euro – banii primiți de un inspector antifraudă fiscală

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a respins ca nefondat apelul formulat de inculpatul B.G.C. împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Mureş şi a dispus menţinerea hotărârii atacate. Astfel, rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani şi patru luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal.
Deoarece infracţiunea de dare de mită a fost săvârşită în stare de recidivă postcondamnatorie faţă de infracţiunea de dare de mită, instanţa de judecată stabileşte ca, în final, inculpatul B.G.C. să execute o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani.

CITEȘTE ȘI: Angajat al unei primării din Mureș, săltat de DGA pentru șpagă. Cu câți bani l-au prins cei de la anticorupție

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Târgu – Mureş obligă apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Hotărârea instanţei este definitivă”.

Potrivit sursei citate, cauza a fost disjunsă din dosarul penal în care 7 agenţi de poliţie rutieră din cadrul IPJ Mureş, Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, au fost trimişi în judecată pentru că ar fi pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, iar, în schimbul sumelor de bani, fie nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, fie au aplicat alte sancţiuni decât cele comise.

Mită de 400 de lei oferită polițiștilor, după ce a fost prins că a trecut pe roșu la semafor

„În fapt, inculpatul a fost oprit pentru control de un echipaj format din doi agenţi de poliţie rutieră din cadrul IPJ Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roşie a semaforului. Pentru ca poliţiştii să nu constate fapta şi să aplice o sancţiune pentru o altă faptă, mai puţin gravă, a remis agenţilor de poliţie suma de 400 de lei”.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv, scrie Agerpres.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

Dosarul poliţiştilor este încă pe rolul instanţei de judecată.

sursa: digi24.ro

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

spectacole de teatru pentru copii și adulți la ocna mureș,

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan, după povestea scrisă de Ion Creangă, foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. Ministerul Energiei pregătește îmbunătățirea schemei de compensare-plafonare

Publicat

măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. ministerul energiei

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta îmbunătățirea schemei de compensare/plafonare. Prin aceasta, facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, potrivit sursei citate.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba: Trei liberali din Alba conduc alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale pentru PNL

Publicat

comunicat de presă pnl alba: trei liberali din alba conduc

PNL Alba transmite într-un comunicat de presă că ”PNL i-a desemnat ieri pe cei trei lideri liberali care vor conduce la nivel național campaniile din acest an ale partidului.

Toți sunt liberali cu origini în Alba, cea mai performantă organizație PNL din România.

Dan Motreanu, europarlamentar și în prezent, președintele PNL Giurgiu, plecat din rândul PNL Alba este cel care va coordona campania pentru alegerile prezidențiale, din luna septembrie.

Dan Motreanu este cel care s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum au descoperit polițiștii din Alba un autoturism furat din Marea Britanie. Șoferul, tras pe dreapta pentru viteză prea mare

Publicat

cum au descoperit polițiștii din alba un autoturism furat din

Polițiștii din Alba au depistat un tânăr care conducea un autoturism ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Acesta a fost descoperit în timpul unei acțiuni a Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva.

Acțiunea a avut loc în data de 23 martie, iar polițiștii au comunicat depistarea mașinii, trei zile mai târziu, în data de 26 martie 2024. 

Șoferul a fost tras pe dreapta  în jurul orei 10.50, la kilometrul 316 al sensului Orăștie – Sebeș, în timp ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe