Connect with us

EVENIMENT

Recomandări ale pompierilor de Florii şi Paştele Catolic: Nu adormiţi cu lumânările aprinse

Publicat

paste
Arhivă foto

Pentru a evita producerea unor incendii, pompierii recomandă credincioșilor care sărbătoresc Paștele Catolic sau Floriile Ortodoxe să fie atenți la modul de amplasare a lumânărilor și candelelor în locuințe, oferind totodată și sfaturi pentru preoții care desfășoară slujbe în biserici.

În carul unei conferinţe de presă la sediul MAI, purtătorul de cuvânt al IGSU, Marin Adrian, a oferit câteva recomandări pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite în acest sfârşit de săptămână:

*în locuinţă, amplasarea lumânărilor şi a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanţă de perdele, materiale lemnoase sau electrocasnice (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă);

*în nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse;

*nu lăsaţi lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordaţi o atenţie sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situaţiile în care viaţa sau bunurile pot fi puse în pericol.

De asemenea, pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor, pompierii îi sfătuiesc pe preoţi şi enoriaşi să ia următoarele măsuri:

*lumânările sau candelele să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;

*evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;

*parcarea maşinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paştele Catolic şi de Floriile Ortodoxe, peste 5.000 de pompieri vor fi, zilnic, la datorie.

Recomandări ale pompierilor de Florii şi Paştele Catolic. Aproape 3.800 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină

IGSU a anunţat că echipajele de pompieri, care încadrează aproape 3.800 de mijloace tehnice, sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 322 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 de unităţi de terapie intensivă mobilă (11 specializate în tratament nou născuţi), 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 120 autospeciale pentru descarcerare.

Pe linie preventivă, pompierii vor derula activităţi de verificare la lăcaşurile de cult unde se preconizează un aflux mare de participanţi, precum şi la construcţiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. Astfel de acţiuni vor fi efectuate şi la unităţi turistice sau la obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice.

Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire vor urmări aspecte privind dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi asigurarea accesului autospecialelor de intervenţie la construcţiile bisericeşti şi hidranţii exteriori. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

accidnet intrare in floresti 2.jpeg

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un accident rutier petrecut pe raza localității Florești. La momentul sosirii, ocupanții erau ieșiți din mașini.

Patru mașini au fost implicate, iar una dintre ele s-a răsturnat pe marginea părții carosabile.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

1 1.jpg

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș Pîslaru și reprezentanți ai societății civile clujene.

Ramona Strugariu a vorbit despre prioritățile sale pentru primăria Cluj-Napoca, precum și despre motivele care stau la baza deciziei ei de a-și asuma această candidatură.

Ea își…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații religioase pentru credincioși, cu o săptămână înainte de Înviere

Publicat

duminica floriilor: intrarea domnului în ierusalim. semnificații religioase pentru credincioși,

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii sărbătoresc Floriile, în 28 aprilie 2024, o zi cu semnificații religioase deosebite, cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. 

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie.

Vezi și MESAJE de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două femei din Blaj, specializate în furt de haine din magazinul Pepco, trimise în judecată. Au sustras zeci de produse

Publicat

două femei din blaj, specializate în furt de haine din

Două femei specializate în furt de haine din magazinul Pepco din Blaj au fost trimise în judecată. Procurorii au probat trei fapte, în trei zile diferite. În total au furat zeci de articole vestimentare pentru copii. 

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 25 aprilie 2024, pe rolul Judecătoriei Blaj.

Furturile au fost comise în timpul programului de lucru, în luna ianuarie a anului 2023. Însă pentru că au fost făcute în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe