Connect with us

ACTUALITATE

Reconstrucţia Ucrainei, cel mai mare proiect economic din Europa

Publicat

ucraina
Arhivă foto

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă noaptea că reconstrucţia Ucrainei, „în sensul amplu al cuvântului”, va fi „cel mai mare proiect economic în Europa” şi va pune noi baze pentru o Ucraină „sigură şi modernă”, relatează duminică EFE.

În discursul său din noaptea de sâmbătă spre duminică, preluat de agenţia locală Unian, Zelenski s-a referit la Conferinţa privind Reconstrucţia Ucrainei, care începe luni la Lugano (Elveţia), ca la „un mare eveniment internaţional” dedicat reconstrucţiei ţării „în sensul larg al cuvântului”.

„Nu trebuie să ne limităm la reconstrucţia a tot ceea ce au distrus ocupanţii, ci trebuie să creăm o nouă bază pentru viaţa noastră, pentru o Ucraină sigură, modernă, comodă şi fără restricţii. Pentru aceasta avem nevoie de investiţii uriaşe: miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituţii şi, desigur, reforme”, a subliniat Zelenski.

În Lugano, Ucraina va prezenta luni un plan naţional privind modalităţile de implementare a întregului proces, a transmis liderul de la Kiev.

„În fapt, este vorba despre cel mai mare proiect economic al timpurilor noastre în Europa şi despre o ocazie excepţională pentru a ne prezenta tuturor statelor, tuturor companiilor pe care le vom invita să lucreze în Ucraina”, a adăugat el.

Reconstrucţia Ucrainei, cel mai mare proiect economic din Europa: Ce a spus Zelenski

Zelenski a menţionat că teritoriul format din 10 regiuni a fost afectat de lupte de la începerea invaziei ruse la 24 februarie.

„În tot acest timp am reuşit să eliberăm 1.027 oraşe şi sate, alte 2.610 se află încă sub ocupaţie rusă. Iar majoritatea dintre ele au nevoie să fie reconstruite, sute dintre ele au fost distruse complet de armata rusă, pur şi simplu trebuie construite de la zero”, a spus Zelenski.

În plus, a continuat preşedintele ucrainean, zeci de oraşe din alte regiuni ale ţării au fost lovite de rachete şi sute de companii au fost distruse, între ele industrii complexe şi foarte periculoase, precum industria chimică şi metalurgică.

Zelenski a mai spus că autorităţile ucrainene au început deja, cu propriile mijloace, să revină la viaţa normală în zonele şi teritoriile eliberate, „însă a pune în mişcare un proiect de asemenea anvergură în întreaga ţară, a oferi noi standarde de securitate, o nouă calitate a vieţii, este posibil doar atrăgând capacităţi internaţionale”, a insistat el.

Pe de altă parte, Zelenski le-a cerut ucrainenilor să recurgă la toate contactele din străinătate şi la toate posibilităţile pe care le au la îndemână pentru a transmite adevărul despre război.

Reconstrucţia Ucrainei, cel mai mare proiect economic din Europa: „Folosiţi constant toate contactele pe care le aveţi în străinătate, toate oportunităţile de informare

„Folosiţi constant toate contactele pe care le aveţi în străinătate, toate oportunităţile de informare – inclusiv reţelele sociale – pentru a transmite adevărul despre război şi despre crimele ocupanţilor pământurilor noastre”, a îndemnat el.

Totodată, Zelenski le-a cerut ucrainenilor aflaţi în oraşele din ariergardă să nu uite că războiul nu s-a încheiat şi să continue să sprijine armata.

„În multe oraşe din ariergardă există acum un sentiment de relaxare, dar războiul nu s-a terminat. Continuă încă. Din nefericire, cruzimea sa sporeşte în unele locuri şi nu trebuie să uităm acest lucru. De aceea, ajutaţi armata, ajutaţi voluntarii, ajutaţi-i pe toţi aceia care au rămas singuri în aceste momente”, a insistat preşedintele ucrainean. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe