EVENIMENT
Record de mașini abandonate ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1
În acest an au fost ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1 din Capitală 287 de mașini abandonate, cu 20 mai multe decât au fost ridicate în ultimii trei ani.
„În acest an, au fost ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1, prin dispoziție de primar, nu mai puțin de 287 de mașini abandonate, cu 20 mai multe decât au fost ridicate în Sectorul 1 în ultimii trei ani. În total, în anii 2018, 2019 și 2020, în Sectorul 1 au fost ridicate prin dispoziție de primar un număr de 267 de rable”, potrivit unui comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, la cele 287 de mașini abandonate ridicate în acest an de către Poliția Locală a Sectorului 1, prin dispoziție de primar, se adaugă 1.563 de rable care au fost ridicate de proprietari în urma somării acestora de către primărie.
Peste 1.800 de locuri de locuri de parcare, eliberate după ridicarea mașinilor abandonate
Asta înseamnă că în Sectorul 1, în acest an, au fost eliberate 1.850 de locuri de parcare care erau blocate de mașinile abandonate.
„Nu voi mai permite ca Sectorul 1 să devină un cimitir de mașini abandonate. Bucureștiul se confruntă cu o criză a locurilor de parcare care poate fi atenuată prin eliberarea domeniului public de aceste autoturisme. Am cerut Poliției Locale să intensifice operațiunea de eliberare a străzilor, trotuarelor și locurilor de parcare de mașini abandonate și rezultatele se văd: în 2021 au fost ridicate mai multe autoturisme decât în ultimii trei ani. Această acțiune va continua și în anul 2022 pentru a reda domeniul public oamenilor”, afirmă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Primăria Sectorului 1 menționează că această acțiune, pe lângă locurile de parcare eliberate, aduce bani la bugetul local, prin valorificarea mașinilor abandonate la fier-vechi.
„Anul acesta, din cele 287 de mașini abandonate ridicate prin dispoziție de primar, un număr de 176 de rable au fost vândute la REMAT”, se arată în finalul comunicatului.
(sursa: Mediafax)
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului
Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.
Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.
Programul concertului
- KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
- KOVÁCS Szilárd…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM
La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.
Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.
Campionatul Internațional al României…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Locuitorii din Ighiel, fără apă potabilă din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare. Care este durata estimată a întreruperii
Furnizarea apei potabile a fost întreruptă vineri dimineața în localitatea Ighiel din comuna Ighiu, din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare cu apă potabilă.
Potrivit operatorului Apa CTTA, durata întreruperii este estimată la circa 8 ore.
„La reluarea furnizării apei potabile, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Claudiu Răcuci: Noua lege a pensiilor trebuie să fie o lege orientată către românul care a muncit onest o viață întreagă! (PE)
Noua lege a pensiilor trebuie să fie o lege orientată către cetățean, către românul care a muncit onest o viață întreagă! Așa prevede unul dintre principiile legii pe care am votat-o anul trecut. Un alt principiu de bază al legii este contributivitatea.
PSD ÎNCALCĂ, FĂRĂ O ANALIZA AMĂNUNȚITĂ, ACESTE PRINCIPII. DE CE?
Cum putem vorbi despre principiul orientării legii către cetățean, atâta vreme cât la data…
Citește mai mult pe Alba24.ro