Connect with us

ACTUALITATE

Record de participare la Concursul internaţional „Basmele Reginei Maria”: peste 1.700 de copii din 11 ţări

Publicat

concurs
sursa foto: romaniaregala.ro

Cea de-a XIV-a ediţie a Concursului internaţional „Basmele Reginei Maria”, desfăşurat sub înaltul patronaj al Custodelui Coroanei Române, Margareta, şi al principelui Radu, a atins în acest an un record de 1.750 de participanţi, faţă de 700 în 2018.

Grădina Palatului Elisabeta a găzduit, vineri, ceremonia de premiere, la care au participat zeci de copii. Având în vedere că printre participanţi se numărau şi preşcolari, principele Radu a menţionat că aceştia au o vârstă mult mai mică decât concursul, devenit deja o „instituţie adolescentină”.

concurs

 

„Aş vrea să vă spun din partea Majestăţii Sale, Custodele Coroanei, şi a mea că suntem foarte mândri de dumneavoastră, de felul în care creşteţi, ca pe nişte flori, lucrările şi tradiţia şi gândurile bune pe care cei care au construit, care au născut, Concursul internaţional de creaţie ‘Basmele Reginei Maria’ vi le-au dat în mâinile dumneavoastră pentru a le duce mai departe. Suntem la a XIV-a ediţie. Aceasta înseamnă 14 ani de minunată lucrare literară, de o minunată exemplificare a patriotismului, a simţului datoriei, a faptului că nimic din istoria noastră nu se pierde dacă ai suficientă iubire şi suficientă conştiinţă pentru a păstra, pentru cei de astăzi şi pentru viitor”, a spus el.

Directorul Palatului Copiilor din Craiova, Alina Angela Ţacu, a menţionat că la ediţia din acest an au fost acordate 111 premii pentru participanţi provenind din 32 de judeţe din România, dar şi din zece ţări din Europa şi din Asia, inclusiv Indonezia, care nu a fost reprezentată la ediţiile anterioare.

„Suntem cu toţii onoraţi să fim astăzi aici, în acest spaţiu atât de încărcat de istorie şi de spiritualitate, pentru a omagia încă o dată, a 14-a oară în acest context educaţional atât de frumos, pe acea regină de poveste, Regina Maria, a cărei personalitate complexă şi ale cărei lucrări extraordinar de inspirate au stimulat atât de mult, nu doar imaginaţia creatoare a copiilor, ci şi patriotismul. Şi acel patriotism cred că v-a adus de la Iaşi, de la Oradea, de la Vaslui, din toate colţurile ţării până aici, în inima Bucureştiului, nu doar din dragoste de creaţie literară, ci şi din dragoste de istorie şi de rădăcină identitară românească. La cea de-a XIV-a ediţie a concursului internaţional de creaţie originală ‘Basmele Reginei Maria’ am reuşit un record, şi anume 1.750 de participanţi la acest concurs. Este recordul nostru din 14 ani. Şi nu doar atât. Lucrările înregistrate atât la secţiunea de creaţie literară, adică la basme şi la pagina de jurnal, dar şi la artă digitală şi artă plastică au fost de o înaltă ţinută artistică”, a mai precizat aceasta.

Concursul se desfăşoară începând din anul 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, şi se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor din unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi din străinătate. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe