Connect with us

EVENIMENT

Record de ”super eroi” care au donat sânge în Mureș, datorită campaniei de salvare a unei mame cu doi copii

Publicat

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş a înregistrat, în ultimele două zile, un record de donatori de sânge, după ce Asociaţia Our Lifetime din Reghin a lansat un apel la populaţie pentru salvarea unei mame cu doi copii, care a suferit un grav accident de circulaţie.

Preşedintele Asociaţiei Our Lifetime, Mihai Fărcaş, a declarat că, marţi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş s-au prezentat peste 100 de donatori, iar în urmă cu o zi numărul acestora a fost de aproape 120, fapt nemaiîntâlnit după declanşarea crizei pandemice.

 

„Datorită campaniilor ‘Sânge din Reghinul meu!’ organizate la Reghin, înainte de pandemie, în care alături de Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Târgu Mureş şi mulţi susţinători locali, am reuşit să atragem atenţia asupra a două aspecte importante.

Necesitatea şi importanţa donării de sânge, dar şi necesitate existenţei unui centru de recoltare şi donare în Reghin care să ofere această posibilitatea tuturor celor ce sunt interesaţi.

Ca o reacţie la acţiunile noastre, am început să primim solicitări din partea mai multor familii pentru a-i asista în mobilizarea de SUPER EROI, pentru diverse cazuri nefericite din viaţa lor. Super eroi e modul nostru a-i numi şi a le aduce un oarecare omagiu tuturor celor ce donează. Aşa s-a ajuns şi la implicarea noastră în campania de mobilizare de donare de sânge pentru Moldovan Emilia.

Sursa foto: Facebook/ Asociația ”Our Lifetime” Reghin

Acest eveniment nefericit apărut în viaţa familiei Moldovan, datorat unui accident rutier, într-o dimineaţă friguroasă şi în condiţii meteo nefavorabile, a fost cu adevărat şocant, pentru toată lumea”, a precizat Mihai Fărcaş.

Preşedintele Asociaţiei Our Lifetime a spus că această mobilizare a avut loc după ce un apropiat al familiei Moldovan a solicitat ajutorul.

„Am dorit să formăm un mesaj vizual şi scris, de impact, pentru a străpunge reţinerea multora din donatori, cu privire la starea de alertă. Am dorit să scoatem în evidenţă cât de rapid se pot întâmpla anumite tragedii, iar în acele momente, familia îndurerată (cei doi copilaşi) au nevoie de un glas puternic şi de mult sprijin. Prima zi, s-a desfăşurat în condiţii de igienă totală, respect faţă de măsurile de siguranţă, răbdare din partea donatorilor şi implicare mare.

Au fost 119 super eroi eligibili, dintre cei care au şi putut dona. S-au prezentat mai multe persoane, iar în continuare se aşteaptă ca zilele următoare să se prezinte şi alţi super eroi. S-a simţit în mediul online, unde am desfăşurat campania de awarness şi promovare pentru mobilizare, un val extraordinar de mare de empatie. Peste 40 000 de persoane au fost atinse de aceste postări ale Asociaţiei şi peste 450 de distribuiri”, a precizat Fărcaş.

El a susţinut că aceeaşi mobilizare a remarcat-o şi marţi şi că pentru ca donatorii să ajungă de la Reghin la Târgu Mureş, preşedintele unui club al taximetriştilor a oferit transport gratuit la aproximativ 30-40 de persoane.

„Vreau să cred că nu doar faptul că s-a mobilizat lumea şi că au fost atât de mulţi donatori astăzi, ci şi gândurile bune şi rugăciunile de peste weekend, au dat putere familiei şi lui Moldovan Emilia, care am aflat că deşi încă în stare gravă, evoluţia generală a stării de sănătate este înspre bine. Nu ni se datorează nouă acest număr record, ci se datorează inimilor mari a celor ce au contribuit. Mulţi, inclusiv eu, nu am avut tangenţă anterior sau nu o cunoşteam până acum pe Moldovan Emilia, dar asta nu a contat.

Dovadă sunt toţi cei care au distribuit postările şi toţi cei care s-au implicat. Aici aş vrea să-l amintesc şi pe Claudiu Costan, un reghinean, preşedinte al unui club al taximetriştilor, care s-a implicat direct în oferirea de transport gratuit la aproximativ 30-40 de reghineni ce au dorit să doneze.

Încă primejdia e grea pentru Moldovan Emilia şi încă luptă pentru supravieţuire şi pentru copilaşii ei de-acasă. Îndemn în continuare pe toţi cei care pot, să se mobilizeze, să doneze, să ajute cu transport şi informare pentru a ajunge la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Târgu Mureş. Poate Moldovan Emilia şi nefericitul eveniment este ceea ce ne pune pe toţi în mişcare şi de-acum să fim un exemplu în România şi în lume, de spirit civic, consecvenţă şi să fim prezenţi cât de des ne permite sănătatea şi timpul la Centrul de Transfuzie”, a susţinut Mihai Fărcaş. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Aiud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 25 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Joi, 18 aprilie

  • Șpring – orele 8.00-15.00 (7 ore)
  • Vingard (comuna Șpring) – orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între o motocicletă și o mașină în Deușu. Motociclistul nu avea permis

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni, pe DJ109A, la ieșirea din localitatea Deușu, după ce un bărbat de 37 de ani, care se deplasa cu o motocicletă în direcția localității Panticeu, a intrat în coliziune cu autoturismul care îl preceda, la volanul căruia se afla o femeie de 53 de ani.

Polițiștii clujeni au afimat că în urma impactului a rezultat rănirea bărbatului, iar testările celor două persoane cu aparatul etilotest au indicat rezultate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii. În România, a fost marcată pentru prima dată în Ardeal

Publicat

16 aprilie: ziua mondială a vocii. În românia, a fost

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii este sărbătorită în fiecare an la această dată, pentru a evidenția importanța vocii umane în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană.

Această zi își propune să aducă conștientizare asupra sănătății vocale, precum și asupra problemelor și tulburărilor legate de voce.

Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale și de a promova îngrijirea și protejarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

El Kaddouri (CFR Cluj): Luptăm până la capăt pentru al doilea loc. Obiectivul meu va fi să CÂȘTIG campionatul sezonul viitor

Publicat

el kaddouri e1713166998943.jpg

Mijlocașul de la CFR Cluj cu peste 100 de meciuri în Serie A, Omar El Kaddouri, a analizat înfrângerea cu FCSB, 0-1. Admite că obiectivul echipei este acum locul 2 și spune că vrea să continue la Cluj-Napoca și să devină campion alături de vișinii.

La începutul anului, CFR Cluj l-a convins pe Omar El Kaddouri, fotbalist cu un CV impresionant, să vină în România. La acea vreme, mijlocașul ofensiv nu mai jucase de 7 luni, astfel că nu este 100% pus la punct…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe