Connect with us

EVENIMENT

Record de ”super eroi” care au donat sânge în Mureș, datorită campaniei de salvare a unei mame cu doi copii

PublicatCentrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş a înregistrat, în ultimele două zile, un record de donatori de sânge, după ce Asociaţia Our Lifetime din Reghin a lansat un apel la populaţie pentru salvarea unei mame cu doi copii, care a suferit un grav accident de circulaţie.

Preşedintele Asociaţiei Our Lifetime, Mihai Fărcaş, a declarat că, marţi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş s-au prezentat peste 100 de donatori, iar în urmă cu o zi numărul acestora a fost de aproape 120, fapt nemaiîntâlnit după declanşarea crizei pandemice.

 

“Datorită campaniilor ‘Sânge din Reghinul meu!’ organizate la Reghin, înainte de pandemie, în care alături de Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Târgu Mureş şi mulţi susţinători locali, am reuşit să atragem atenţia asupra a două aspecte importante.

Necesitatea şi importanţa donării de sânge, dar şi necesitate existenţei unui centru de recoltare şi donare în Reghin care să ofere această posibilitatea tuturor celor ce sunt interesaţi.

Ca o reacţie la acţiunile noastre, am început să primim solicitări din partea mai multor familii pentru a-i asista în mobilizarea de SUPER EROI, pentru diverse cazuri nefericite din viaţa lor. Super eroi e modul nostru a-i numi şi a le aduce un oarecare omagiu tuturor celor ce donează. Aşa s-a ajuns şi la implicarea noastră în campania de mobilizare de donare de sânge pentru Moldovan Emilia.

Sursa foto: Facebook/ Asociația ”Our Lifetime” Reghin

Acest eveniment nefericit apărut în viaţa familiei Moldovan, datorat unui accident rutier, într-o dimineaţă friguroasă şi în condiţii meteo nefavorabile, a fost cu adevărat şocant, pentru toată lumea”, a precizat Mihai Fărcaş.

Preşedintele Asociaţiei Our Lifetime a spus că această mobilizare a avut loc după ce un apropiat al familiei Moldovan a solicitat ajutorul.

“Am dorit să formăm un mesaj vizual şi scris, de impact, pentru a străpunge reţinerea multora din donatori, cu privire la starea de alertă. Am dorit să scoatem în evidenţă cât de rapid se pot întâmpla anumite tragedii, iar în acele momente, familia îndurerată (cei doi copilaşi) au nevoie de un glas puternic şi de mult sprijin. Prima zi, s-a desfăşurat în condiţii de igienă totală, respect faţă de măsurile de siguranţă, răbdare din partea donatorilor şi implicare mare.

Au fost 119 super eroi eligibili, dintre cei care au şi putut dona. S-au prezentat mai multe persoane, iar în continuare se aşteaptă ca zilele următoare să se prezinte şi alţi super eroi. S-a simţit în mediul online, unde am desfăşurat campania de awarness şi promovare pentru mobilizare, un val extraordinar de mare de empatie. Peste 40 000 de persoane au fost atinse de aceste postări ale Asociaţiei şi peste 450 de distribuiri”, a precizat Fărcaş.

El a susţinut că aceeaşi mobilizare a remarcat-o şi marţi şi că pentru ca donatorii să ajungă de la Reghin la Târgu Mureş, preşedintele unui club al taximetriştilor a oferit transport gratuit la aproximativ 30-40 de persoane.

“Vreau să cred că nu doar faptul că s-a mobilizat lumea şi că au fost atât de mulţi donatori astăzi, ci şi gândurile bune şi rugăciunile de peste weekend, au dat putere familiei şi lui Moldovan Emilia, care am aflat că deşi încă în stare gravă, evoluţia generală a stării de sănătate este înspre bine. Nu ni se datorează nouă acest număr record, ci se datorează inimilor mari a celor ce au contribuit. Mulţi, inclusiv eu, nu am avut tangenţă anterior sau nu o cunoşteam până acum pe Moldovan Emilia, dar asta nu a contat.

Dovadă sunt toţi cei care au distribuit postările şi toţi cei care s-au implicat. Aici aş vrea să-l amintesc şi pe Claudiu Costan, un reghinean, preşedinte al unui club al taximetriştilor, care s-a implicat direct în oferirea de transport gratuit la aproximativ 30-40 de reghineni ce au dorit să doneze.

Încă primejdia e grea pentru Moldovan Emilia şi încă luptă pentru supravieţuire şi pentru copilaşii ei de-acasă. Îndemn în continuare pe toţi cei care pot, să se mobilizeze, să doneze, să ajute cu transport şi informare pentru a ajunge la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Târgu Mureş. Poate Moldovan Emilia şi nefericitul eveniment este ceea ce ne pune pe toţi în mişcare şi de-acum să fim un exemplu în România şi în lume, de spirit civic, consecvenţă şi să fim prezenţi cât de des ne permite sănătatea şi timpul la Centrul de Transfuzie”, a susţinut Mihai Fărcaş. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

DIICOT, cercetări in rem în cazul accesării datelor privind vaccinarea de consilierul lui Voiculescu

Publicat

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început cercetările în cazul accesării datelor privind vaccinarea de către Ștefan Voinea, consilierul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a declarat, duminică, pentru Aleph News, că cercetările privind accesarea datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), au început și se fac in rem, pentru fapte.

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a spus procurorul șef Porime.

Corpul de control al Prim-Ministrului a făcut verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19, demarat de Ministerul Sănătăţii, fiind verificate în cadrul controlului activităţile specifice mai multor instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii şi a celor aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării Platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

După ce a fost sesizat DIICOT-ul în urma verificărilor Corpului de Control, iar ministrul Voiculescu a fost demis, acesta a declarat că premierul Florin Cîţu are un comportament demn de junta militară, care nu are nicio legătură cu o ţară europeană.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Biciclistă spulberată de o mașină pe o șosea din Craiova

Publicat

Încă un accident, duminică seara, în Craiova, în sensul giratoriu dintre strada Henry Ford și Bld Decebal.

Accidentul a avut loc între un autoturism și o bicicletă.

Astfel, polițiștii Biroului Rutier Craiova au identificat o femeie de 45 de ani, din Craiova, conducătoare a autoturismului implicat în accident.

Persoana care se afla pe bicicletă, o femeie de 51 de ani, din Craiova, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, aceasta fiind conștienta.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident violent în Craiova. Doi tineri au ajuns la spital

Publicat

Accident rutier duminică după-amiază pe Calea Severinului din Craiova.

Polițiștii au identificat un tânăr de 22 de ani, din Coțofenii din Față, care conducea o autoutilitară. Acesta a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de o femeie de 41 de ani, din Chilia Veche, judetul Tulcea.

În urma impactului, autoutilitara s-a răsturnat, iar tânărul de 22 de ani și un pasager de 18 ani au fost transportați la spital, conștienți.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

După intervenția brutală a polițiștilor în Pitești, doi agenți au fost reținuți

Publicat

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești, decedat în timp ce era imobilizat de polițiști, a anunțat că doi agenți de Poliție au fost reținuți duminică, pentru 24 de ore, scrie MEDIAFAX.

Procurorul a mai anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

Ancheta va continua, a anunțat procurorul.

Citește mai departe