Connect with us

EVENIMENT

Record de temperatură pozitivă, în ziua de Crăciun, într-o zonă din Canada. S-a înregistrat al treilea ”Crăciun verde” fără zăpadă

Publicat

Metropola Montreal din provincia canadiană Quebec a doborât recordul absolut de temperatură pentru data de 25 decembrie, cu 13,6 grade Celsius, în timp ce mercurul din termometre a depăşit valoarea de 16 grade Celsius în sudul regiunii, relatează AFP.

„Recordul anterior era de 11,7 grade, din 1964; am atins 13,6 în Montreal în această dimineaţă, la ora 8:00”, a declarat vineri meteorologul Dominic Martel pentru AFP. Este vorba despre un record absolut pentru 25 decembrie, de la înregistrarea datelor meteorologice, în urmă cu „aproximativ 150 de ani”, a spus el.

Sudul Quebec, la graniţa cu Statele Unite, a cunoscut temperaturi şi mai ridicate, precum 16,4 grade Celsius în Frelighsburg. Însă, datele meteorologice din această regiune au început să fie înregistrate în urmă cu doar aproximativ cincisprezece ani, aşadar „un record pentru această staţie nu are o mare valoare ştiinţifică”, a notat Martel.

Anul acesta este al treilea „Crăciun verde” – fără zăpadă – consecutiv, în regiunea Montreal.

Această temperatură record se explică printr-un „flux tropical, de aer cald şi umed, care s-a deplasat pe toată coasta de est din Florida şi a ajuns la noi”, a explicat Dominic Martel. Este un „sistem costier neobişnuit”, a adăugat specialistul.

Metropola Quebec, obişnuită cu ierni aspre şi înzăpezite, a depăşit recordul de temperatură negativă pentru o zi de Crăciun în 1980, când au fost înregistrate minus 32,4 grade Celsius.

În timp ce sudul Quebec şi provincia vecină New Brunswick au doborât recorduri de căldură vineri, restul Canadei a cunoscut un „Crăciun alb”, cu temperaturi cuprinse între minus 1 grad Celsius în Toronto (centru) şi minus 25 de grade Celsius în Whitehorse, în teritoriul Yukon (nord-vest). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se PRELUNGEȘTE traseul liniei 18. Se înființează 8 STAȚII noi în Borhanci

Publicat

autobuze ctp.jpg

Începând de marți, 16.04.2024, autobuzele care circula pe linia 18 vor avea traseu dus-întors pe strada Romul Ladea, modificat față de situația actuală, în care întoarcerea autobuzelor înspre oraș se realiza pe străzile Voievodul Gelu și Borhanciului.

În acelasi timp, traseul actual al liniei se va prelungi cu aproximativ 750m pe strada Veseliei, unde va avea punct de întoarcere în zona numărului 58.

Se PRELUNGEȘTE traseul liniei 18. Se înființează 8…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Cum ar putea fi amendați conducătorii care încalcă legea. Care este condiția

Publicat

Șoferii vor putea fi amendați pe baza video urilor de pe

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Conducătorii auto care sunt filmați cu o cameră de bord sau cu telefonul când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați, prevede un proiect de ordonanță publicat recent în dezbatere publică.

Potrivit acestuia, șoferii vor putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Asta ar putea contribui la reducerea numărului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne.

Dacă modificarea va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Ocna Mureș, cercetat penal după ce a condus băut. Ce alcoolemie avea, la volan

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat din Ocna Mureș este cercetat penal după ce a fost prins băut la volan. Acesta a fost oprit de polițiști, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, luni, 15 aprilie, în jurul orei 12.50, polițiștii din Ocna Mureș au depistat un bărbat de 68 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din oraș. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Cod GALBEN de furtună pentru Cluj și alte 22 de județe

Publicat

furtuna 1 scaled e1685194692906.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza şi o informare pentru toată ţara, valabilă până joi seara, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, de marţi, ora 15:00, până miercuri, la ora 15:00, în Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe