Connect with us

ACTUALITATE

RECORD ISTORIC: Temperatura a depăşit 32 de grade Celsius în sudul statului Alaska

Publicat

alaska

Termometrele au înregistrat joi valori de peste 32 de grade Celsius la Anchorage, cel mai mare oraş din statul american Alaska, un record istoric de temperatură pentru acest oraş din Alaska, regiune care suferă din plin efectele încălzirii globale, informează AFP.

Potrivit meteorologilor, temperatura maximă medie înregistrată într-o zi de 4 iulie la Anchorage este de 18,3 grade Celsius.

„La ora 17:00, pe Aeroportul internaţional din Anchorage au fost înregistrate oficial 90 de grade Fahrenheit (circa 32,2 grade Celsius) pentru prima dată” în istoria înregistrărilor meteorologice, a anunţat pe Twitter Serviciul National de Meteorologie (NWS).

Precedentul record fusese stabilit pe 14 iunie 1969, când s-au înregistrat 85 de grade Fahrenheit (29,4 grade Celsius). Monitorizarea valorilor termice la aeroportul din Anchorage a început în 1952.

”Mai multe recorduri istorice au fost doborâte la diferite staţii de observaţie din sudul Alaska, care, potrivit unor experţi, este afectată de ”un val de căldură”, a subliniat vineri dimineaţă NWS. În localitatea Kenai s-au înregistrat 31,6 grade Celsius (în comparaţie cu 30,5 grade Celsius în iunie 1903 şi iunie 1953), iar la King Salmon (31,6 grade Celsius).

Tradiţionale focuri de artificii cu ocazia zilei de 4 iulie, ziua naţională a Statelor Unite, au fost anulate la Anchorage din cauza ”acestor condiţii meteo extrem de aride”, care cresc în mod considerabil riscurile producerii unor incendii de pădure.

Temperaturile extrem de ridicate din sudul Alaska sunt provocate de ”o vastă zonă de presiune înaltă care se află chiar deasupra noastră”, a explicat meteorologul Bill Ludwig, din cadrul NWS.

Chiar dacă acest nou record pare impresionat, nu este un fapt neobişnuit ca în Alaska să se înregistreze temperaturi de peste 30 de grade Celsius în timpul verii, în special în interiorul regiunii, unde valorile extreme sunt mai pronunţate.

Oraşul Fairbanks, situat la circa 500 de kilometri nord de Anchorage, a înregistrat o temperatură de 37,2 grade Celsius pe 28 iulie 1919, iar mai recent, pe 5 august 1994, mercurul termometrelor a urcat la 34 de grade Celsius, potrivit arhivelor NWS.

Recordul absolut înregistrat în Alaska a atins pragul simbolic de 100 grade Farenheit (37,8 grade Celsius) la Fort Yukon (centru-est) pe 27 iunie 1915.

Alaska a mai doborât recorduri de temperatură în primăvara trecută, în special în zona arctică, foarte sensibilă la schimbările climatice. Totodată, în fiecare zi a lunii iunie, fără nicio excepţie, termometrele au arătat temperaturi peste valorile normale, precizează NWS.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, Alaska se încălzeşte de două ori mai rapid decât media globală. În perioada ”1901-2016, temperaturile medii în Statele Unite au crescut cu un grad Celsius, în timp ce în Alaska, au crescut cu 2,6 grade”, a afirmat în luna aprilie Rick Thoman, expert în cadrul centrului de evaluare şi politici de mediu din Alaska.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Corni, cu permisul suspendat și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, aventuri în trafic la oraș, în Botoșani

Publicat

etilotest bun.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 23 martie 2024 oprit pentru control, pe  Bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Placheta de onoare a Poliției Române pentru cei trei polițiști de la Botoșani care l-au găsit pe micuțul Aryan Mahmood

Publicat

politisti premiati.jpg

Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan Mahmood, în timpul căutărilor desfășurate în pădurea din apropierea localității Tudora, au primit distincții din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, care a organizat întreaga operațiune de căutare a micuțului de doi anișori Aryan Mahmood, care s-a pierdut de bunici săptămâna trecută la Tudora.

“Aceștia au primit Placheta de onoare a Poliției Române pentru merite deosebite în activitatea desfășurată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe