EVENIMENT
Recordul mondial de la Alba Iulia, publicat de Guinness World Record. Harta României, recreată de 4.807 de oameni
Guinness World Record a publicat recent ultimul record doborât la Alba Iulia, respectiv „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”, în care 4.807 de oameni au recreat harta României, având în mijloc numărul „100”, pe 29 septembrie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.
Vezi și VIDEO FOTO: RECORD MONDIAL OMOLOGAT OFICIAL LA ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României
Evenimentul a fost organizat pentru a comemora Centenarul Marii Uniri. În cadrul acestuia au participat cetățeni din Alba Iulia, dar și din orașele Cluj-Napoca, Sibiu, Deva și Oradea. Printre participanți s-au numărat copii din școlile și liceele locale, studenți, muncitori și echipe sportive locale.
Organizatori ai evenimentului au fost Asociația 11even, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, Ministerului Educației, Ministerului Tineretului și Sportului și a unui grup de companii și ONG-uri partenere.
Forma țării a fost ținută timp de 5 minute și 27 de secunde, timp în care un cartograf a verificat dacă acesta s-a potrivit cu cea a României.
Istoria înregistrării „Largest human image of a country/continent” – „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”
Potrivit reprezentanțulor Guiness World Record, acest record a fost pentru prima dată stabilit de către Arabia Saudită, la 5 septembrie 2016. Atunci, 600 de participanți au format harta țări din Asia de Vest.
Recordul a fost doborât mai apoi în data de 23 septembrie 2016, când 811 persoane au format imaginea Africii, la Beaumont Estate – Old Windsor, Marea Britanie.
În 15 noiembrie 2017, elevii de la Colegiul Sf. Ignatie din Riverview (Australia) au format o imagine a Timorului de Est (o țară insulară situată în partea de sud-est a Asiei), alcătuită din 1.087 de persoane.
Vechiul record a aparţinut statului Myanmar, cunoscut în limba română și ca Birmania, a doua țară ca mărime din Asia de sud-est, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni.
Vezi și FOTO-VIDEO: Județul Alba, de patru ori în Cartea Recordurilor Guinness. La ce suntem primii în lume
Cinema Dacia din Cluj-Napoca găzduiește o expoziţie de trenuleţe şi miniaturi în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie. Conform organizatorilor, această expoziție ridică standardele la „următorul nivel” în comparație cu alte expoziții organizate până acum în țară.
Noutate în cadrul expoziției
Un lucru prin care această expoziție se diferențiază de restul este faptul că aduce interactivitatea printre participanți: „În sfârșit, poți testa și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Horoscop de weekend: 23-24 noiembrie. Se anunță momente pline de entuziasm, dar e nevoie de echilibru între distracție și relaxare
Horoscop de weekend: 23 – 24 noiembrie. Weekendul aduce pentru fiecare zodie oportunitatea de a echilibra momentele de introspecție cu cele de bucurie și conectare, arătând că fiecărei zile îi putem da un strop de magie prin alegerile noastre.
Acest weekend se conturează ca un moment de armonie între relaxare și energie creativă, oferind fiecărei zodii șansa de a-și prioritiza nevoile și dorințele.
Fie că este vorba…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Primarul Clujului, Emil Boc, este și președintele Comisiei de Buget și Coeziune Teritorială a Comitetului European a Regiunilor, organism care dă unde verde sau oprește propunerile de buget ale Uniunii Europene.
Boc s-a aflat zilele trecute la Bruxelles la sesiunea plenară unde s-au aniversat 30 de ani de la înființarea Comitetului European al Regiunilor, ocazie cu care edilul Clujului a acordat un interviu pentru Cluj24.
Rep: Ce faceți la Bruxelles?
E.B. Este…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Dispozitiv de alertare în premieră europeană, dezvoltat la Cluj. Primește și transmite mesaje dacă nu este semnal GSM
Un prototip al dispozitivului de alertare AlertBox, dezvoltat la Cluj-Napoca de compania AROBS, se află în fază de testare, acesta făcând parte dintr-un proiect co-finanțat de Agenția Spațială Europeană (ESA) prin programul ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems).
Reprezentanții AROBS au explicat, vineri, că prototipul este un sistem inovativ conceput în România și creat pentru a oferi populației acces neîntrerupt la serviciile de tip RO-Alert si…
Citește mai mult pe Cluj24.ro