Connect with us

EVENIMENT

Recordul mondial de la Alba Iulia, publicat de Guinness World Record. Harta României, recreată de 4.807 de oameni

Publicat

Alba Iulia 100 Cartea Recordurilor 2018

Guinness World Record a publicat recent ultimul record doborât la Alba Iulia, respectiv „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”, în care 4.807 de oameni au recreat harta României, având în mijloc numărul „100”, pe 29 septembrie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

Vezi  și VIDEO FOTO: RECORD MONDIAL OMOLOGAT OFICIAL LA ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României

Evenimentul a fost organizat pentru a comemora Centenarul Marii Uniri. În cadrul acestuia au participat cetățeni din Alba Iulia, dar și din orașele Cluj-Napoca, Sibiu, Deva și Oradea. Printre participanți s-au numărat copii din școlile și liceele locale, studenți, muncitori și echipe sportive locale.

Organizatori ai evenimentului au fost Asociația 11even, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, Ministerului Educației, Ministerului Tineretului și Sportului și a unui grup de companii și ONG-uri partenere.

Forma țării a fost ținută timp de 5 minute și 27 de secunde, timp în care un cartograf a verificat dacă acesta s-a potrivit cu cea a României.

 

Istoria înregistrării „Largest human image of a country/continent” – „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”

recorduri guiness imagine tari

Potrivit reprezentanțulor Guiness World Record, acest record a fost pentru prima dată stabilit de către Arabia Saudită, la 5 septembrie 2016. Atunci, 600 de participanți au format harta țări din Asia de Vest.

Recordul a fost doborât mai apoi în data de 23 septembrie 2016, când 811 persoane au format imaginea Africii, la Beaumont Estate – Old Windsor, Marea Britanie.

În 15 noiembrie 2017, elevii de la Colegiul Sf. Ignatie din Riverview (Australia) au format o imagine a Timorului de Est (o țară insulară situată în partea de sud-est a Asiei), alcătuită din 1.087 de persoane.

Vechiul record a aparţinut statului Myanmar, cunoscut în limba română și ca Birmania, a doua țară ca mărime din Asia de sud-est, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni.

Vezi și FOTO-VIDEO: Județul Alba, de patru ori în Cartea Recordurilor Guinness. La ce suntem primii în lume

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024. Cine poate beneficia și care este cuantumul lunar

Publicat

venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, venitul minim de incluziune (VMI).

Potrivit Ministerului Muncii, beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie. Este un program focalizat pe cei vulnerabili care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona Peșterii Ghețarul de la Scărișoara. Au intervenit jandarmii de la Arieșeni

Publicat

foto video: un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieșeni a intervenit joi seara, în zona Peșterii Ghețarul de la Scarișoara, unde un autoturism rămăsese imobilizat. 

În acesta se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care le-au relatat jandarmilor că, din cauza neechipării corespunzătoare a mașinii, nu au mai putut înainta pe drumul acoperit cu polei.

Jandarmii i-au ajutat să treacă de porțiunea de drum care le-a pus probleme, iar cuplul și-a continuat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Publicat

stomatologie bun scaled e1696076734791.jpg

Un proiect de lege depus la Parlament prevede gratuitate la medicina dentară pentru persoanele cu handicap, scrie Alba24.ro.

Potrivit inițiatorilor, aceste categorii de persoane defavorizate, în majoritatea cazurilor, prezintă afecțiuni ce se mențin pe tot parcursul vieții.

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Costurile pe care familiile acestora trebuie să le suporte pentru tratamentele și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe