Connect with us

ACTUALITATE

RECORDURI de preț la tablouri vândute de o galerie de artă din Cluj.  Ce pictori au trecere

Publicat

pictura.jpg

Licitația Galeriei Quadro #35 din Cluj-Napoca s-a încheiat cu succes fiind înregistrate mai multe recorduri de autor și creșteri spectaculoase.

Astfel, s-a realizat un nou record de autor pentru Nagy Albert, al treilea obținut într-o licitație Quadro iar pictura ”Iarnă cu sălcii bătrâne” (1968) s-a adjudecat la prețul de 15.000 euro, de la un preț de pornire 8.000 de euro.

Nagy Albert a fost un pictor clujean care a trăit între 1902 – 1970.

De asemenea, prețuri semnificative au înregistrat picturile interbelice, precum ”Nud” (1921), operă timpurie de Nagy Imre, adjudecată la 16.000 euro, tabloul ”Târg la Baia Mare” de Jándi Dávid, adjudecat la 8.000 euro, respectiv s-au oferit 900 euro pentru o grafică multiplicată de Krizsán János.

Alte recorduri de autor obținute au fost T. Szűcs Ilona (”Natură static”, 2.800 euro), Barát Mór (”Uliță la Baia Mare”, 2400 euro), Victor Ciato (”Variație în spiritul sistemului Tang”, 2.200 euro), Lövith Egon Marc (”Cal în livadă”, 1.200 euro).

”În cadrul licitației s-a confirmat interesul colecționarilor pentru pictori precum Fülöp Antal Andor, Incze János Dés, Mohy Sándor, Páll Lajos, Constantin Piliuță și Szolnay Sándor, de la fiecare dintre acești autori adjudecându-se mai multe lucrări, unele cu creșteri importante.

Dorim să mulțumim colecționarilor și instituțiilor pentru achizițiile prin care contribuie la creșterea prestigiului artei din Transilvania!”, au spus reprezentanții Galeriei Quadro.

Loturile licitației Quadro #35 rămase neadjudecate care pot fi achiziționate la prețul de pornire (plus comisionul galeriei de 20% și 0,5% TAP) pe website-ul galeriei www.licitatie.galeriaquadro.ro….

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe