Connect with us

ACTUALITATE

Rednic, vizitat de suporteri acasă. Revine la Dinamo, dar în condiţiile lui

Publicatrednic

Tehnicianul Mircea Rednic, îndepărtat de la echipa de fotbal Dinamo, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost vizitat miercuri seara acasă de o parte a suporterilor dinamovişti care i-au cerut să revină ca antrenor principal.

Rednic ar fi dispus să se întoarcă, dar în condiţiile în care în conducerea clubului ar fi numiţi oameni aduşi de el.

„Eu nu judec suporterii, îi susţin din toate punctele de vedere, pentru că mă pun şi în pielea lor. Au fost la mine acum acasă şi am avut o discuţie cu ei despre ceea ce s-a întâmplat. Şi le-am explicat care este situaţia. Eu chiar nu înţeleg. Adică noi stabilim ceva despre sezonul următor şi după aia tu îmi spui de locul 9? Eu nu am ştiut de lucrul ăsta. Păi trebuia să îmi spui că domnul Ionuţ (n.r. – acţionarul Ionuţ Negoiţă), aşa cum îi spune Bogdan Bălănescu, vrea locul 7 sau nu ştiu ce loc. Mie nu mi-au spus nimic de asta. Atunci de ce îmi spui că Şerban trebuie să facă alea cinci meciuri, eu nu mai schimb echipa în condiţiile astea. I-am dat drumul lui Nasser (Aliji) să plece la echipa naţională, lui Nistor la fel. Dacă ştiam aşa, ţineam pe toată lumea. În plus eu am avut sula în coastă pentru transferuri că aveam un buget să nu depăşim 100.000 (euro) pe lună, că nici pe ăia nu i-am avut şi a trebuit să împrumut eu clubul, şi acum, când am buget şi aş putea să aduc jucători buni, pentru că una e să ai jucători la 8.000 – 9.000 sau 10.000 cum era pe vremea lui Bratu, şi una e să ai la 1.500 cum am adus eu, sunt îndepărtat. Pentru că nu a depăşit niciunul 6.000 de euro. Şi atunci e corect faţă de mine? Când pot să aduc jucători de calitate tu mă dai la o parte şi vin alţii? Vine gaşca şi iau ei transferurile”, a declarat Rednic pentru AGERPRES.

Tehnicianul a mai spus că suporterii l-au întrebat dacă e dispus să revină la echipă şi că le-a răspuns afirmativ având în vedere ataşamentul de care au dat dovadă: „Suporteri m-au întrebat dacă reuşesc să mă duc înapoi şi dacă vin. Ei credeau că mă duc şi semnez. Le-am spus că normal, la ce au făcut ei, că aproape au dat foc la hotel, eu ce să fac să le întorc spatele? Ce au făcut ei pentru Dinamo şi pentru mine? Eu mă întorc, dar în condiţiile mele. Nu mai lucrez cu un om sau cu oameni care m-au trădat. Pentru că eu asta o consider trădare şi nu mai pot să mai lucrez cu el sau cu ei pentru că mai sunt şi alţi doi care mai sunt pe acolo. Am fost trei într-o barcă şi a rămas doar el. El nu are nicio vină, nu? Până să vin eu cine a făcut transferurile, că Bratu spune că el nu avea nici o responsabilitate. Că el mergea pe tineri şi apoi s-a schimbat strategia. Şi eu atunci de ce am venit, am venit paravan, ca să îi salvez pe ei nu? De asta mi-e ciudă, că s-au folosit de mine. Adică eu am venit tampon la suporteri şi lumea să uite perioada aia în care erau jucători cu 165.000 fără clauză de performanţă. Păi stai, tată, şi când au plecat nu au plecat cu mâna goală. După aceea au spus, ‘hai nea Mircea, caută cu 1.500 – 2.000′ şi uitaţi-vă la rezultate, din ianuarie – 12 victorii, 4 egaluri şi 4 înfrângeri, cea mai bună apărare. Până să vin eu se încasau de la două în sus pe meci. Apărarea deja nu o mai schimbam şi începeam de la mijloc în sus şi aduceam calitate. Şi acum când eu pot să aduc jucători, mă dai pe mine la o parte?”.

Antrenorul a precizat că nu depinde de el întoarcerea la Dinamo şi că nu a vorbit cu nimeni din conducerea clubului până acum despre această posibilitate.

„Acum nu depinde de mine dacă mă întorc sau nu. Nu s-a vorbit nimic. M-a sunat astăzi Bogdan Bălănescu, înainte de conferinţa lor de presă şi eram la o clinică făceam nişte analize. Eu le-am spus suporterilor că dacă mi se cere să revin, o să revin. Dar în condiţiile mele. Eu nu am nimic cu Bălănescu, el este angajat, are atribuţiunile lui. Nu îl dau eu afară pentru că nu e angajat de mine dar cei din jurul meu vor fi alţii. Vor fi poate alt manager şi alt preşedinte şi vicepreşedinte, ceva de genul ăsta. Vreau oameni care să fie cu mine sută la sută, nu de genul ‘sunt dar nu sunt'”, a mai spus Mircea Rednic.

Rednic a precizat că în cazul în care ar reveni ca antrenor la Dinamo alături de el ar veni şi sponsori care şi-au arătat această disponibilitate: „Dacă m-aş întoarce ar veni şi sponsorii despre care vorbeam, pentru că ei veneau pentru mine, pentru Dinamo, un proiect în care eu eram antrenor. Aveau o garanţie, dar culmea, că nu mai ai mei nu au garanţie”.

Suporterii dinamovişti au protestat în noaptea de marţi spre miercuri la sediul clubului care se află în incinta Hotelului Rin, aprinzând torţe şi scandând împotriva deciziei acţionarului Ionuţ Negoiţă de a-l îndepărta pe Mircea Rednic.

Miercuri, la prânz, conferinţa de presă în care urma să fie prezentat noul antrenor, Eugen Neagoe, a fost anulată, tot după o intervenţie a suporterilor dinamovişti care au cerut să discute cu preşedintele Bogdan Bălănescu şi directorul sportiv Ionel Dănciulescu. La finalul întâlnirii, Bălănescu a afirmat că Neagoe este antrenorul echipei, menţionând însă că o decizie va fi luată în zilele următoare.

„Suporterii au cerut ca Eugen Neagoe să nu fie instalat la Dinamo şi să vină nea Mircea Rednic înapoi. Antrenorul lui Dinamo în momentul de faţă este Eugen Neagoe. Vom vedea ce se va întâmpla în zilele viitoare, dar va fi o decizie foarte grea”, a afirmat Bălănescu.

Tehnicianul Eugen Neagoe a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, în locul lui Mircea Rednic, căruia i s-a comunicat prin intermediul preşedintelui clubului de către acţionarul Ionuţ Negoiţă că înţelegerea a fost ruptă. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

OMS afirmă că varianta Delta nu-i vizează în mod specific pe copii

Publicat

Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze. Declarația aparține OMS, care a raportat o rată crescută de infectare la toate grupele de vârstă, informează AFP.

„Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii”, a afirmat experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

S-a afirmat că „variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social”, a adăugat specialista.

Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este detectată în 132 de ţări.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută „la toate grupele de vârstă”.

Se lucrează pentru o mai bună înţelegere a dinamicii variantei Delta. Inclusiv pentru a înţelege de ce este atât de contagioasă.

„Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate”, a continuat expertul OMS. E nevoie de distanţare fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.

„Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri”, a subliniat ea.

OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 „pentru că boala este aceeaşi”. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Descoperire în Olanda. Cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice

Publicat

Posibil cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice identificat vreodată în Olanda a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri în sud-estul ţării, informează AFP.

Conform poliţiei olandeze, laboratorul avea capacitatea de a produce zilnic peste o sută de kilograme de droguri sintetice, cu o valoare de piaţă de un milion de euro pe zi, a raportat agenţia olandeză de ştiri ANP.

„Potrivit serviciului naţional de dezmembrare, este vorba de cel mai mare şi mai profesionist sit de producţie de droguri sintetice descoperit vreodată în Olanda”, se arată într-un comunicat al poliţiei olandeze.

Laboratorul format din două hangare interconectate era amplasat în mediul rural din sud-estul Olandei. A fost descoperit graţie informaţiilor obţinute din mesaje criptate interceptate, a spus poliţia.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, de naţionalitate poloneză, a fost arestat la faţa locului. Poliţia nu a exclus că urmează mai multe arestări.

Având în vedere amploarea operaţiunii, dezmembrarea laboratorului va dura până duminică.

A fost, de asemenea, deschisă o anchetă. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Crește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în Islanda

Publicat

Arhivă foto

Islanda a înregistrat timp de patru zile consecutiv peste 100 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, au anunţat vineri autorităţile sanitare locale, relatează dpa.

Această cifră poate părea scăzută în comparaţie cu cele din alte ţări, dar pentru insula nord-atlantică cu 360.000 de locuitori este îngrijorător de mare.

Islanda a ridicat toate restricţiile la sfârşitul lunii iunie, după 15 luni de distanţare fizică, purtarea măştii şi alte măsuri.

Dar din cauza numărului tot mai mare de infecţii, unele restricţii au fost reintroduse acum câteva zile. Pub-urile şi cluburile se închid la miezul nopţii şi la evenimente pot participa cel mult 200 de persoane. În plus, oamenii trebuie să păstreze din nou cel puţin un metru distanţă şi să poarte mască în interior.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Protecţia dată de vaccinurile anti-COVID-19 foarte probabil să scadă în timp

Publicat

Arhivă foto

Protecţia pe care o oferă vaccinarea împotriva infecţiei cu coronavirus şi a îmbolnăvirii potenţial severe este foarte probabil să scadă în timp, astfel încât campaniile de vaccinare vor continua în următorii ani, au declarat oamenii de ştiinţă grupului de consiliere al guvernului britanic, relatează vineri Reuters.

„Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp”, conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

„Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili”, au spus oamenii de ştiinţă.

Documentul, intitulat „Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?”, a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England.

AGERPRES

Citește mai departe