Connect with us

ACTUALITATE

Reducerea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii. Firea anunță continuarea demersurilor

Publicat

gabriela firea sursa facebook

Continuă demersurile începute pentru reducerea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii, informează Gabriela Firea. Anul trecut, aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame, potrivit ministrul Familiei.

„Continuăm demersurile începute pentru reducerea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii. Fenomenul tinerelor care devin mame mult prea devreme este una dintre temele pentru care este imperios necesar să găsim soluții urgente și eficiente. Putem face asta doar mergând direct în comunitățile unde avem cele mai multe astfel de probleme, pentru a discuta cu oamenii și a găsi rezolvări punctuale”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta anunță că s-a întâlnit cu Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, și au fost abordate aceste teme: „împreună vom stabili un plan concret de acțiune în comunitățile de romi din Romania. Am primit cu drag un dar simbolic – Lulica, prima păpușă cu trăsături identice femeilor rome gândită pentru a combate discriminarea romilor. Ne dorim să înceteze obiceiul căsătoriilor timpurii care este încă o practică barbară în anumite comunități de romi. Trebuie să se înțeleagă că vorbim despre niște copii, care au nevoie să li se respecte drepturile și copilăria. Este o misiune grea pe care ne-o asumăm, dar vom avea discuții aplicate, direct în comunitățile unde încă se mai practică aceste obiceiuri. E o măsură prin care încercăm să reducem și numărul mamelor minore sau a celor care abandonează școală. Cele două fenomene sunt consecințele nefaste ale căsătoriilor timpurii. Anul trecut am avut aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame mult prea devreme, iar asta nu înseamnă creșterea sănătoasă a natalității pe care ne-o dorim cu toții. În plus, o fată care naște la vârsta asta nu se mai întoarce la școală vreodată”.

Începând de anul viitor, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse alături de Partida Romilor va începe proiecte privind combaterea acestor fenomene din comunitățile de romi din România.

„Mă bucur că îl avem în echipa ministerului pentru a se ocupa de aceste proiecte, din funcția de subsecretar de stat, pe Bogdan Paraschiv, secretar general la Partida Romilor Pro-Europa”, adaugă Firea.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

ANUNȚ: Primăria Aiud angajează inspector de specialitate, la compartimentul Salubrizare. Calendar și condiții de participare

Publicat

primaria aiud 1000x600.jpeg

Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local, cu sediul în Aiud, str. Tribun Tudoran, nr. 9, jud. Alba, organizează concurs pentru ocuparea pe durată nedeterminată a unei funcții contractuale de execuție vacantă de Inspector de specialitate, grad profesional debutant, Compartimentul Salubrizare din cadrul Serviciului Tehnic, Întreținere Patrimoniu.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.

Condiţiile generale de participare la concurs:

  • candidaţii trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 15 din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un britanic a încercat să FUGĂ din România prin Cluj, după ce a accidentat o gravidă

Publicat

1674807320 arestat catuse.jpg

Șoferul care a accidentat în București o femeie gravidă și a părăsit locul accidentului a fost dat în urmărire generală. El a fost prins vineri dimineața, în timp ce încerca să se îmbarce pe Aeroportul din Cluj-Napoca în zborul Cluj-Luton, care urma să decoleze la ora 06.00.

Citește și: Șoferul care a accidentat o femeie GRAVIDĂ, joi în București și a fugit, a fost PRINS pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Conducătorul autovehiculului a fost identificat în urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere. Este vorba de un cetățean britanic.

sofer fugit


„Acesta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizări Cod Galben de ninsori și viscol în Alba și alte județe până duminică dimineața. Cod Portocaliu în cinci zone din țară

Publicat

1674806599 vant iarna.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționările de ninsori și viscol pentru acest weekend. Va continua să ningă local în Transilvania, iar în Alba, în zona de sud – Munții Șureanu.

Cod Galben: de vineri, 27 ianuarie, ora 10.00 până duminică, 29 ianuarie, ora 10.00 – cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când intră în vacanță elevii din Alba și din țară, în luna februarie. Fiecare inspectorat școlar a decis perioada

Publicat

1674805039 clasa scoala smart ciugud.jpg

Următoarea vacanță a elevilor este programată în februarie, dar perioada diferă în funcție de fiecare județ. Hotărârea o ia fiecare inspectorat școlar. 

Astfel, elevii din Alba vor avea vacanță între 20 și 24 februarie 2023, o săptămână.

Aceeași perioadă a fost stabilită și de Inspectoratul școlar al Municipiului București și inspectoratele școlare județene Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe